Betalingen via het internet of betalingsnetwerken verlopen van oudsher alleen via afgesloten systemen van bijvoorbeeld een bank. Dit maakt het gat tussen de verschillende systemen groot waardoor wij als consument de hoofdprijs betalen. Het was vroeger erg moeilijk om tussen deze markt te komen. Zo wisten we zeker dat we de banken en andere betaalproviders konden vertrouwen.

Dit is natuurlijk niet meer van deze tijd, maar toch is het nog steeds dé manier waarop de meesten van ons betalen. Stellar is van mening dat dit veel makkelijker en bovendien sneller en goedkoper moet kunnen.

Daarom nemen we in dit artikel Stellar (XLM) onder de loep. We bekijken de use-case, gaan in op de Stellar verwachting en nemen de XLM coin onder de loep. Hiermee hoop ik je een beter beeld te geven van het project, maar vooral ook de potentie voor de toekomst.

Wat is Stellar?

Stellar (voorheen Stellar Lumens) is een cryptocurrency dat zich specifiek richt op dit internationale betalingsverkeer door het aanbieden van snelle transactietijden en enorm lage transactiekosten. Het internationale betalingsverkeer is een van de vele handelingen die door middel van blockchain beter kan worden. De verwachting is dat internationale betalingen alleen maar populairder worden in verband met de globalisering en dat maakt Stellar een interessant project om te bekijken.

De ontwikkeling van Stellar is begonnen in 2014 en is gestart door Jed McCaleb en Joyce Kim. McCaleb is onder andere bekend als de mede oprichter van Ripple (XRP) en de Mt. Gox exchange.

Het Stellar project is volledig decentraal. Er zit geen bedrijf achter dat verantwoording af moet leggen aan bijvoorbeeld aandeelhouders. In plaats daarvan wordt het gerund door de Stellar Development Foundation. Dit is een non-profit organisatie die ervoor zorgt dat er geen belangrijke stakeholders zijn die invloed uit kunnen oefenen op de koers van het project. 

Andere belangrijke features van Stellar zijn de lage transactietijd en de lage transactiekosten. Het project is trots op een transactietijd van 2 tot 5 seconden. Dit betekent dus dat het niet uitmaakt waar ter wereld je bent. Het is mogelijk om altijd binnen een paar seconden je Stellar te verzenden naar wie je maar wilt.

Daarnaast kost deze transactie ook nog eens nagenoeg niets, namelijk zo’n 0,00001 Stellar (XLM coin). Vooral voor mensen in lagelonenlanden kan dit uitkomst bieden. Vaak werkt de kostwinner in een ander land en stuurt deze het verdiende geld naar het gezin. Hiervoor worden altijd hoge kosten betaald (remittance) en dit kan oplopen tot soms wel 8% van het totale bedrag. Er blijft zo weinig over voor de mensen die afhankelijk zijn van deze middelen. 

Het Stellar project richt zich daarnaast dan ook duidelijk op microtransacties en daar sluiten deze goedkope en snelle transacties ook naadloos op aan. Op het internet zullen we hier steeds meer gebruik van gaan maken. Denk bijvoorbeeld aan in-game items kopen in een spel, betalen voor het luisteren van één enkel muzieknummer en noem maar op. Dit zijn ontwikkelingen die nu gaande zijn en een goed betalingssysteem is hiervoor gewenst.

Ook biedt Stellar veel tools en informatie voor ontwikkelaars. Developers kunnen met dit materiaal zelf aan de slag met XLM om het te implementeren in andere projecten. Door deze tools te bieden groeit het project niet alleen door de eigen ontwikkelaars, maar zijn er ook altijd andere developers mee aan het werk. Dit stimuleert natuurlijk de groei van het project en dit komt de Stellar koers en de verwachting voor de toekomst natuurlijk ten goede. Belangrijke eigenschappen van Stellar zijn:

 • Decentrale controle: Iedereen is in staat om deel te nemen en geen enkele centrale entiteit heeft de volledige controle over het project;
 • Een lage vertraging: Tussen het plaatsen van een transactie en het accepteren van de betaling door het netwerk zit een kleine vertraging. Dit maakt het geschikt voor microtransacties;
 • Flexibel vertrouwen: Door het consensusmechanisme hebben de gebruikers de vrijheid om te vertrouwen op het netwerk wie ze maar willen;
 • Goede beveiliging: De beveiliging van het netwerk is ‘in handen’ van cryptografische technieken en hash functies. Hierdoor kan zelfs de snelste computer geen kwaad.

Stellar koers

Stellar is ter wereld gekomen vanuit een ICO. Gedurende de token sale in juli 2014 is er zo’n $ 39 miljoen opgehaald. Voor die tijd een gigantisch bedrag. Beleggers konden toen 1 XLM coin kopen voor $ 0,002 en dit moest afgetikt worden in Ethereum. De actuele Stellar koers staat op een waarde van $ 0.387963.

In eerste instantie zijn er 100 miljard Stellar coins gemaakt bij de start van het project. Ongeveer vijf jaar later is deze hoeveelheid teruggebracht naar 50 miljard. 30 miljard van deze tokens zit in de Stellar Development Foundation en wordt gebruikt om het project te promoten en verder te ontwikkelen.

Als we naar coinmarketcap kijken zien we dat de eerste notering van Stellar terug te vinden is op 8 augustus 2014. De XLM koers stond toen op $ 0,0027. Net zoals veel andere projecten zien we dat de XLM koers flink groeit in een bull markt.

