Neppe producten die verkocht worden is een groot probleem. Niet alleen op het internet maar ook fysiek. VeChain heeft als doel dit probleem op te lossen door zich te richten op de supply chain. Door de producten gedurende de supply chain te volgen kan de eindgebruiker precies zien waar het vandaan komt en wie het allemaal in handen gehad heeft.

Dit is de reden dat we in dit artikel VeChain onder de loep nemen. We gaan in op de use-case en de technieken die er gebruikt worden. We bekijken bovendien de VeChain verwachting en de VET coin. Hiermee hopen we je een beter beeld te geven over het project en de potentie voor de toekomst.

Wat is VeChain?

VeChain is een project op de blockchain dat de authenticatie van goederen faciliteert in de supply chain. Door een platform waarop gewerkt wordt met The Internet of Things is het de bedoeling dat het de supply chain wereld op zijn kop gaat zetten.

Het project is opgericht door Sunny Lu, een oud medewerker van Louis Vuitton. Hij zag hier veel problemen met namaak producten. Dat kostte het bedrijf veel geld en een echte oplossing was er nog niet. Met de komst van blockchain kwamen hier echter meer mogelijkheden voor.

De markt van namaak producten is gigantisch. Naar schatting kost de verkoop van neppe producten bedrijven jaarlijks meer dan 30 miljard. Bovendien geeft het de bedrijven een slechte naam omdat de consument met een nep product opgezadeld is.

Volgens VeChain is dit probleem relatief eenvoudig op te lossen met behulp van hun toepassingen. Het idee is namelijk om tijdens de productie een unieke QR code of RFID chip toe te voegen aan het product. Hierop staat unieke informatie die hoort bij het product en is af te lezen via de VeChain blockchain.

Het gaat in dit geval om data uit de supply chain. Waar en wanneer het product gemaakt is, waar het zich precies bevindt en hoe lang een product heeft stilgestaan. Een consument kan dit in theorie eenvoudig controleren en de echtheid van een product kan zo gewaarborgd worden.

Wat is het nut van VeChain?

Hiervoor zijn in de praktijk een hoop echte use-cases te vinden, zoals de kledingbranche, de wijnhandel, gekoeld transport en de autohandel.

Louis Vuitton

Een van de manieren waarop VeChain gebruikt kan worden is bij luxe goederen. De afkomst van het product, het gebruikte materiaal en de authenticiteit kunnen geregistreerd worden op de blockchain. Vertrouwt een retailer of consument vervolgens het product niet? Dan kan eenvoudig gekeken worden of het gaat om een namaak. Dit zal het dan voor mensen die kwaad in de zin hebben niet makkelijker op worden om nog te handelen in nep artikelen.

Wijnhandel

Een andere use case voor VeChain is bijvoorbeeld de wijnhandel. Een fles uit de supermarkt is doorgaans prima te vertrouwen. Maar je kunt natuurlijk nooit zeker weten of het wel daadwerkelijk bij een bepaalde wijngaard vandaan komt of in een bepaalde streek gemaakt is. Dit geldt natuurlijk helemaal voor de duurdere wijnen.

Met VeChain kan door middel van een chip op de wijnfles gecontroleerd worden waar de wijn gemaakt is, welke druiven hiervoor gebruikt zijn en wanneer het de voorraad verlaten heeft om verscheept te worden.

Bij de duurdere flessen wijn kan er een chip geplaatst worden vlak bij de opening. Wanneer de wijn geopend wordt voordat deze is verkocht zal de chip dit registreren en weet de koper dit.

Dit kan de prijs en de smaak van de wijn enorm beïnvloeden en moet daarom voorkomen worden. Met VeChain staan al deze gegevens op de blockchain en is dit dus eenvoudig te controleren.

Cold Chain logistics

Ook kan VeChain toegepast worden tijdens het vervoer van gekoelde artikelen. Het is belangrijk dat deze artikelen altijd onder of boven een bepaalde temperatuur bewaard worden. Gebeurt dit niet? Dan kan dit leiden tot ziekte.

Het is nu moeilijk te controleren want niemand houdt bij of een product iets te lang uit de koeling heeft gestaan. Daarvoor is de supply chain simpelweg te groot. Met VeChain en haar chips kan de temperatuur altijd bijgehouden worden.

Gaat het fout? Dan wordt dit direct op de blockchain geplaatst zonder dat iemand hier nog iets aan kan doen. Ook kan zo gecontroleerd worden waar misschien verbetering nodig is binnen de supply chain, zodat het voorkomen kan worden.

Autohandel & koolstofuitstoot

Dezelfde techniek kan ook toegepast worden in de autohandel. We kennen allemaal de voorbeelden wel van grote autofabrikanten die sjoemelen met de gereden kilometers of die het brandstofverbruik proberen te verbloemen. Jij als consument bent hier meestal de dupe van.

