De wereld van de DeFi is de afgelopen tijd hard gegroeid en niet zonder reden. Decentrale Finance is interessant omdat je niet meer afhankelijk bent van centrale partijen en bovendien kun je er flink aan verdienen. Met veel van de projecten is het namelijk mogelijk om zelf ‘geldschieter’ te zijn, bijvoorbeeld op de leenplatformen.

Je kunt hierdoor zelf als bank fungeren en rente krijgen over je cryptocurrency. De vraag hierbij is alleen waar je de meeste rente kunt krijgen over je inleg. Hier komt Yearn.Finance met de oplossing.

In dit artikel kijken we naar Yearn.Finance. We gaan in op de YFI koers en bekijken de Yearn Finance koers verwachting voor de toekomt. Hopelijk kunnen we je hiermee helpen met een antwoord op de vraag: “Is Yearn Finance en goede investering?”.

Wat is Yearn.Finance?

Yearn.Finance is een decentraal platform dat je helpt het meeste te halen uit de verschillende rentes op de vele DeFi projecten zoals Aave en Compound. Je kunt je cryptocurrency storten op het platform waarna ze omgezet worden naar yTokens. Bij iedere transactie wordt er gekeken naar het DeFi project met de beste rentes en je coins worden automatisch omgezet naar deze coin. 

Hierdoor optimaliseer je de rente die je kunt verdienen in de wereld van de DeFi zonder dat je zelf constant je tokens moet verplaatsen. Verschillende coins, zoals bijvoorbeeld stablecoins kunnen ingezet worden op de verschillende netwerken om liquiditeit te bieden. Voor het bieden van deze liquiditeit ontvang je een beloning en dit kun je wel zien als de rente.

Andre Cronje, de maker van het yearn.finance protocol, moest in het begin van 2020 iedere ochtend zelf zijn coins verplaatsen om optimaal te kunnen verdienen aan de verschillende coins. Dit proces heeft hij geautomatiseerd en langzaamaan beschikbaar gemaakt voor het grote publiek en dit is aangeslagen en hard gegroeid in populariteit (en waarde!).

Yearn Protocol 

Op het yearn protocol wordt gewerkt met verschillende ‘pools’ voor verschillende cryptocurrency. Je kunt dit wel zien als een wallet op het protocol waarin iedere gebruiker de betreffende coin kan toevoegen. Je hebt bijvoorbeeld een DAI pool, een Aave pool en een Compound pool. Op het moment dat je liquiditeit toevoegt aan de pool ontvang je de yToken terug welke je recht geeft op de rente vanuit de pool. Stort je DAI? Dan krijg je yDAI terug.

Het yearn protocol houdt in de gaten op welk netwerk je de beste rente krijgt voor bijvoorbeeld DAI. Keert Aave op dit moment de hoogste rente uit voor DAI tokens? Dan verhuist het protocol automatisch alle DAI vanuit de pool naar het Aave protocol. Op het moment dat elders meer wint te behalen is zal het ook weer automatisch verplaatst worden.

Door het Yearn protocol kun je dus het meeste halen uit je cryptocurrency en je rente optimaliseren. Iedere keer dat iemand geld inlegt of haalt uit de pool wordt er opnieuw gekeken op welk netwerk de hoogste rente te verkrijgen is. 

YFI token

De YFI token wordt gebruikt om de richting van het platform te bepalen. Met de token kun je stemmen op de nieuwe pools en strategieën die gemaakt worden op het platform. Het is interessant om te vermelden dat de token zonder ICO en zonder vergoeding voor het team de wereld in is geholpen, maar is uitgedeeld aan de gebruikers die de liquiditeit verzorgden. Dit heeft de gebruikers geen windeieren geleegd als je de YFI koers bekijken.

Historische Yearn.Finance koers

De YFI bestaat nog niet zo lang maar heeft een zeer indrukwekkende groei doorgemaakt. Het is zelfs meer waard dan Bitcoin en dit komt niet vaak voor, helemaal niet in zo’n korte periode. Hieronder vind je de actuele YFI koers.

Yearn Finance koers verwachting

Met de opkomst van de verschillende DeFi projecten en de rente is Yearn Finance zeer interessant. Je kunt het gebruiken om de rente die je krijgt over je tegoeden te optimaliseren en het kan daarom zeer winstgevend zijn.

Wel is de YFI coin waarde voor een gedeelte afhankelijk van de markt van DeFi. Net zoals de ICO markt groeide in de hype maar tegenwoordig niet zoveel meer voorstelt is dit wel een belangrijk punt om in je achterhoofd te houden al is dit nu niet aan de orde. De Yearn Finance koers verwachten is zeer positief, want wie wil nou niet automatisch zijn winst optimaliseren.

Technische Analyse Yearn.Finance

Veel mensen bepalen het juiste instapmoment met technische analyse. Wil je meer leren over het handelen van cryptocurrency? Lees dan meer over een crypto tradingbot en volg de cryptocurrency cursus.

Crypto Masterclass:

✔ Verdien geld vanaf overal ter wereld
✔ Laat je euro’s voor jou werken i.p.v. andersom
✔ Word een ware expert in de nieuwe economie
✔ Ontwikkel een killer mindset
✔ Geniet van een leven vol vrijheid

Yearn Finance prijs voorspelling 2020 – 2027

Yearn Finance is op dit moment misschien wel een van de interessantste projecten. Niet alleen doordat je je winsten kunt optimaliseren, maar ook gezien de koers. Sinds het begin van dit jaar is het namelijk hard in waarde toegenomen, zo hard zelfs dat het op dit moment meer waard is dan Bitcoin. Als we de Yearn Finance voorspellingen erbij pakken lijkt de toekomst dan ook rooskleurig.

2020: $ 35,802 ($ 39,637)
2021: $ 42,000
2022: $ 47,582
2023: $ 59,758
2024: $ 68,984
2025: $ 81,966
2026: $ 73,705
2027: $ 105,480

Hoe Yearn.Finance kopen?

Ben je geïnteresseerd in Yearn.Finance en denk je dat het een goede toevoeging is voor je portfolio? Dan kun je de YFI coin kopen op de grootste exchanges ter wereld, waaronder Binance. Heb je nog geen account? Dan kun je die hier aanmaken.

  1. Ga naar de Binance exchange ( <– Alleen via deze unieke link ontvang je voor altijd 10% korting op je handelskosten!)
  2. Log in of maak een account aan
  3. Stort BTC of ETH op je Binance exchange (kan eenvoudig via Bitvavo)
  4. Wissel je crypto om (market order)
  5. Gefeliciteerd, je heb de crypto gekocht en bent klaar

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.
About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.