De Bitcoin koers heeft sinds het begin ruim tien jaar geleden voor aardig wat bijzondere momenten gezorgd. Een plotselingen stijging van tientallen procenten of een daling waarvan je de tranen in de ogen krijgt.

Feit blijft dat Bitcoin sinds de begindagen overall enorm gestegen is. Na iedere All Time High blijft het even rustig om vervolgens met een factor van soms wel x10 of x20 de vorige All Time High te doen verbleken.

In dit artikel gaan we in op de Bitcoin koers verwachting. We nemen de meningen van experts door en bekijken de Bitcoin prijs voorspelling en verwachting van deze mensen.

Hiermee hopen we je een beeld te geven over de toekomstverwachting van de Bitcoin koers. Een kleine disclaimer: Niemand weet 100% zeker wat de koersen gaan doen. Ga daarom nooit zomaar blind af op deze voorspellingen en zorg ervoor dat je zelf volledig achter je keuzes staat.

Bitcoin koers verwachting 2020 – 2026

Er zijn enorm veel voorspellingen op het internet te vinden over de toekomstige Bitcoin waarde. De schaarste van maximaal 21 miljoen Bitcoin en de blockchain technologie zijn belangrijke factoren die zorgen voor een hoge Bitcoin koers verwachting.

Ook de halving die iedere vier jaar weer terugkomt en die de supply met 50% omlaag brengt draagt hierbij aan. Hierdoor komt er constant minder aanbod op de markt waardoor de prijs zal stijgen.

Daarnaast blijven er nieuwe ontwikkelingen komen. Zo wordt er bijvoorbeeld contant gewerkt een nieuwe toepassingen op het gebied van beveiliging, schaalbaarheid en smart contracts. De kans is zeer groot dat we alle mogelijke toekomstige toepassingen nog niet eens kennen.

De Bitcoin koers verwachting is dan ook zeer positief. Om je alvast een indicatie te geven van de Bitcoin voorspelling voor 2020 – 2026 heb ik enkele voorspellingen voor je opgezocht. De koersverwachting van Bitcoin voor de komende jaren vind je hieronder. De huidige koers is $ 59,955.00

2020:$ 24,416.23 ($ 29.000 in 2020)
2021:$ 57,509.71
2022:$ 66,434.30
2023:$ 74,581.29
2024:$ 96,785.92
2025:$ 112,713.11
2026:$ 131,071.14
Bitcoin koers verwachting 2020 – 2026

Bitcoin verwachting volgens experts

In de afgelopen jaren zijn er veel bekende mensen uit de tech en investeringswereld geweest die voorspellingen gedaan hebben voor de Bitcoin koers.

Opvallend om te zien is dat de mensen die vertrouwen hebben in Bitcoin ook verwachten dat het de financiële wereld compleet zal veranderen en de ‘wereld zal overnemen’.

De wat negatievere mensen noemen Bitcoin een scam of verwachten dat het op termijn zal verdwijnen. Hieronder vind je enkele van de bekendste Bitcoin voorspellingen voor de toekomst. De Bitcoin verwachting voor de lange termijn lijkt behoorlijk positief.

John McAfee

De maker van het eerste antivirus programma is een controversieel persoon en heeft in 2017 een van de bekendste voorspellingen gedaan. Hij gaf namelijk aan dat Bitcoin tegen het einde van 2020 een waarde van $1 miljoen zou hebben. Zo niet: “I will eat my dick if wrong”. Hij is overigens recent terug gekomen op zijn voorspelling en noemde het allemaal maar een grap.

Tim Draper

De bekende investeerder is een groot voorstander van Bitcoin en steekt dit niet onder stoelen of banken. Hij heeft namelijk een Bitcoin voorspelling gedaan van $250.000 tegen het einde van 2022. Hij is recent zelfs gestopt met investeren in ‘normale’ aandelen om zich volledig te richten op cryptocurrency.

Winklevoss tweeling

De Winklevoss broers zijn bekend geworden door het verhaal van de start van Facebook. Sindsdien hebben ze zich gestort op investeren en hebben een gigantische voorraad Bitcoin ingeslagen, zo’n 1% van alle Bitcoin. Ook zijn ze eigenaar van de bekende Gemini exchange. Ze verwachten in de toekomst een Bitcoin waarde van ten minste $500.000.

Jack Dorsey & Steve Wozniak

Jack Dorsey, de CEO van Twitter, is een van de bekendste voorstanders van Bitcoin. Met zijn Cash App draagt hij daarnaast bij aan de groei van de adoptie. Dorsey heeft meer dan eens uitgesproken te verwachten dat Bitcoin de nummer één currency van de wereld wordt. Het geld van het internet en daarmee het geld van de wereld.

