We gaan het in dit artikel hebben over Quant. In de crypto wereld worden bijna dagelijks nieuwe technieken bedacht. Het probleem is alleen vaak dat dit op een specifieke blockchain gebeurt en dit niet kopieerbaar is naar een andere. De ontwikkelingen gebeuren in silo’s en dit komt de algemene adoptie van de crypto wereld niet ten goede. Quant werkt met het Quant Network aan de schakel die die verbinding legt tussen de verschillende distributed ledgers en technieken.

In dit artikel vertellen we je daarom graag meer over Quant. We gaan in op de use-case en techniek, de Quant verwachting voor de toekomst en prijs voorspellingen. Hiermee hopen we je een beter beeld te geven van het Quant Network en de nieuwe digitale wereld die ze willen ontwikkelen. Wat gaat de Quant crypto doen?

Wat is Quant?

Quant is een project dat met het Quant Network een techniek maakt die de verschillende functies van blockchains met elkaar in verbinding kan brengen. Functies als het ingebouwde vertrouwen bij financiële netwerken moeten hiermee met elkaar samen kunnen werken zonder dat dit afbreuk doet aan de verschillende blockchains. 

Het is de bedoeling dat Quant hét besturingssysteem maakt waarop ontwikkelaars multi-chain applicaties kunnen maken (MApps). Dit zijn applicaties die via dit besturingssysteem gebruik kan maken van de functies van verschillende blockchains. 

Een voorbeeld hiervan kan in theorie een blockchain zijn gemaakt voor een ziekenhuis. Ieder ziekenhuis kan een eigen chain maken waarop ze de patiëntgegevens kunnen bewaren. Ruilt de patiënt echter van ziekenhuis dan hoeft al deze data niet overgezet te worden, maar kan dit middels een MApp gewoon inzichtelijk gemaakt worden voor de dienstdoende arts in het andere ziekenhuis. 

Het probleem in de meeste gevallen is de ledger / de chain met data die bijgehouden wordt. Deze data is cruciaal op een netwerk, helemaal wanneer er gevoelige informatie op staat zoals gezondheidsdata of financiële transacties. Door een brug te slaan tussen deze ledgers wil Quant ervoor zorgen dat het gemak en daarmee de adoptie van blockchain applicaties omhoog gaat. 

Dit besturingssysteem van het nieuwe ecosysteem is de ‘Overledger’. Alles op dit netwerk wordt gedaan met de Quant token (QNT). Het is een aandeel in het netwerk en wordt gebruik om de transacties te doen op het platform.

Wat doet de Quant koers?

De Quant koers is tot stand gekomen vanuit een ICO gehouden op 11 mei 2018. In totaal werd er $ 11 miljoen opgehaald. Dit was 30% van het beoogde bedrag. Tijdens deze token sale konden beleggers in het Quant Network 430 QNT kopen voor 1 Ethereum. Op het moment van schrijven is één QNT token $ 134.59. Voor één Ethereum betaal je op het moment $ 134.59.

Sinds de notering van Quant op coinmarketcap is het eigenlijk heel geleidelijk omhoog gegaan. Dit valt op omdat het bij de meeste andere projecten met meer pieken en dalen gaat. In de afgelopen 24 uur was het koersverschil van Quant 5.20%.

De Quant All Time High bevond zich op een waarde van $ 427.42 (September 11, 2021). Dat is inmiddels alweer 382 dagen geleden. 11 miljoen is er in eerste instantie opgehaald en de totale marktcap staat nu op een waarde van $ 1,803,397,161. Daarmee staat het op plek 34 van grootste crypto projecten.

Je kunt hieronder de Quant koersgrafiek even doornemen om te checken hoe het verloop van de QNT koers is geweest sinds augustus 2018.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Quant verwachting 2022 – 2027?

Bij je onderzoek naar de QNT token is het lezen van een Quant koers verwachting verstandig. Je doet er echter goed aan om dit met een korrel zout te nemen. Het kan een goed startpunt van je onderzoek zijn, maar niemand kan de Quant crypto verwachting met zekerheid schetsen. Helemaal niet zo precies als je vaak in de Youtube video’s voorbij ziet komen.

