Op deze pagina behandelen we Gnosis. Een glazen bol is een manier om dingen te voorspellen, maar werken doet dit natuurlijk niet. Een prediction market daarentegen baseert zijn voorspellingen op de inschattingen van de menigte. Mensen kunnen een weddenschap afsluiten op een nog onbekende uitkomst en als genoeg mensen dit doen is de gedachte dat met redelijke zekerheid een uitkomst voorspeld kan worden.

Gnosis werkt aan het decentrale platform voor de prediction market. We gaan het in dit artikel dan ook hebben over deze markt, over de use-case en de Gnosis verwachting. We bekijken bovendien de Gnosis coin en voorspellingen voor de toekomst. Hiermee hopen we je een beter beeld te geven over het project en de prediction market. Wat gaat de Gnosis crypto doen?

Wat is Gnosis?

Gnosis is een cryptocurrency project dat zich richt op de ‘voorspellingsmarkt’. Het maakt hiervoor het ecosysteem op Ethereum en moet hét platform worden waarmee de uitkomsten van toekomstige gebeurtenissen ingeschat kunnen worden.

De prediction market kun je zien als een soort marktplaats waar mensen kunnen wedden op de uitkomsten van bepaalde gebeurtenissen. Bijvoorbeeld een verkiezing, de winnaar van de eredivisie of wat dan ook. Zodra genoeg mensen hun stem (weddenschap) uitbrengen kan er in theorie met redelijke zekerheid gezegd worden wat de uitkomst van de gebeurtenis zal zijn.

Met blockchain als basis kan Gnosis een decentraal platform maken speciaal voor deze markt. Afgesloten weddenschappen kunnen niet meer aangepast worden. Door te wedden op een bepaalde uitkomst leg je de GNO token in. Afhankelijk van de uitkomst wordt je coin meer of minder waard op het moment dat de uitkomst een feit is geworden. 

Gebruikers kunnen zelf een vraag indienen op het netwerk. Bijvoorbeeld wie de verkiezingen gaat winnen. Mensen kunnen vervolgens inzetten op hun ‘favoriete’ partij en naarmate de tijd vordert zul je zien dat tokens ingezet voor een partij die toch niet gaat winnen fictief minder waard wordt. Ingezette tokens van partijen die meedoen voor de winst nemen in winst toe.

Pas op het moment dat de uitkomsten definitief zijn worden de tokens verdeeld. Niet gewonnen weddenschappen verliezen hun waarde. Tokens ingezet op de winnende partij nemen in waarde toe.

Naast het wedden biedt het een interessante kans voor mensen die de markt observeren. Gebruiken namelijk genoeg mensen het platform dan kan het zelfs gebruikt worden in bijvoorbeeld de peilingen. Talloze stemmen van de menigte geven namelijk een redelijk beeld van de maatschappij. Hiervoor zijn natuurlijk wel veel stemmers nodig, maar het is zeker niet onmogelijk in de toekomst.

Wat doet de Gnosis koers?

Gnosis is tot stand gekomen vanuit een ICO gehouden in april 2017. Destijds ging één GNO coin over de toonbank voor $ 29,85. In totaal werd er zo’n $ 12,5 miljoen opgehaald. Net zoals de meeste andere projecten heeft de Gnosis koers behoorlijk wat schommelingen gezien. De actuele Gnosis koers staat op een waarde van $ 121.30.

Als we de Gnosis coin op coinmarketcap bekijken zien we dat de eerste notering was op 4 mei 2017. Beleggers konden de token toen kopen voor $ 89,80. Direct in de bull markt steeg de waarde aanzienlijk en dat zagen we ook terug in de bullmarkt van 2021 en zelfs nog in 2022.

De Alll Time High van de Gnosis crypto staat op een bedrag van $ 644.20 (November 8, 2021). Dat is inmiddels alweer 324 dagen geleden. Er is 12,5 miljoen opgehaald en inmiddels staat de totale waarde van het project op $ 311,941,901. Hiermee heeft het positie 120 op de lijst met meest waardevolle crypto weten te bemachtigen.

