Op deze pagina kijken we naar XDC Network. Bitcoin en Ethereum hebben de laatste jaren voor een revolutie gezorgd in de digitale wereld. Veilige transacties zonder dat je de ander kent, het maken van ‘automatische afspraken’ met behulp van smart contracts en ga zo maar door. Dit is alleen niet zonder kanttekening. Zo slurpt het consensus mechanisme bijvoorbeeld veel stroom. Al deze zaken heeft XDC Network naar eigen zeggen opgelost.

We kijken in dit artikel daarom naar XDC Network. We gaan in op de XDC Network verwachting en de XDC koers. Hiermee hopen we je een beter beeld te geven over het project en de potentie voor de toekomst. Wat gaat de XDC Network crypto doen?

Wat is XDC Network?

XDC Network is een openbare met EVM (Ethereum Virtual Machine) verenigbare blockchain. Ontwikkelaars kunnen op het XDC Network naar hartenlust decentrale applicaties ontwikkelen voor consumenten en bedrijven.

XDC Network is een hybride netwerk. Dat betekent in dit geval dat er twee omgevingen zijn waar gebruikers mee te maken kunnen hebben. Allereerst hebben we de publieke blockchain. Hier wordt alle algemene data opgeslagen zoals transacties en dergelijke. Daarnaast is er de private chain. Deze kan aangemaakt worden door bijv. bedrijven om gevoelige data op te slaan. 

Deze laatste chain is alleen toegankelijk voor de betrokken organisatie(s). Deze functionaliteit zorgt ervoor dat bedrijven toch privacy hebben en kunnen profiteren van alle voordelen van de blockchain en het XDC Network in het bijzonder.

Op dit netwerk is nog een interessante feature die helemaal de laatste tijd meer aandacht krijgt. Er wordt namelijk gebruikgemaakt Delegated Proof of Stake (XDPoS). Dit betekent dat gebruikers op het netwerk kunnen stemmen voor een afgevaardigde die vervolgens transacties goedkeurt op het netwerk. Deze functioneert in feite als een miner en heeft meer ‘rekenkracht’ naarmate meer mensen op de betreffende Delegate stemmen.

Dit consensus mechanisme is zeer zuinig wat betreft het stroomverbruik en daarom zeer interessant. Daarnaast kan iedereen met een wallet die XDC tokens bevat stemmen en hiervoor een beloning ontvangen in de vorm van meer XCD coins. 

Bezitters van XDC Network stemmen op een MasterNode houder. Deze houder is de Delegate waar we het zojuist over hadden. Om een MasterNode houder te worden moet je minimaal 10 miljoen XDC coins bezitten en hiervoor de juiste instellingen gedaan hebben (met een huidige XDC koers van $ 0.029231 is dat niet mis). Er kunnen maximaal 108 delegates zijn. Mensen met een ‘normale’ wallet en XDC tokens kunnen stemmen op één van deze MasterNode houders en 50% van de beloning wordt onder deze stemmers verdeeld. 

Wat doet de XDC Network koers?

XDC Network is tot stand gekomen vanuit een ICO. De Pre ICO is gehouden in juni 2017 en de ‘normale’ token sale van 5 februari tot 15 maart 2018. In totaal is er zo’n $ 15 miljoen opgehaald. Destijds konden beleggers 1 XDC kopen voor $ 0,0008. De actuele XDC Network koers is .

Sinds april 2018 is de XDC coin terug te vinden op exchanges en op coinmarketcap. De koers is relatief rustig gebleven tot het de eerste bull markt meemaakte begin 2021. Zoals de meeste andere projecten in die tijd ging de XDC token flink omhoog in waarde. 

In de afgelopen 24 uur was het koersverschil van XDC Network 0.28%. Hieronder vind je de XinFin koers grafiek zodat je het koersverloop nog eens goed kunt bekijken:

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de XDC Network verwachting 2022 – 2027?

Het is heel lastig om een precieze XDC Network verwachting te schetsen. Hiervoor zijn er te veel factoren die er invloed op hebben. Wat betreft de use-case ziet XDC Network er zoals veel andere projecten interessant uit. De mogelijkheid voor bedrijven om gebruik te maken van een snelle en bovendien goedkope blockchain met de optie voor een private chain is interessant. 

Dit gaat helemaal op als we daar ook het consensusmechanisme bij op tellen. In de afgelopen maanden is het stroomverbruik van bijvoorbeeld Bitcoin en Ethereum vaak in het nieuws geweest. Hoewel het te betwisten valt hoe ‘slecht’ dit daadwerkelijk is, wordt wel duidelijk hoe belangrijk mensen en beleggers dit vinden.

Het XDPoS mechanisme is praktisch stroomverbruikvrij en daarom een zeer goede optie voor beleggers en bedrijven die een groene blockchain waarderen. Al met al zorgt dit voor een positieve XDC Network crypto verwachting.

Deze ontwikkelingen zijn overigens wel afhankelijk van de ontwikkeling van het project. Er zijn duizenden crypto projecten en helaas heeft niet ieder project bestaansrecht. Het hangt o.a. van het team en de achterban af hoeveel het project daadwerkelijk gebruikt gaat worden. De features van het project is interessant.

De toekomst moet echter uitwijzen of genoeg bedrijven en ontwikkelaars het gaan gebruiken zodat de XDC koers organisch kan blijven groeien. Weten ze dit voor elkaar te krijgen? Dan is de XDC Network verwachting goed voor de lange termijn.

* Currency in USD
Historical Price for XDC Network
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de XDC coin?

Zoals we al aangaven is het schetsen van een XDC Network verwachting lastig. De voorspelling hangt af van de hoeveelheid gebruikers, ontwikkelaars en bedrijven die zich verbinden aan XDC Network. Weet het project de groei door te zetten die het doorgemaakt heeft? Dan kan dit leiden tot hoge verwachtingen voor de toekomst.

In de afgelopen zeven dagen was het koersverschil van de XDC coin 13.86%. Wil je echter beleggen voor de lange termijn? Dan is het goed om verder vooruit te kijken. Neem iedere voorspelling altijd met een korrel zout en doe vooral goed je eigen onderzoek.

Huidige supply13,782,751,588 XDCMaximale supply37,782,750,994 XDC
% verschil 24u0.28%% verschil 7D13.86%

Waar XDC Network kopen?

Wil je XDC Network kopen? Dan kun je dit doen op enkele van de bekende exchanges, waaronder bijvoorbeeld KuCoin. Dit is op het moment de exchange met het meeste handelsvolume. Heb je hier nog geen account? Dan kun je die hier aanmaken.

ExchangeOmschrijvingRating
Bitvavo (Onze aanrader!☝️)De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5Bezoek exchange
eToroGrootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst!4,2/5Bezoek exchange
BinanceDe grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s2/5Bezoek exchange

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?