Zilliqa, de eerste Blockchain die gebruikt maakt van Sharding waardoor schaalbaarheid geen enkel probleem meer hoeft te zijn. Wat Sharding inhoudt en hoe dit Zilliqa uniek maakt, wordt uitgelegd in dit artikel.

Niet alleen wij vinden Zilliqa interessant. Met een top 75 notering op Coinmarketcap kunnen we gerust zeggen dat er meer mensen zijn die deze coin nauwlettend in de gaten houden.

Verder kijken we hoe het gaat met de ZIL koers en kijken we naar de Zilliqa koers verwachting en voorspellingen voor de toekomst.

De kracht van Zilliqa

Tot op de dag van vandaag kampen veel Blockchains met schaalbaarheidsproblemen. Soms kunnen er maar 15 transacties per seconde worden behaald wat erg weinig is. Wanneer de wereldbevolking de blockchaintechnologie gaat adopteren worden er ook steeds meer transacties gemaakt. Dat dit geen probleem wordt is dus uiterst belangrijk.

We zien dat Bitcoin en Ethereum met dit probleem te maken hebben. Zo heeft de populariteit van Crypto Kitties Ethereum verschrikkelijk vertraagd waardoor de limiet van het netwerk werd blootgesteld.

Als we er vanuit gaan dat in de toekomst steeds meer mensen gebruik gaan maken van Blockchain zal de schaalbaarheid dus op orde moet zijn. Hier springt Zilliqa op in. Met hun eigen unieke technologie zorgen ze ervoor dat hun netwerk nooit met schaalbaarheidsproblemen te maken zal hebben.

Deze technologie heet Sharding. Sharding zorgt ervoor dat ze nu al duizenden transacties per seconde aankunnen.

Miners op het netwerk zorgen ervoor dat de transacties goedgekeurd worden door lastige rekensommen op te lossen. Voordat de miners dit kunnen verwerken moeten Nodes eerst groen licht geven. Zij controleren als het ware het netwerk.

Alle Nodes moeten samen groen licht geven om de transactie te laten goedkeuren. Hoe meer Nodes op het netwerk hoe meer tijd het kost om dat groene licht te krijgen. Op dit punt komt de schaalbaarheid van het netwerk om de hoek kijken.

Met Zilliqa sharding worden Nodes gegroepeerd in zogenoemde shards. Als er bijvoorbeeld 10 shards zijn dan verwerkt elke shard 1/10 van de transacties. Hierdoor is er minder belasting en houdt Zilliqa de schaalbaarheid in orde.

Wanneer Zilliqa in de toekomst de massa naar zich toe trekt en zij ondervinden geen problemen met schaalbaarheid dan zou dit erg gunstig kunnen zijn voor de Zilliqa koers verwachting.

Zilliqa koers verwachting

Het ZIL team bestaat voornamelijk uit mensen met een informatica achtergrond op academisch niveau. Het is wellicht leuk om te weten dat ZIL is ontstaan vanuit een R&D project op de universiteit van Singapore.

Nadat Zilliqa was gelanceerd werd de focus gelegd op partnerships. Een interessante partner van Zilliqa is Elliptic. Dit bedrijf zal de transacties op het ZIL netwerk in de gaten houden om ervoor te zorgen dat er geen illegale praktijken op het netwerk voorkomen.

Dit kan veel waard zijn omdat overheden nogal terughoudend zijn in de acceptatie van Blockchaintechnologien. Als zij zien dat Zilliqa witwasvrij is en ze er alles aan doen om dit zo te houden dan krijgen ze meer vertrouwen. Wanneer hierdoor overheden gaan samenwerken met Zilliqa dan zal dit goed zijn voor de Zilliqa prijs verwachting.

De ZIL coin, ook wel Zilling genoemd kan gekocht worden via verscheidene handelsplatformen zoals Bitvavo, maar het is ook mogelijk om deze coin te verdienen door te minen. Help jij dus mee aan het netwerk dan verdien je hier ook geld mee.

Op het netwerk van Zilliqa kunnen Dapps gemaakt worden en biedt het de mogelijkheid om een smart contract aan te maken. Dit kan ook op het netwerk van Ethereum, maar bij ZIL heb je dus geen lange wachttijden om alles in orde te maken.

Weet ZIL erin te slagen om het vertrouwen te winnen van overheden en zorgt het ervoor dat meer bedrijven Dapps gaan maken op hun netwerk, dan kan dit goed uitpakken voor de Zilliqa koers en leidt dit tot een hoge ZIL koers verwachting.

Historische ZIL koers

ZIL is ontstaan in 2017 en kwam toen met het unieke idee van Sharding. Sindsdien is het hard gegaan en hebben ze door een succesvolle ICO genoeg geld om groot te worden in de Blockchainwereld. Er werd namelijk 22 miljoen dollar opgehaald tijdens de ICO op 4 januari 2018.

ZIL prijs voorspelling 2020 – 2026

Zilliqa heeft de potentie om de grootste te worden. Met succesvolle partnerships en een sterk team experts weten ze de aandacht te trekken. Als ze meer partnerships aangaan en ze het vertrouwen van bedrijven en overheden zien te winnen kan dit de Zilliqa koers ten goede doen.

Met dit in gedachte wordt er ook een prijs voorspeld voor eind 2020 en 2025. Eind 2020 is de voorspelling dat de ZIL coin een waarde krijgt van 0,36 dollar ($ 0,09).

Vijf jaar later wordt voorspeld dat de prijs van Zilliqa oploopt naar 1,34 dollar. Voor de lange termijn een interessante investering. Enkele andere voorspellingen die we gevonden hebben van Zilliqa zijn:

2021: $ 0,16
2022: $ 0,19
2023: $ 0,16
2024: $ 0,25
2025: $ 0,26
2026: $ 0,24

ZIL coin kopen?

De ZIL coin is gemakkelijk te koop via Bitvavo. Voordat je overgaat tot het kopen van de coin is het verstandig om in het achterhoofd te houden dat het voorspellen van de Zilliqa koers geen vaste wetenschap is en dat niemand het zeker weet. Doe eerst zelf goed onderzoek voordat je over gaat tot het kopen van ZIL.

  1. Geld storten met iDeal
  2. Omzetten naar je gewenste crypto
  3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Crypto Masterclass & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.