Steve Wozniak, de mede oprichter van Apple, heeft aangegeven wel iets te zien in deze voorspelling. Zeker weten doet hij het niet, maar hij ziet dat er interessante dingen gebeuren bij Bitcoin en Wozniak geeft het daarom een goede kans van slagen.

Chamath Palihapitiya

De bekende ondernemer van onder andere Social Capital heeft aangegeven binnen enkele jaren een koers van ongeveer $100.000 te verwachten. Op de lange termijn verwacht hij een nog hogere koers, namelijk ongeveer $1 miljoen. Hierop zullen we alleen nog wel even moeten wachten. De voorspelling is gedaan voor 2037.

Max Keiser

Een bekende in de Bitcoin wereld is Max Keiser en het is geen geheim dat hij positief is. Onlangs heeft hij zijn Bitcoin koers verwachting voor het eerst sinds 2012 omhoog bijgesteld. Hij verwacht nu namelijk een prijs van $400.000 in de toekomst, al heeft hij niet precies aangegeven wanneer dit zal zijn.

Bitcoin verwachting

Negatieve verwachting Bitcoin

Als ook maar een fractie van deze BTC voorspellingen waarheid wordt, zal dit leiden tot een flinke stijging van de Bitcoin koers. Het is overigens wel belangrijk om ook de negatieve voorspellingen te benoemen. Zo zijn er een aantal bekende figuren die aangegeven hebben geen heil te zien in Bitcoin en verwachten dat het op termijn zal verdwijnen, waaronder:

 • Warren Buffet
 • Joseph Stiglitz
 • Nouriel Roubini
 • Peter Schiff

Moet ik investeren in Bitcoin?

Bitcoin is een interessante technologie waarvan we alle toepassingen nog lang niet gezien hebben. Ook bij de ontwikkeling van bijvoorbeeld het internet in de begindagen werd niet voor mogelijk gehouden hoeveel we het tegenwoordig gebruiken.

Nu we de Bitcoin koers verwachtingen voor de toekomst gezien hebben is het goed om te kijken naar de koersstijgingen in de afgelopen jaren. Dit geeft je een goed beeld over de richting die Bitcoin ingeslagen is.

Hiervoor heb ik de historische Bitcoin waarde genomen op de dag van de verjaardag van de Bitcoin whitepaper (31 oktober). Bij het zien van deze data is het duidelijk welke kant Bitcoin op gaat.

2013$199,83
2014$345,01
2015$328,51
2016$702,64
2017$6.132,99
2018$6.336,99
2019$9.202,46
2020$13.549,25
Bitcoin koers over de jaren

Scenario’s

Of je wilt investeren in Bitcoin is aan jezelf. Het enige wat ik hier wil doen is het schetsen van een aantal scenario’s. Laten we in dit voorbeeld € 1000 nemen. Verwacht je dat de Bitcoin koers zal stijgen of dalen in de toekomst?

Er zijn een hoop experts die verwachten dat de Bitcoin koers in de toekomst zal stijgen (scenario 1). Ook zijn er mensen die verwachten dat Bitcoin op termijn zal verdwijnen (scenario 2).

De vraag aan jou is nu of je het risico wilt lopen met je geld. Onderzoek naar Bitcoin is hiervoor zeer belangrijk, maar het komt uiteindelijk ook neer op je bereidheid om risico te lopen.

In Scenario 1 investeer je je geld in Bitcoin en heb je de mogelijkheid mee te groeien met deze nog relatief nieuwe financiële wereld. In Scenario 2 bewaar je je geld op de spaarrekening en ben je veilig van koers schommelingen.

Hou er hierbij wel rekening mee dat je geld onderhevig is aan de financiële markten van dit moment. Met bijvoorbeeld de Coronacrisis in ons achterhoofd is het nogmaals duidelijk geworden dat er zomaar nieuwe euro’s en dollar bijgemaakt kunnen worden wat zorgt voor inflatie. Dit zorgt ervoor dat jouw geld minder waard wordt, ieder jaar weer met enkele procenten.

Persoonlijk vind ik dit zonde en investeer ik een gedeelte van mijn geld in bijvoorbeeld Bitcoin om deze inflatie voor te blijven. Of dit op de lange termijn een goede strategie blijkt moeten we allemaal afwachten al verwacht ik persoonlijk van wel.

Wat in ieder geval een zekerheid is is dat je minder koopkracht hebt naarmate je geld langer op je bankrekening staat en onderhevig is aan de inflatie.

Voordelen Bitcoin

Natuurlijk moet je niet zomaar gaan gokken. Een mogelijke prijsstijging zou niet de enige reden moeten zijn waarom je besluit te investeren. Daarom heb ik hieronder een aantal van de belangrijke voordelen voor je op een rij gezet.