Om een degelijke Quant verwachting te schetsen is het verstandiger om je niet op de QNT koers vast te pinnen, maar onderzoek te doen naar de use-case en de potentie voor de toekomst. Dit is vaak beter dan een willekeurige voorspelling blind volgen.

Zoals aangegeven worden er veel ontwikkelingen gedaan, maar gebeurt dit allemaal in silo’s. Vaak kan de techniek niet gebruikt worden op een andere blockchain of moet het eerst weer helemaal vanaf 0 opgebouwd worden. Dit is niet praktisch voor de ontwikkelaars en kan de adoptie in de weg staan. Quant is dan ook een zeer interessant project en de use-case is een welkome aanvulling in de crypto wereld al is het Quant Network niet de enige crypto die dit doel heeft. Ook ARK werkt hier al jaren aan.

De use-case is interessant en hoe positief de Quant crypto verwachting is zal dus ook afhangen van het team dat de Overledger maakt. Hoe beter dit werkt en hoe meer andere projecten zich aansluiten op het ecosysteem, hoe positiever de verwachting zal zijn.

Zoals we al zeiden is het moeilijk om een precieze Quant verwachting 2022 – 2027 op te stellen. Het is veel beter om hiervoor naar het project zelf te kijken dan om af te gaan op speculatie. De use-case is goed, maar ook een moeilijke om op te lossen. Bovendien heeft het project concurrentie van andere projecten al doet Quant het goed. Als ze deze lijn door weten te zetten kan dit leiden tot een positieve Quant verwachting.

Je kunt voor de QNT verwachting ook kijken naar de historische data. 

* Currency in USD
Historical Price for Quant
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de QNT coin?

De use-case is belangrijk, maar de data rondom de Quant coin net zo. Een belangrijke factor in iedere cryptocurrency is de schaarste van de token, in dit geval de QNT coin. Deze heeft een supply van (13,413,953 QNT) met een maximale supply van (14,612,493 QNT). Hoe meer tokens er al uitgegeven zijn, hoe schaarser het is in de toekomst. Dit is vaak positief voor de QNT koers.

In de afgelopen zeven dagen was het koersverschil van Quant (32.48%). Voor de lange termijn kun je beter verder vooruit kijken. We hebben daarom enkele voorspellingen voor je gevonden op het internet. Gebruik dit enkel als startpunt voor je eigen onderzoek.

Huidige supply13,413,953 QNTMaximale supply14,612,493 QNT
% verschil 24u5.20%% verschil 7D32.48%

Waar Quant kopen?

Wil je Quant kopen? Dan kun je dit doen op de goedkoopste exchange van Nederland, Bitvavo. Je betaalt gemakkelijk met iDEAL en ook eventuele winsten kun je direct laten uitbetalen op je bankrekening. Heb je nog geen account op bitvavo? Dan kun je die aanmaken via deze link en profiteren van een welkomstbonus. Je trade de eerste € 1000 namelijk zonder handelskosten.

ExchangeOmschrijvingRating
Bitvavo (Onze aanrader!☝️)De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5Bezoek exchange
eToroGrootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst!4,2/5Bezoek exchange
BinanceDe grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s2/5Bezoek exchange

Het laatste Quant nieuws

Hopelijk heb ik je op deze pagina wat meer kunnen vertellen over de factoren die je kunt gebruiken om de Quant verwachting voor de toekomst op een juiste manier op te stellen. De historische koers is hiervoor belangrijk samen met de trends op de korte termijn. Natuurlijk is ook de use-case belangrijk. Toch ontbreekt er nog één bron van informatie en dat is het Quant nieuws van vandaag.

Volg je dit namelijk op de voet, dan weet je zeker dat je altijd op de hoogte bent van nieuwe ontwikkelingen. Hierdoor kan je snel keuzes maken en inschatten of de Quant crypto verwachting omhoog of omlaag bijgesteld moet worden. We raden je hiervoor Twitter aan, want zo zie je ook direct hoe actief het project nog is.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?