Crypto scams zijn een groot probleem op het internet, ook op YouTube. Waar crypto is, is geld en criminelen maken hier dankbaar gebruik van. Zo worden er op YouTube veel video’s geplaatst waarin bekende mensen of bedrijven ‘nagedaan’ worden. Er wordt geprobeerd mensen crypto over te laten maken naar de criminelen en het zo van ze te stelen.

Recent nog gaf Ripple aan dat het stappen zou ondernemen tegen YouTube, omdat het niet genoeg tegen dit soort scams zou doen. De crypto gemeenschap zou slachtoffer worden van de criminelen en ondertussen verdient YouTube veel geld aan alle advertenties die de criminelen op het platform draaien. 

De advocaten van Ripple willen dat YouTube ten eerste harder en proactiever optreedt tegen dit soort scams. Eigenlijk zouden dit soort ‘scam video’s’ al geblokkeerd moeten worden voordat het op het platform terecht komt, zegt Ripple. Ook zouden de video’s niet snel genoeg van het platform gehaald worden wanneer ze geïdentificeerd zijn.

Misinformation affects everyone and we can’t be complacent about it anymore. In a nascent industry, such as crypto and blockchain, scams and giveaways only impede the industry’s innovation and progress.

De ‘weggeefacties’ en vergelijkbare video’s zijn specifiek gemaakt om geld van nietsvermoedende crypto enthousiastelingen te stelen en er wordt volgens Ripple niet genoeg aan gedaan.

Weerwoord YouTube

YouTube is het hier alleen niet mee eens. Ze geven aan dat derden de content uploaden en dat het platform zelf hier dan ook niet verantwoordelijk voor gehouden kan worden. Ze zouden niet bewust de video’s goedgekeurd hebben.

YouTube gooit het er dus duidelijk op dat ze er niets mee te maken hebben al gebeurt het wel op hun eigen platform. Ze zijn niet aansprakelijk voor de content die geplaatst wordt door de gebruikers. De aanklacht van YouTube lijkt dan ook nergens op uit te draaien.

Wel is de hoop dat door dit soort zaken het probleem op termijn verholpen zal worden. Het probleem is namelijk groot en de scams gebeuren niet alleen op YouTube. Nietsvermoedende crypto enthousiastelingen verliezen hun geld en de gezichten van bekende personen worden hiervoor gebruikt.

Niet alleen de CEO van Ripple is hiervoor in het verleden gebruikt, maar ook bijvoorbeeld Elon Musk en bekende Nederlanders zoals John de Mol en Jort Kelder.

Crypto Masterclass & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.