 • De combinatie Bitcoin en blockchain maakt (voor het eerst) vertrouwde transacties mogelijk zonder een tussenpersoon zoals een bank. Iedereen kan financiële transacties doen met iedereen ter wereld zonder die persoon te moeten vertrouwen. Volledig peer to peer.
 • De mogelijke toepassingen zijn oneindig. Iedereen kan bouwen op het netwerk en nieuwe tools en financiële instrumenten ontwikkelen.
 • Hoe groter het netwerk wordt, hoe veiliger het is.
 • Bitcoin maakt internationale transacties een stuk goedkoper. Er hoeft geen gigantische fee afgedragen te worden aan bijvoorbeeld een bank. Met name in de ontwikkelingslanden kan dit uitkomst bieden en deze mensen een goede kans geven om deel te nemen aan de wereldwijde financiële wereld.
 • Schaarste is ingebouwd. In tegenstelling tot de euro of dollar die constant bijgedrukt kan worden en wat zorgt voor inflatie is dit bij Bitcoin niet aan de orde. Er zullen uiteindelijk rond 2140 maximaal 21 miljoen Bitcoin zijn. Dit maakt Bitcoin alleen maar schaarser op de lange termijn en dit kan zorgen voor hogere koersen. Het wordt daarom ook wel het digitale goud genoemd.

Nadelen Bitcoin

Natuurlijk is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Het is ook belangrijk je bewust te zijn van enkele nadelen van Bitcoin.

 • De Bitcoin koers is (op dit moment) nog erg volatiel. Dit maakt het een relatief risicovolle investering welke flink in waarde kan schommelen.
 • Je bent zelf verantwoordelijk voor de opslag van je Bitcoin. Doe je dit verkeert? Dan kun je niet naar een klantenservice om je geld terug te krijgen maar ben je het kwijt.
 • Doordat er veel waarde op het netwerk zit trekt dit criminelen aan. Waar geld is zijn mensen die het van je af willen pakken.
 • In de begindagen van Bitcoin werd het veel gebruikt op het dark web voor bijvoorbeeld drugshandel. Dit beeld heeft het niet af kunnen schudden en hierdoor heeft het in de ‘normale media’ nog altijd een ietwat slecht imago.
 • Het stroomverbruik van Bitcoin wordt ook vaak genoemd als een negatief punt. Bij het mining proces is namelijk elektriciteit nodig om het draaiende te houden en naarmate het netwerk groeit zal ook de behoefte aan stroom toenemen.

Bitcoin verwachting

Voorspellingen van experts kunnen je houvast geven. Het kan je helpen met het maken van de juiste keuze wat betreft de Bitcoin verwachting. De beste keuze maak je echter door te kijken naar fundamentele waarden zoals de schaarste.

Dit geldt niet alleen voor Bitcoin, maar ook voor praktisch iedere andere cryptocurrency. In het geval van Bitcoin is de halving de veroorzaker van schaarste. Iedere vier jaar daalt de supply, de hoeveelheid nieuwe bitcoin die er bij komen op de markt.

Dit samen met de maximale hoeveelheid bitcoin die er ooit zullen zijn (21 miljoen) maakt bitcoin ten minste de moeite waard om te onderzoeken. Op dit moment zijn er namelijk al zo’n 18,680,631 BTC uitgegeven. Dit betekent dat er nog maar relatief weinig bitcoin te bemachtigen is. Het wordt steeds schaarser.

Grote beleggers en bedrijven zoals Tesla hebben inmiddels al Bitcoin gekocht. Dit is gebeurt om te bewaren voor de lange termijn en dus niet om te verkopen voor een snelle winst. Deze aangekochte bitcoin zijn dus van de markt om het zo maar te noemen en niet meer te verkrijgen. Hierdoor wordt bitcoin alsmaar schaarser en stijgt de prijs van de resterende BTC.

In de afgelopen 24 uur was het handelsvolume van bitcoin $ 53,084,585,211. Hieronder vind je de historische data van de afgelopen periode. De Bitcoin verwachting is afhankelijk van veel verschillende factoren en niet alles kun je voorspellen. Door echter te kijken naar schaarste en het handelsvolume kun je opmaken dat de Bitcoin verwachting voor de toekomst rooskleurig is.

* Currency in USD
Historical Price for Bitcoin
DateOpenCloseHighLowVolume

Bitcoin kopen

Je hebt kunnen lezen dat de Bitcoin koers verwachting voor de toekomst voornamelijk positief is. Heb je daarnaast zelf goed je onderzoek gedaan en besloten te willen investeren? Dan kun je dit gemakkelijk doen op enkele van de bekendste crypto exchanges. Hieronder vind je een overzicht met enkele geschikte exchanges.

Tip: Maak een account aan op Bitvavo en handel de eerste € 1000 zonder kosten!

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.