De live Gnosis koers kun je hieronder live volgen in euro.

Wat is de Gnosis verwachting 2022 – 2027?

Wat interessant is aan Gnosis is ten eerste de markt. Mensen willen nog wel eens een weddenschap afsluiten, helemaal als het gaat om actuele gebeurtenissen. De mogelijkheid om zelf een evenement aan te maken en de mening te vragen van de menigte is hierbij belangrijk.

Investeerders kunnen hun tokens verliezen bij een foute voorspelling dus over het algemeen zullen er alleen mensen op je ‘vraag’ reageren die enigszins verstand hebben van het onderwerp.

Naast een goede weddenschap biedt dit ook veel tools waar bedrijven iets mee kunnen. Het is een graadmeter voor maatschappelijke problemen en kan dienen als data voor beslissingen. Als genoeg mensen reageren op de uitkomst van de Brexit of vergelijkbare grote beslissingen kunnen bedrijven die hiermee te maken krijgen alvast actie ondernemen.

Dit idee valt en staat echter wel bij de menigte. De mening van één enkele persoon is namelijk niet doorslaggevend. Weet Gnosis veel mensen naar het platform te krijgen en bovendien te betrekken in de mogelijke uitkomsten. Dan is er een zeer interessant decentraal platform gemaakt waarmee in zekere zin de toekomst een beetje duidelijker wordt. 

Weet Gnosis belanghebbenden te trekken? Dan is dit zeer positief voor de Gnosis verwachting voor 2022 en 2027. De periode van één jaar is te kort voor echt grote sprongen. Hiervoor hebben we een nieuwe bull markt nodig. In een periode van vijf jaar zou het project genoeg tijd moeten hebben om belanghebbenden aan zich weten te binden.

* Currency in USD
Historical Price for Gnosis
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de Gnosis coin?

De Gnosis coin staat centraal op het platform. Weddenschappen worden in de token uitgevoerd en op basis van de uitkomst verschilt de waarde die het platform aan de tokens toebedeeld. Dit mechanisme maakt het interessant voor mensen die van weddenschappen houden.

Daarnaast kun je het natuurlijk kopen als je verwacht dat dergelijke projecten in de toekomst meer gebruikt zullen worden. Persoonlijk vind ik het in ieder geval erg interessant. Wat handig is in dit geval is dat je let op de hoeveelheid nieuwe tokens die de markt betreden (supply) en de trend van de prijs op de korte termijn.

Huidige supply2,579,589 GNOMaximale supply3,000,000 GNO
% verschil 24u-0.49%% verschil 7D-2.91%

Waar Gnosis kopen?

Heb je besloten dat je Gnosis wilt kopen als aanvulling op je portfolio? Wees je er dan bewust van dat geen enkele voorspelling iets met 100% zekerheid kan zeggen. Doe dus altijd aanvullend onderzoek en sta achter je keuze. Je kunt GNO kopen op de grootste exchange van Nederland, Bitvavo. Heb je hier nog geen account? Maak die dan hier aan. Je betaalt in de eerste week geen handelskosten!

ExchangeOmschrijvingRating
Bitvavo (Onze aanrader!☝️)De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5Bezoek exchange
eToroGrootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst!4,2/5Bezoek exchange
BinanceDe grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s2/5Bezoek exchange

Het laatste Gnosis nieuws

Hopelijk heb ik je op deze pagina wat meer kunnen vertellen over het platform Gnosis en de factoren die invloed hebben bij het opstellen van je Gnosis verwachting. De use-case, de Gnosis coin en de werking van het project zijn hier allemaal erg belangrijk.

De laatste factor, het Gnosis nieuws van vandaag, mag hierin ook niet ontbreken. Door dit op de voet te volgen zie je direct welke richting het project inslaat. De meesten zijn afhankelijk van de berichtgeving van anderen en zo loop je direct achter op de vroege handelaren. Daarnaast is het goed om dit nieuws te volgen op de twitterpagina van het project. Je ziet zo direct hoe actief het team nog is.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?