Door in het productieproces al gebruik te maken van de producten van VeChain is dit gesjoemel eenvoudig op te lossen. Net zoals er gekeken kan worden naar de temperatuur van producten kan er ook gekeken worden naar de uitstoot en andere data voor de specifieke auto. Ook dit moet eenvoudig inzichtelijk gemaakt worden op de blockchain.

Het is de bedoeling dat aan de uitstoot van je auto in de (nabije?) toekomst ook een loyaliteitsprogramma verbonden kan worden. Je kunt dan punten sparen door minder in de auto te stappen. Dit zijn de toepassingen die kunnen zorgen voor een eerlijkere meting van de uitstoot en vooral een groenere planeet.

Wat doet de VeChain koers?

De VeChain koers is tot stand gekomen vanuit een ICO gehouden in augustus 2017. Destijds werd er zo’n $ 20 miljoen opgehaald en het was hiermee de bull markt van die tijd net voor.

De eerste notering van de VET coin op coinmarketcap vinden we op 6 augustus 2018 op een koers van $ 0,013. Dit is aanzienlijk later na de ICO omdat het eerst onder een andere naam door het leven ging (VeChain VEN). Met de huidige notering heeft het plek 35 ingenomen op de lijst met grootste cryptocurrency. De actuele VeChain koers is $ 0.030949.

Bij de start van het project is er één miljard tokens (van de oude VEN token) uitgegeven. Bij de rebrand hebben token bezitters dit 1:100 omgeruild gekregen voor de nieuwe VET coin. Als we naar de initiële distributie kijken betekent dit het volgende:

Privé beleggers kregen destijds 9% van alle tokens. Investerende bedrijven waren goed voor 23%. Via een croudsale zijn 27,7% van alle tokens verkocht en de foundation heeft 13,3% van alle tokens direct vernietigt. Het team heeft in totaal 5% ontvangen en er is 22% gereserveerd voor het draaiende houden van het netwerk.

De VeChain All Time High staat op een waarde van $ 0.280991 (April 19, 2021). Deze koers werd precies 392 dagen geleden bereikt. In de afgelopen 24 uur was het koersverschil -4.42%.

Ik geef je deze koersdata omdat je hiermee een voordeel kunt behalen ten opzichte van andere beleggers. De meesten gaan enkel uit van hype berichten voor hun strategie. Hou je echter de koers goed in de gaten over een langere periode? Dan kun je hierin trends ontdekken en ervan profiteren. Hieronder vind je daarom de VeChain koersgrafiek.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de VeChain verwachting 2022 – 2027?

Het is best lastig om een goede VeChain koers verwachting te schetsen zoals bij de meeste andere projecten. Helemaal op de korte termijn is dat lastig. Het is daarom beter om naar de lange termijn te kijken en dat kun je doen door de use-case en de markt waarin VeChain zich bevindt onder de loep te nemen.

We hebben de use-case al uitvoerig behandelt en deze is zeer positief. Neppe producten is een groot probleem en het gesjoemel van grote bedrijven is niet alleen slecht voor onze portemonnee, maar ook nog eens voor het milieu. De oplossing die VeChain biedt is relatief eenvoudig en enorm doeltreffend.

Dit is een grote markt zoals de supply chain zorgt voor veel vertrouwen in het project. Dagelijks worden er miljarden producten gemaakt, vervoerd en gekocht. Weet VeChain voet aan de grond te krijgen en binnen iedere supply chain aanwezig te zijn? Dan kun je je wel voorstellen dat geen enkele VeChain crypto verwachting te hoog is.

Daarover gesproken. Zoals ik eerder al aangaf, het is heel erg lastig om een VeChain verwachting voor 2022 te schetsen. Dit is kort dag en op de korte termijn kan er veel onverwachts gebeuren. Vaak zijn de voorspellingen op de korte termijn hype en daarom minder te vertrouwen.

Kijken we naar de lange termijn? Dan wordt het een ander verhaal. De VeChain verwachting voor 2027 kan aanzienlijk hoger uitpakken. Als VeChain deze ontwikkelingen doorzet en actief blijft samenwerken met grote merken en hun supply chain kan de koers in de toekomst vele malen hoger uitvallen. Koersstijgingen in de crypto wereld van 100% en zelfs veel meer zijn goed mogelijk.

Het is aan het team van VeChain om deze verwachtingen waar te maken. De markt waarin ze opereren is interessant en vooral enorm groot. Het project hoeft maar een kleine hap uit de taart te nemen om de VET koers vele malen over de kop te zien gaan.

* Currency in USD
Historical Price for VeChain
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de VET coin?

VeChain heeft twee verschillende tokens op het netwerk. De VET coin en de VTHO coin. Deze laatste is de brandstof op de VeChain blockchain en daar gaan we in dit artikel verder niet op in. De VeChain coin (VET token) is de token die gebruikt wordt voor marktspeculatie en kun je ook wel zien als een aandeel in het netwerk zelf.

