Ethereum Classic is een interessant project op zichzelf. Het is namelijk voortgekomen uit Ethereum (ETH), of andersom afhankelijk aan wie je het vraagt. In 2016 werd er op de Ethereum blockchain een kwetsbaarheid gevonden in een smart contract.

Hierdoor kon een hacker ongestoord Ether wegsluizen. Op het moment dat dit ontdekt werd is er gestemd in de Ethereum gemeenschap om een hard fork uit te voeren. Dit was de enige manier om de gestolen middelen aan iedereen terug te geven. 

Sindsdien bestaan er dus twee splitsingen van de originele Ethereum, namelijk Ethereum (ETH) en Ethereum Classic (ETC). In dit artikel gaan we kijken naar de Ethereum Classic verwachting en de Ethereum Classic koers voor de toekomst.

Wat is Ethereum Classic?

Ethereum Classic is ontstaan vanuit een fork met Ethereum. Er zijn zeker verschillen met Ethereum, maar grotendeels is het vergelijkbaar. Het doel van Ethereum Classic is om een efficiente manier uit te vinden die apparaten over het internet met elkaar verbindt. Hiervoor maken ze gebruik van smart contract en dApps.

Om dit doel te verwezenlijken is het wel belangrijk dat de gebruikers toenemen. Dit is een lastige opgave aangezien veel ontwikkelaars voor Ethereum kiezen. Zij zijn dan ook een stuk groter. Waar men wel vanuit kan gaan bij Ethereum Classic is dat hun blockchain onveranderbaar is. Dit staat bij hun hoog in het vaandel. Alles wat op de blockchain van Classic gebeurt zal blijven bestaan. Code is wet zeggen ze ook wel.

Sinds het ontstaan van Ethereum Classic zijn er geen updates meer gedaan. Waar Ethereum overstapt op Proof of Stake zal ETC het houden bij Proof of Work. Om mee te gaan met de toekomst zou je denken dat het blijven updaten van de sytemen belangrijk is. Echter wil ETC daar niet aan geloven. Dit is allemaal vanuit een ideologisch standpunt gedaan. Principieel zijn ze zeker, maar wat dit betekent voor de Ethereum Classic verwachting weet ik niet.

e meningen verschillen sterk over de toekomst van de Ethereum Classic koers. Dit heeft voor een groot gedeelte te maken met de splitsing. Toen de originele Ethereum voor een keuze stond om het project op te splitsen om tegoeden te ‘redden’ was dit ook een ideologische afweging.

Ethereum Classic is een organisatie gerund door vrijwilligers. Het is niet de bedoeling een winstgevende organisatie te worden. De ideologie van een decentrale wereld staat voorop. Mensen die ETC gebruiken voor smart contracts en dApps betalen transactiekosten die de miners weer ontvangen voor het beveiligen van het netwerk.

Wat doet de Ethereum Classic koers?

Je zou kunnen zeggen dat de Ethereum Classic koers vanaf de Fork is begonnen. Niet Ethereum Classic, maar Ethereum heeft een ICO gehad, maar dit was nog ver voor de Fork. De prijs van Ethereum Classic was in het begin 1,45 dollar. Op dit moment is de Ethereum Classic prijs $ 20.93.

Op Coinmarketcap zie je de Ethereum Classic koers voor het eerst op 27 juli 2016. Een coin die al een tijdje bestaat. Waar de ETC prijs dus eerst 1,45 was heeft het in de tussentijd aardig hard geschommeld. In het begin viel dit nog mee, maar vanaf 15 mei 2017 begon het te borrelen. De koers begon te leven en schoot omhoog.

Door deze schommelingen is er ook een All Time High. Voor Ethereum Classic is de ATH $ 167.09. Dit bedrag werd behaald op May 6, 2021 en dat is 375 dagen geleden. Om ETC ten opzichte van de markt in perspectief te zetten is het handig om naar de market cap te kijken. Dit is voor ETC $ 2,817,817,393. Dit maakt dat ETC op plek 32 staat op Coinmarketcap.

Het is belangrijk om de hype berichten te ontwijken en te kijken naar de koers data. Hiermee kan je eigen onderzoek doen en dat is veel meer waard dan YouTube filmpjes die jou vertellen dat de coin x1000 gaat. Wanneer jij goed op de hoogte bent van de koers data, dan kan je ook als een van de eerste profiteren. Wil je extra koers data? Kijk dan hieronder voor de Ethereum Classis koersgrafiek.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Ethereum Classic verwachting 2022 – 2027

Ethereum Classic is een smart contract platform. Ze zorgen er voor dat iedereen veilig gebruik kan maken van het netwerk en hier vangen ze dan een deel van de transactiekosten voor. De concurrentie is groot. Kijk alleen al naar Ethereum. Het grootste smart contract platform. Of Classic groter zal worden weet ik niet.

De Ethereum Classic waarde is dan ook sterk afhankelijk van het gebruik van het platform. De Ethereum Classic crypto verwachting zal dan ook niet positief zijn wanneer het aantal gebruikers afneemt. Classic heeft een sterke ideologie en die zullen ze moeten uitdragen zodat meer mensen dit gaan delen.

Uiteraard telt de algehele markt ook mee. Wanneer er een bull markt is kan elke coin in waarde toenemen. Er komt op zo’n moment zoveel geld in de markt dat ook Ethereum Classic hiervan kan profiteren. Voor de Ethereum Classic prognose zou dit in ieder geval mooi zijn.

Wanneer we kijken naar de Ethereum Classic verwachting voor 2022 dan kan het nog even stil blijven rondom de koers, maar checken we de Ethereum Classic verwachting voor 2027 dan kan het zo maar andersom zijn. De factoren die de ETC prijs bepalen voor de korte termijn als de lange termijn kunnen verschillen. Een grote achterban kan een coin jaren laten groeien.

