Leestijd: 2 minuten

In mei 2021 trad China hard op tegen crypto mining in een poging er voorgoed een eind aan te maken. Maar dat is tevergeefs, want Chinese mijnwerkers vinden nog steeds manieren om hun handel voort te zetten.

Crypto mijnbouw blijft overleven in China

Ongeveer 20 procent van de Bitcoin mijnbouwcapaciteit wereldwijd bevindt zich nog steeds in China, volgens schattingen van experts. Veel mijnwerkers nemen de houding van Peking niet serieus en blijven in het land, hopend op betere tijden.

Maar de regering neemt het verbod heel serieus, en er zijn twee belangrijke redenen. China heeft dringend elektrische stroom nodig, en er is opkomende concurrentie van de Digitale Yuan, de eigen digitale munt van de centrale bank, die het land nog aan het testen is.

In China verspreiden de overgebleven mijnwerkers hun mijnbouwapparatuur over verschillende plaatsen om hun enorme stroomverbruik te camoufleren. Zo vallen sommige plaatsen met een hoog energieverbruik niet meer op in het stroomnet.

Trouwens, zelfs vรณรณr het verbod was het gebruikelijk dat mijnwerkers hun eigen transformatoren en onderstations huurden of bouwden om hun sites rechtstreeks van stroom te voorzien.

Ook verbergen de mijnwerkers hun IP Adressen door gebruik te maken van Virtual Private Networks (VPN). Zo kunnen ze niet nauwkeurig geografisch opgespoord worden. Maar dit gedrag is bekend in Peking en de regering treedt nu hard op tegen het gebruik van Virtuele Privรฉ Netwerken.

De slimme mijnwerkers hebben nog een manier om hun sporen te verbergen. Zo vormen ondergrondse mijnwerkers verschillende mijnpools. Ze sluiten zich eenvoudigweg aan bij andere mijnwerkers over de hele wereld en mengen hun rekenkracht met hen.

De mijnwerkers houden hun hashrate geheim, want een pool hoeft zijn gegevens niet per se prijs te geven. Ze vertellen de rest van de wereld gewoon maar ongeveer 50% van hun werkelijke inkomsten. De Bitcoin mijnbouwindex is gebaseerd op gegevens die mijnbouwpools vrijwillig weggeven.

Intussen speelt China Telecom, een van de grootste telecommunicatiebedrijven van het land, de rol van “mijnpolitie” in China. Ze doen dit door actief te zoeken naar verdacht stroomgebruik.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • ๐Ÿ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • ๐Ÿ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • ๐Ÿ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • ๐Ÿ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • ๐Ÿ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.