Dit is de token die bedrijven kunnen kopen en waarmee ze investeren in het netwerk. Ook particulieren kunnen dit doen wanneer ze verwachten dat de token in de toekomst omhoog zal gaan. We hebben het al gehad over de markt en over de use-case.

Een andere goede graadmeter van mogelijk succes is de coin data van VET. Bijvoorbeeld de schaarste van de token is hierbij belangrijk. Dit kun je checken door te kijken naar de huidige supply (66,760,741,299 VET) vergeleken met de maximale supply (85,985,041,177 VET). Hoe meer coins er al zijn uitgegeven, hoe harder de koers kan stijgen in de toekomst.

Ook het handelsvolume en afwijkingen in het koersverloop zijn goed om regelmatig te checken. Zie jij iets wat afwijkt van de norm? Dan kun je hierop inspelen door vroeg te kopen of juist te verkopen. In de afgelopen 24 uur was het handelsvolume van VeChain $ 217,777,404. In de afgelopen 7 dagen was het koersverschil -30.24%. De market cap staat op $ 2,066,150,788.

Waar VeChain kopen?

Alle voorspellingen op het internet zou je met een korrel zout moeten nemen. Het is veel verstandiger om uit te gaan van de gedachte achter het project, de grootte van de markt en de coin data. Ik hoop je daarmee op deze pagina een beetje vooruit geholpen te hebben.

Wil je nu VeChain kopen als aanvulling op je portfolio? Dan kun je bij Bitvavo gemakkelijk de VET crypto kopen. Schrijf je je nu in via onderstaande link en betaal de eerste week geen fee over de eerste € 1000.

 1. Stort euro’s via Bitvavo
 2. Omzetten naar je gewenste crypto
 3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Het laatste VeChain nieuws

Belangrijk bij je analyse rondom VeChain en de VET coin is het laatste VeChain nieuws. Je kunt namelijk nog zo goed in de coin data zitten, maar als er nieuwe ontwikkelingen bij het project of in de crypto markt zijn waar je niet vanaf weet loop je alsnog achter.

Het is belangrijk om het VeChain nieuws van vandaag te volgen via officiële kanalen en niet via de standaard Youtuber of influencer. Zo weet je zeker dat je het VET nieuws altijd als eerste weet en dat je dus ook als eerste de noodzakelijke trades kunt maken. Het Twitteraccount van VeChain is hiervoor geschikt.

FAQ

VeChain is een blockchain project dat zich focust op de supply chain. Ze willen de authenticiteit van goederen waarborgen met hun use-case. Het doel is om de supply chain wereld op zijn kop te zetten. Met hun use-case hebben ze een mooie market cap behaald, namelijk $ 2,066,150,788. Met deze market cap staan ze op plek 35 op Coinmarketcap. De VeChain koers is $ 0.030949. In de afgelopen 24 uur was het handelsvolume $ 217,777,404.

De VeChain koers is afhankelijk van meerdere factoren. Uiteraard is de markt een factor, maar ook de use-case en de relevantie daarvan. Of de koers enorm zal stijgen of dalen is niet met 100% zekerheid te zeggen.

VeChain coin wordt gebruikt voor het handelen. Wanneer je deze coin bezit kan je dit zien als een aandeel in het bedrijf.

De VeChain koers in euro is 0,029728 .

De VeChain koers in dollar is $ 0.030949.

De VeChain koers stijgt wanneer de vraag naar de coin hoger is dan het aanbod. Hierdoor zal de prijs gaan stijgen.

De Vechain koers kan dalen wanneer het slecht gaat met de markt, of als het bedrijf de concurrentie niet aan kan.

Of er een beste VeChain wallet is weet ik niet. Dit hangt helemaal af van wat jij wilt. Wil je een veilige en betrouwbare wallet dan is een Cold Wallet wellicht wat voor je.

Voor een mooie exchange hoef je maar even op het internet te zoeken. Er zijn namelijk tientallen exchanges die het waard zijn om te bekijken. We hebben een mooi overzicht voor je als je interesse hebt. Je kan ook een kijkje nemen bij de Nederlandse exchange Bitvavo.

MoneyTalks community & beste exchanges

Alles te weten komen over de werking van crypto en belangrijker nog, het geld verdienen met cryptocurrency? Met deze MoneyTalks community van Madelon Vos heb je het binnen de kortste keren onder de knie. Kom in contact met andere traders, stel al je vragen en krijg dagelijkse technische analyse.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

Ben je als ondernemer met Bitcoin en crypto bezig? Dan vind je hier meer informatie over Bitcoin voor bedrijven en de tools die je hiermee kunnen helpen.

Anoniem surfen op het internet? Gebruik een VPN en word nergens meer gevolgd. Pak hier je korting!

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?