Bitcoin en Ethereum hebben de laatste jaren voor een revolutie gezorgd in de digitale wereld. Veilige transacties zonder dat je de ander kent, het maken van ‘automatische afspraken’ met behulp van smart contracts en ga zo maar door. Dit is alleen niet zonder kanttekening. Zo slurpt het consensus mechanisme bijvoorbeeld veel stroom. Al deze zaken heeft XinFin Network naar eigen zeggen opgelost.

We kijken in dit artikel daarom naar XinFin Network. We gaan in op de XinFin Network verwachting en de XDC koers. Hiermee hopen we je een beter beeld te geven over het project en de potentie voor de toekomst.

Wat is XinFin Network?

XinFin Network is een openbare met EVM (Ethereum Virtual Machine) verenigbare blockchain. Ontwikkelaars kunnen op het XinFin Network naar hartenlust decentrale applicaties ontwikkelen voor consumenten en bedrijven.

XinFin Network is een hybride netwerk. Dat betekent in dit geval dat er twee omgevingen zijn waar gebruikers mee te maken kunnen hebben. Allereerst hebben we de publieke blockchain. Hier wordt alle algemene data opgeslagen zoals transacties en dergelijke. Daarnaast is er de private chain. Deze kan aangemaakt worden door bijv. bedrijven om gevoelige data op te slaan. 

Deze laatste chain is alleen toegankelijk voor de betrokken organisatie(s). Deze functionaliteit zorgt ervoor dat bedrijven toch privacy hebben en kunnen profiteren van alle voordelen van de blockchain en het XinFin Network in het bijzonder.

Op dit netwerk is nog een interessante feature die helemaal de laatste tijd meer aandacht krijgt. Er wordt namelijk gebruikgemaakt Delegated Proof of Stake (XDPoS). Dit betekent dat gebruikers op het netwerk kunnen stemmen voor een afgevaardigde die vervolgens transacties goedkeurt op het netwerk. Deze functioneert in feite als een miner en heeft meer ‘rekenkracht’ naarmate meer mensen op de betreffende Delegate stemmen.

Dit consensus mechanisme is zeer zuinig wat betreft het stroomverbruik en daarom zeer interessant. Daarnaast kan iedereen met een wallet die XDC tokens bevat stemmen en hiervoor een beloning ontvangen in de vorm van meer XCD coins. 

Bezitters van XinFin Network stemmen op een MasterNode houder. Deze houder is de Delegate waar we het zojuist over hadden. Om een MasterNode houder te worden moet je minimaal 10 miljoen XDC coins bezitten en hiervoor de juiste instellingen gedaan hebben (met een huidige XDC koers van $ 0.080005 is dat niet mis). Er kunnen maximaal 108 delegates zijn. Mensen met een ‘normale’ wallet en XDC tokens kunnen stemmen op één van deze MasterNode houders en 50% van de beloning wordt onder deze stemmers verdeeld. 

XinFin Network koers

XinFin Network is tot stand gekomen vanuit een ICO. De PreICO is gehouden in juni 2017 en de ‘normale’ token sale van 5 februari tot 15 maart 2018. In totaal is er zo’n $ 15 miljoen opgehaald. Destijds konden beleggers 1 XDC kopen voor $ 0,0008. 

Sinds april 2018 is de XDC coin terug te vinden op exchanges en op coinmarketcap. De koers is relatief rustig gebleven tot het de eerste bull markt meemaakte begin 2021. Zoals de meeste andere projecten in die tijd ging de XDC token flink omhoog in waarde. 

In de afgelopen 24 uur was het koersverschil van XinFin Network 1.52%. Hieronder vind je de XinFin koers grafiek zodat je het koersverloop nog eens goed kunt bekijken:

  • Zoom
  • Hour
  • Day
  • Week
  • Month
  • Year
  • All Time
  • Type
  • Line Chart
  • Candlestick

XinFin Network verwachting

Het is heel lastig om een precieze XinFin Network koers verwachting te schetsen. Hiervoor zijn er te veel factoren die er invloed op hebben. Wat betreft de use-case ziet XinFin Network er zoals veel andere projecten interessant uit. De mogelijkheid voor bedrijven om gebruik te maken van een snelle en bovendien goedkope blockchain met de optie voor een private chain is interessant. 

Dit gaat helemaal op als we daar ook het consensusmechanisme bij op tellen. In de afgelopen maanden is het stroomverbruik van bijvoorbeeld Bitcoin en Ethereum vaak in het nieuws geweest. Hoewel het te betwisten valt hoe ‘slecht’ dit daadwerkelijk is, wordt wel duidelijk hoe belangrijk mensen en beleggers dit vinden. Het XDPoS mechanisme is praktisch stroomverbruik-vrij en daarom een zeer goede optie voor beleggers en bedrijven die een groene blockchain waarderen. Al met al zorgt dit voor een positieve XinFin Network crypto verwachting.

Deze ontwikkelingen zijn overigens wel afhankelijk van de ontwikkeling van het project. Er zijn duizenden crypto projecten en helaas heeft niet ieder project bestaansrecht. Het hangt o.a. van het team en de achterban af hoeveel het project daadwerkelijk gebruikt gaat worden. De features van het project is interessant. De toekomst moet echter uitwijzen of genoeg bedrijven en ontwikkelaars het gaan gebruiken zodat de XDC koers organisch kan blijven groeien. Weten ze dit voor elkaar te krijgen? Dan is de XDC verwachting goed voor de lange termijn.

* Currency in USD
Historical Price for XDC Network
DateOpenCloseHighLowVolume

XinFin Network voorspelling 2021 – 2028

Zoals we al aangaven is het schetsen van een XinFin Network verwachting 2021 – 2028 lastig. De voorspelling hangt af van de hoeveelheid gebruikers, ontwikkelaars en bedrijven die zich verbinden aan XinFin Network. Weet het project de groei door te zetten die het doorgemaakt heeft? Dan kan dit leiden tot hoge verwachtingen voor de toekomst.

In de afgelopen zeven dagen was het koersverschil van de XDC coin 14.45%. Wil je echter beleggen voor de lange termijn? Dan is het goed om verder vooruit te kijken. Neem iedere voorspelling altijd met een korrel zout en doe vooral goed je eigen onderzoek. We hebben enkele XDC voorspellingen voor je gevonden die je hiervoor kunt gebruiken als startpunt.

2021$0,17
2022$0,19
2023$0,23
2024$0,27
2025$0,33
2026$0,39
2027$0,44
2028$0,52

XinFin Network coin kopen

Wil je XinFin Network kopen? Dan kun je dit doen op enkele van de bekende exchanges, waaronder bijvoorbeeld KuCoin. Dit is op het moment de exchange met het meeste handelsvolume. Heb je hier nog geen account? Dan kun je die hier aanmaken.

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.