Chainlink is een cryptocurrency dat sinds de oprichting een indrukwekkende stijging heeft doorgemaakt. Uiteraard is deze groei niet zomaar uit de lucht gevallen en kende het project zowel pieken als dalen. Maar in de jaren na de introductie staat het project hoog op de lijst van coinmarketcap en dat is zeker indrukwekkend.

Informatie is met de introductie van het internet heel toegankelijk geworden. Iedereen kan informatie toevoegen aan het web en dat maakt voor een ongekende groei in kennis. Voor smart contracts is dit alleen lastiger. Hoe weet je nu of gevonden informatie de waarheid is? Dit is precies het probleem dat Chainlink met haar Oracles oplost.

In dit artikel kijken we daarom naar Chainlink. We gaan in op de use-case en het nut dat dit mogelijk zal toevoegen aan de cryptocurrency wereld. Daarnaast gaan we in op de Chainlink verwachting en de LINK coin. Hiermee hoop ik je een beter beeld te geven van het project en de potentie voor de toekomst.

Wat is Chainlink?

Chainlink is een project dat zich richt op het verbeteren van de smart contracts zoals we die nu kennen. In het kort is een smart contract een contract dat geprogrammeerd staat op de blockchain en dat automatisch de voorwaarden van het contract controleert. Ook zal een smart contract automatisch uitgevoerd worden wanneer beide partijen aan de voorwaarden voldaan hebben.

Hiermee kun je dus online een contract afsluiten en zeker weten dat je niet opgelicht wordt, zonder dat je het contract fysiek ondertekend of zelfs de andere partij kent. Hiermee wordt vertrouwen op de blockchain als het ware geprogrammeerd.

Het enige probleem met smart contracts op dit moment is dat het gebruik moet maken van data van externe partijen om de voorwaarden te controleren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het uitbetalen van salaris. Een smart contract controleert of je daadwerkelijk genoeg uren gemaakt hebt voordat het salaris uitgekeerd wordt.

Hiervoor heeft het contract dus inzicht nodig in de urenregistratie en dit is vaak moeilijk omdat dit nog niet standaard op een blockchain geprogrammeerd wordt. 

Oracle

Chainlink richt zich precies op dit probleem. Het project introduceerde het zogenaamde ‘Oracle’. Hiermee kun je de blockchain als het ware verbinden met data van de buitenwereld. Organisaties zouden, om het gebruikte voorbeeld aan te houden, hun urenregistratie kunnen koppelen met Chainlink om zo smart contracts te kunnen programmeren die deze data op kan halen.

Het mooie van dit alles is dat de data hierdoor objectief uitgelezen kan worden door het contract en niet afhankelijk is van de invoer door een derde partij. Het contract maakt gebruikt van de decentrale blockchain van Chainlink.

Je kunt je voorstellen dat dit maar één van de ontelbare toepassingen is waarvoor dit uitkomst kan bieden. Alles wijst erop dat de wereld in zijn algemeen steeds meer behoefte heeft aan decentralisatie, zoals we ook gezien hebben bij het internet zelf.

Het vertrouwen op de blockchain door middel van de Oracles van Chainlink heeft daarom de potentie een grote impact te hebben in de toekomst en hierdoor wordt er nu al veel gespeculeerd over de Chainlink koers.

Chainlink is tot stand gekomen vanuit een ICO gehouden in september 2017. In totaal is er gedurende deze token sale $ 32 miljoen opgehaald. Vroege beleggers konden 2600 LINK coins kopen voor 1 Ethereum. Dit kwam neer op zo’n $ 0,08 per Chainlink coin. De actuele LINK koers staat op $ 7.38.

De LINK coin heeft een maximum van 1 miljard stuks. Tijdens de token sale is 35% verkocht aan het publiek. Nog eens 35% is voor de mensen die de Chainlink nodes en daarmee het netwerk draaiende houden. De resterende 30% is voor het team achter het project zodat ze de kunnen blijven ontwikkelen.

