We hebben er in de afgelopen dagen al regelmatig over geschreven, maar de gekte van de GameStop GME aandelen lijkt overgeslagen te zijn op de cryptocurrency markt. Reddcoin en Dogecoin hebben in de afgelopen dagen een behoorlijke groei laten zien en ook XRP lijkt nu aan de beurt te zijn.

Hoe kan dit?

Waar Reddcoin en Dogecoin voor een groot gedeelte omhoog gestuwd werden door een combinatie van geluk en de menigte lijkt dit bij XRP iets anders te liggen. Eind 2020 werd namelijk duidelijk dat Ripple, het bedrijf achter de XRP token, problemen kreeg met de regelgevers. XRP zou een niet geregistreerde token sale zijn geweest en dit mag niet. Hierdoor kelderde de koers na een behoorlijke opmars flink naar beneden.

Het is dan ook opvallend te noemen dat terwijl deze aanklacht nog niet afgerond is de koers wel stijgt. De XRP koers stond op 29 januari namelijk rond een waarde van € 0,22. Inmiddels is dit ongeveer € 0,39. Een behoorlijke stijging dus voor de mensen die ‘de dip’ gekocht hebben.

Een van de redenen van deze plotselinge stijging lijkt het GameStop effect te zijn. Hierbij werd namelijk duidelijk dat een hoop mensen samen de koers behoorlijk kunnen beïnvloeden. Als we zoeken op Reddit wordt al snel duidelijk dat er in het r/XRP sub-forum een bericht de ronde gaat van een chatgroep. Deze groep heet ‘Pump en Hold’ en hiermee wordt vrij duidelijk geprobeerd de koers omhoog te krijgen. 

Ook hebben de mensen van Ripple onlangs een behoorlijk document de wereld in gestuurd waarin uitgelegd wordt waarom de token sale niet illegaal was. Ook dit zou bij kunnen dragen aan de plotselinge koersstijging van XRP.

Wees je ervan bewust dat koersen die plotseling kunnen stijgen ook zo weer omlaag kunnen komen. Investeer daarom altijd met beleid en met geld dat je zomaar kunt missen. XRP kun je eenvoudig kopen op deze exchange.

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.