De Stellar All Time High staat op een waarde van $ 0.875563 (January 3, 2018). Als we gaan tellen dan is het 1384 dagen geleden dat deze koers bereikt werd. Op dit moment heeft Stellar een marketcap van $ 9,331,579,140 en staat daarmee op plek 22 van grootste cryptocurrency van dit moment.

Het is verstandig om deze data goed in de gaten te houden als je nadenkt over het kopen van Stellar. Veel mensen gaan namelijk enkel af op berichten en wonder boven wonder zijn deze altijd erg positief. Beter is het om neutraal naar een crypto te kijken en aan de hand van de data een mening te vormen. Hou jij de data goed in de gaten? Dan heb je een voordeel ten opzichte van 90% van de investeerders. Hieronder vind je daarom de Stellar koersgrafiek.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Stellar verwachting 2021 – 2026

De Stellar koers verwachting is afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Uiteraard moet het team achter de Stellar coin zijn werk goed blijven doen. Een ‘slecht product’ zal niet in waarde stijgen. Ook zijn de verschillende samenwerkingen die het project aan weet te gaan belangrijk. Daarnaast hebben we natuurlijk nog de use-case en de XLM coin om de toekomstpotentie te bepalen.

Grote samenwerkingen zorgen ervoor dat de XLM crypto onder de aandacht komt bij meer mensen die het op hun beurt aan kunnen schaffen. Gaan veel mensen dit doen in de toekomst? Dan zal de verwachting van de XLM koers ook goed zijn.

Wat het project zelf betreft, is het ook duidelijk dat de potentie in ieder geval daar is. Goedkope transacties en een snelle verzending is erg handig en hier zijn tal van use-cases voor te bedenken. Niet op de minste plaats het naar huis sturen van geld door werkers in andere landen. Ook microtransacties in bijvoorbeeld games of andere online toepassingen zijn in opkomst. De Stellar crypto verwachting is dan ook positief.

Als we hier echter een prijs aan willen verbinden wordt het lastiger. De Stellar verwachting voor 2021 in het bijzonder. Dit is kort dag en veel dingen kunnen hier snel invloed op hebben. Denk bijvoorbeeld aan het laatste Stellar nieuws, het uitbreken van een pandemie of het ingaan van een nieuwe bear markt.

De Stellar verwachting voor 2026 is al anders. Je kunt je wel voorstellen dat het project flink groeit als het voet aan de grond weet te krijgen in de internationale transactie- en microtransactie markt. Deze zijn beide gigantisch en er gaat veel geld in om. Wordt Stellar dé coin die hiervoor gebruikt wordt, dan is de XLM Stellar verwachting hoog.

Het is hierbij overigens wel goed om ook te denken aan de andere kant van het verhaal. Er is op de genoemde markten namelijk veel concurrentie. Ook heeft de Stellar Foundation het grootste gedeelte van de tokens in handen. De schaarste is hiermee hoog, maar niet alle coins zijn in handen van de gemeenschap. Iets om in je achterhoofd te houden.

* Currency in USD
Historical Price for Stellar
DateOpenCloseHighLowVolume

XLM coin

De XLM coin wordt op het netwerk gebruikt als valuta. Mensen kunnen het versturen over het netwerk voor een lage fee, bijvoorbeeld over landsgrenzen. Ook kan het zoals eerder al aangegeven gebruikt worden voor microtransacties. Waarschijnlijk zijn de toekomstige manieren waarop we dit gaan gebruiken nog niet allemaal uitgevonden. Interessant om in de gaten te houden.

De XLM coin is daarnaast de token waarin je investeert als je vertrouwen hebt in Stellar. Om te bepalen hoe het zit met de schaarste kun je bijvoorbeeld de huidige supply (24,065,244,714 XLM) vergelijken met de maximale supply (50,001,802,717 XLM). In de afgelopen zeven dagen was het koersverschil 16.39%.

Het doen van een exacte XLM verwachting is moeilijk. Het is veel beter om het koersverloop over een langere periode te volgen en om zo een mening te vormen over de koers. Als je dit doet dan doe je al meer dan het overgrote gedeelte van de crypto beleggers. De meeste kijken enkel en alleen naar de voorspellingen van bekende Youtubers, maar of je dit moet vertrouwen is nog maar de vraag.

Stellar kopen

Mocht je besloten hebben dat Stellar een goede aanvulling is op je portfolio, dan doe je er goed aan het te kopen op een exchange met lage handelskosten. Zo weet je zeker dat je optimaal profiteert van je aankoop. Bitvavo is hiervoor uitermate geschikt.

Je kunt gemakkelijk je bankrekening koppelen en betalingen doen met iDEAL en ook je winst is weer snel uit te betalen mocht je dit willen. Meestal binnen 24 uur weer op je bankrekening! Door je via onderstaande link aan te melden profiteer je ook nog eens van een actie en hoef je in de eerste week tot € 1000 geen kosten te betalen. 

 1. Geld storten met iDeal
 2. Omzetten naar je gewenste crypto
 3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Stellar nieuws

We hebben het in dit artikel al gehad over de use-case, de Stellar verwachting en de XLM coin. Een ander belangrijk onderdeel van je research naar het project is het laatste Stellar nieuws. Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen en welke samenwerkingen worden er aangegaan op korte termijn? Dit soort data kan de koersverwachting flink beïnvloeden.

Veel beleggers kijken enkel naar de hype berichten op social media. Toch spreken de feiten uit het nieuws rondom Stellar deze voorspellingen soms tegen. Je kunt het daarom beter zelf in de gaten houden. Hieronder vind je daarom een overzicht van het laatste Stellar nieuws.

Crypto Masterclass & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.