Als we naar de koersgrafiek van Chainlink kijken zien we dat deze voor het eerst op 25 september 2017 op coinmarketcap stond. De koers was toen $ 0,17. We zien een hele geleidelijke groei tot de bull markt in 2021. De koers explodeerde toen, mede door de opkomst van decentralized finance.

De Chainlink All Time High staat op een waarde van $ 52.70 (May 10, 2021). Het is 372 dagen geleden dat de koers deze waarde had.

Het is goed om de koers in de gaten te houden over een lagere termijn. Je kunt op deze manier trends ontdekken in de koers, zoals we ook zagen in de aanloop naar de bull markt van 2021. Hier kun je als je dit goed bijhoudt flink van profiteren. Hieronder daarom de Chainlink koersgrafiek.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

De verwachtingen wat betreft de Chainlink koers zijn hoog. Veel mensen zijn van mening dat de Oracle toepassing grote impact gaat hebben op toekomstige smart contracts. Dit vertrouwen heerst niet alleen bij investeerders van LINK maar ook bij bedrijven.

Ook de grootste bedrijven ter wereld zoals Google en Oracle zijn inmiddels aan het testen met Chainlink en dit wekt natuurlijk veel vertrouwen in de Chainlink koers. 

De Chainlink koers verwachting is met name zo positief doordat deze grote bedrijven direct een hoop data met zich mee brengen. Blijkt dat het gebruik van Oracle en Chainlink door Google in goede aarde valt, dan is er eigenlijk niets meer dat LINK in de weg staat. Niemand beschikt namelijk over meer data dan Google. Dit is dan ook de reden dat de LINK voorspelling voor de toekomst er rooskleurig uitziet.

Als we naar de Chainlink verwachting voor 2022 kijken is hier moeilijk wat over te zeggen. Er kan op de korte termijn van alles gebeuren dat invloed kan hebben op de waarde. Denk hierbij aan nepnieuws, externe factoren zoals de pandemie en noem het maar op.

De Chainlink verwachting voor 2027 is anders. Het is duidelijk dat smart contracts alleen maar belangrijker worden in ons leven. Dit betekent dat de connectie tussen deze contracten en echte data onmisbaar is.

Weet Chainlink hét project te worden dat in deze behoefte voorziet? Dan zijn stijgingen van 100% tot zelfs meer binnen handbereik. In de crypto wereld kan het heel hard gaan. We hebben dit in het geval van de Chainlink crypto vaker gezien. Zo steeg de koers tussen mei 2019 en mei 2021 maar liefst met 11.106% (!).

* Currency in USD
Historical Price for Chainlink
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nu van de LINK coin?

Op het netwerk is de Chainlink coin de currency. Het wordt gebruikt door smart contracts om informatie op te roepen. Daarnaast kun je het uiteraard kopen als aandeel in het netwerk. Het wordt door de meeste mensen voornamelijk gebruikt als belegging.

We hebben het over voorspellingen gehad, maar het is beter om te kijken naar de use-case en de coin informatie. Schaarste is hierbij belangrijk. Dit kun je bekijken door de huidige supply (467,009,550 LINK) te vergelijken met de maximale supply (1,000,000,000 LINK).

Hoe meer coins er al zijn uitgegeven, hoe beter dit is voor de toekomstige waarde van Chainlink. In de afgelopen 24 uur was het koersverschil -2.35% en in de laatste zeven dagen was het dit -26.13%.

Door de trend in de koers goed in de gaten te houden en dit te combineren met de achtergrondinformatie rondom het project kan je hopelijk een goed beeld schetsen van de toekomst van de Chainlink crypto. Enkel afgaan op hype berichten van je favoriete Youtuber is niet altijd de juiste strategie. Naar mijn idee is het beter om zelf goed onderzoek te doen en daarop je financiële beslissingen te baseren.

Waar Chainlink kopen?

Als we de voorspellingen mogen geloven is Chainlink zeer geschikt om op te nemen in de portfolio. Eigenlijk iedereen heeft hoge verwachtingen van het project, mede doordat ze al een aantal grote partnerschappen binnen gesleept hebben.