We kunnen de Ethereum Classic koers niet voorspellen, maar het kan snel gaan met de stijgingen wanneer we het verleden erbij halen. In april 2021 schoot de ETC koers met 1200% omhoog. Deze stijging is een gegeven, maar influencers die dit voorspellen voor over drie maanden moet je niet te snel geloven. Doe je eigen onderzoek wanneer je nadenkt over Ethereum Classic prognoses.

* Currency in USD
Historical Price for Ethereum Classic
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de ETC coin?

De ETC coin kan je gebruiken om op het netwerk smart contracts te gebruiken. Je betaalt ermee en je kan het ook gebruiken om te handelen. Miners zorgen voor validatie van transacties en in ruil daarvoor krijgen zij ETC coins. De supply van ETC is 134,800,436 ETC. De maximale supply van ETC is 210,700,000 ETC. Naarmate deze cijfers naar elkaar toe groeien ontstaat er schaarste. Dit kan de Ethereum Classic prognose goed doen.

Koersschommelingen kunnen op de korte termijn grote gevolgen hebben. In de laatste 24 uur was het Ethereum Classic prijsverschil -4.22%. Kijken we naar de afgelopen 7 dagen dan was het verschil -20.99%. Deze gegevens kan je gebruiken voor je eigen onderzoek. Pas op voor hype berichten.

Waar Ethereum Classic kopen?

Uiteraard moet je alle bovenstaande voorspellingen of welke voorspelling dan ook met een korrel zout nemen. Niemand weet 100% zeker wat er gaat gebeuren in de toekomst. Maar dit betekent natuurlijk niet dat het geen waarheid kan worden.

Heb je daarom besloten dat Ethereum Classic een goede aanvulling is op je portfolio? Dan kun je Ethereum Classic kopen via verschillende exchanges.

ETC zit bij Bitvavo in het assortiment en je kunt er gemakkelijk euro’s op storten met behulp van iDeal. Schrijf je in bij de exchange via onderstaande link en betaal de eerste week ook nog eens geen fee over de eerste €1000.

 1. Stort euro’s via Bitvavo
 2. Omzetten naar je gewenste crypto
 3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Het laatste Ethereum Classic nieuws

Ethereum Classic wordt door de community beheerd. Deze community is groot en maakt gebruik van meerdere kanalen voor het laatste Ethereum Classic nieuws. We hebben het in dit artikel al gehad over mogelijke factoren die de prijs beïnvloeden. De Ethereum Classic koers kan ook snel reageren op het Ethereum Classic nieuws dat de wereld in wordt gebracht. Daarom is het laatste Ethereum Classic nieuws belangrijk.

Als je het Ethereum Classic nieuws van vandaag in de gaten houdt dan sta je een stap voor op de mensen die dit niet doen. Om anderen een stap voor te zijn kan je bijvoorbeeld de Twitter pagina van Ethereum Classic volgen.

FAQ

Ethereum Classic is een fork van Ethereum. Het is een smart contract platform dat onveranderbaarheid hoog in het vaandel heeft staan. Ethereum Classic heeft een market cap van $ 2,817,817,393. Dit is voldoende voor plek 32 op Coinmarketcap. De Ethereum Classic koers is $ 20.93 en het handelsvolume in de afgelopen 24 uur is $ 316,355,076.

De Ethereum Classic koers voorspellen is onmogelijk. Wanneer precies de koers stijgt of daalt kan je nooit met 100% zekerheid zeggen, maar door eigen onderzoek kan je wel meer te weten komen over de factoren die de prijs beïnvloeden.

Ethereum Classic is een coin die wordt gebruikt om het netwerk veilig te houden. Tevens kan je in de coin handelen wanneer je hier interesse in hebt.

De Ethereum Classic koers in euro is 20,10 .

De Ethereum Classic koers in dollar is $ 20.93.

Er zijn veel factoren die de prijs beïnvloeden. Een bull markt kan er voor zorgen dat het geld dat in de markt stroomt ook richting Ethereum Classic gaat. De vraag kan hierdoor toenemen terwijl het aanbod achter blijft.

Er zijn veel factoren die de prijs beïnvloeden. Deze factoren kunnen er namelijk voor zorgen dat de vraag lager is dan het aanbod. Hierdoor wordt de prijs omlaag gedrukt omdat anders handelaren de coin niet verkocht krijgen.

Ethereum Classic kan je op veel wallets bewaren. Exchanges hebben ook wallets voor wanneer je met de ETC coin wilt handelen. Kies je liever voor een veiligere optie, dan is een hardware wallet wellicht wat voor jou.

Er is niet één exchange die het beste is. Dit hangt namelijk ook af van jou voorkeuren. Heb je graag een Nederlandse exchange dan is Bitvavo misschien iets voor jou. Wil je nog even verder kijken en je opties afwegen dan hebben we een mooi overzicht met exchanges voor je.

MoneyTalks community & beste exchanges

Alles te weten komen over de werking van crypto en belangrijker nog, het geld verdienen met cryptocurrency? Met deze MoneyTalks community van Madelon Vos heb je het binnen de kortste keren onder de knie. Kom in contact met andere traders, stel al je vragen en krijg dagelijkse technische analyse.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

Ben je als ondernemer met Bitcoin en crypto bezig? Dan vind je hier meer informatie over Bitcoin voor bedrijven en de tools die je hiermee kunnen helpen.

Anoniem surfen op het internet? Gebruik een VPN en word nergens meer gevolgd. Pak hier je korting!

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?