Het blijft altijd gissen wat de daadwerkelijke LINK koers gaat doen, maar zolang je geld investeert dat je kunt missen lig je er niet wakker van en heb je wellicht een appeltje voor de dorst. Chainlink heeft de afgelopen periode in ieder geval niet teleurgesteld.

Je kunt eenvoudig Chainlink kopen via Bitvavo. Met iDEAL stort je geld en door een bankkoppeling kun je je winst ook weer direct uit laten betalen. Lees hier mijn review over Bitvavo. Heb je nog geen account? Maak hieronder dan een gratis account aan en krijg direct een welkomstbonus van € 1000 aan handelskosten cadeau.

 1. Stort euro’s via Bitvavo
 2. Omzetten naar je gewenste crypto
 3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Het laatste Chainlink nieuws

We hebben het in dit artikel al over verschillende belangrijke zaken gehad die je zou kunnen overwegen bij je keuze voor Chainlink. De coin data, de Chainlink verwachting en dat soort zaken. De laatste belangrijke factor is het Chainlink nieuws van vandaag.

Hierin vind je de laatste ontwikkelingen rondom het project. Nieuwe samenwerkingen, doorbraken in de technologie, maar ook negatief nieuws. Door het Chainlink nieuws op de voet te volgen ben je altijd op de hoogte en kun je hier dus ook als eerste op inspelen. Wachten tot je favoriete influencer je hierover vertelt is vaak te laat om de meute voor te blijven. Hiervoor kun je o.a. het officiële Twitteraccount raadplegen.

FAQ

Chainlink is hét project dat zich richt op het verbinden van echte data met de blockchain wereld met behulp van oracles. Het project heeft een market cap van $ 3,444,746,963 en staat daarmee op plaats 26 van de grootste crypto projecten. De actuele Chainlink koers is $ 7.38 en in de afgelopen 24 uur had het een handelsvolume van $ 489,372,412.

Helaas kan niemand je met zekerheid vertellen of de LINK crypto gaat stijgen of dalen. Het enige dat je kunt doen is kijken naar de ontwikkelingen van het project en de algemene crypto markt en hierover zelf een mening vormen. Op dit moment lijkt de toekomst rooskleurig in ieder geval.

De Chainlink coin is de cryptocurrency op het netwerk en de valuta waarmee binnen het ecosysteem transacties gedaan worden. Beleggers kopen de coin als ze vertrouwen hebben in de toekomst en een koersstijging verwachten.

De Chainlink koers in euro is 7,09 .

De Chainlink koers in dollar is $ 7.38.

Als beleggers vertrouwen hebben in de toekomst van de Chainlink crypto kopen ze massaal de token. Er zijn dan meer kopers dan verkopers en dus kunnen de verkopers een hogere prijs vragen voor hun coins en stijgt de koers.

Als beleggers geen vertrouwen hebben in de toekomst van de LINK coin verkopen ze massaal de token. Er zijn dan meer verkopers dan kopers en daarom kunnen de kopers minder betalen om toch coins te krijgen. Hierdoor gaat de koers omlaag.

De beste Chainlink wallet is nog altijd een hardware wallet, al heeft ieder project ook zijn eigen wallet. Via een hardware wallet sla je je crypto los van het internet op en kunnen hackers er moeilijker bij.

De beste Chainlink exchange voor Nederlandse beleggers is naar mijn idee Bitvavo. In dit overzicht met exchanges vind je een aantal platformen waaruit je kunt kiezen.

MoneyTalks community & beste exchanges

Alles te weten komen over de werking van crypto en belangrijker nog, het geld verdienen met cryptocurrency? Met deze MoneyTalks community van Madelon Vos heb je het binnen de kortste keren onder de knie. Kom in contact met andere traders, stel al je vragen en krijg dagelijkse technische analyse.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

Ben je als ondernemer met Bitcoin en crypto bezig? Dan vind je hier meer informatie over Bitcoin voor bedrijven en de tools die je hiermee kunnen helpen.

Anoniem surfen op het internet? Gebruik een VPN en word nergens meer gevolgd. Pak hier je korting!

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?