Leestijd: 6 minuten

Dogecoin is begonnen als grap, maar is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de bekendste projecten. Dogecoin is niet meer weg te denken uit de top van Coinmarketcap en de grote achterban die het project heeft maakt het interessant om te bekijken voor je portfolio. Juist omdat het een coin is begonnen uit een grap en meme hebben veel mensen warme gevoelens bij het project.

We nemen in dit artikel daarom Dogecoin onder de loep. We gaan in op de mensen die het project groot gemaakt hebben, de bekende figuren die het project vooruit duwen en we behandelen de Doge crypto. We gaan in op de Dogecoin verwachting en de potentie voor de toekomst. Wat gaat de Dogecoin crypto doen?

Wat is Dogecoin?

Dogecoin is een cryptocurrency die al dateert uit 2013. Het project is gestart door Billy Marcus en Jackson Palmer en het is echt als grap begonnen zonder dat er verder een gedachte achter zat. Het inmiddels bekende logo is afkomstig van een meme die destijds heel populair was, afgeleid van een Shiba Inu hond. De verhalen gaan dat het hele project in enkele uren gemaakt is.

Je zou in eerste instantie zeggen dat een dergelijke token geen bestaansrecht zou hebben. Eigenlijk is dat ook zo, maar in het geval van Dogecoin ligt dat anders. Het heeft inmiddels een dusdanige following op het internet gekregen dat niemand er meer omheen kan. Ik durf zelfs wel te stellen dat het een van de populairste cryptocurrency aller tijden is.

Mensen als Elon Musk, Mark Cuban en miljoenen mensen op het internet voelen zich geroepen om met het project aan de slag te gaan. Musk heeft grappend al vaak gesproken over Dogecoin als currency op Mars. Het logo zou zelfs op de raket moet staan.

Dogecoin lijkt in de basis veel op Bitcoin. Het werkt met behulp van de blockchain en miners kunnen de Doge crypto verdienen door hun rekenkracht aan het netwerk te lenen. Met een wallet kun je transacties sturen van de ene persoon naar de andere, zonder tussenkomst van een bank of andere instantie.

We kunnen wel concluderen dat Dogecoin vooral heel populair is onder internetgebruikers. Dit heeft in het verleden al voor interessante taferelen gezorgd:

 • In 2014 met de winterspelen is er een crowdfundactie geweest voor het bobsleeteam van Jamaica. Deze hadden zich geplaatst, maar konden dit niet betalen. Op de tweede dag van de crowdfunding was er al $ 36,000 opgehaald
 • De Dogecoin foundation heeft samen met de Charity: Water een project in Kenia gestart om daar een put te bouwen. Ook hier is ruim $ 30,000 dollar voor opgehaald.
 • In maart 2014 heeft de DOGE-gemeenschap een NASCAR-team gesponsord. Er is toen ruim $ 55,000 dollar opgehaald en de bestuurder reed in een Dogecoin/reddit outfit rond.

Steeds meer mensen beginnen uit zichzelf toepassingen voor Dogecoin te maken. Mensen en bedrijven gaan het accepteren als betaalmiddel. Zo kun je bij veel bedrijven betalen voor hun service in de Dogecoin crypto en neemt het team The Dallas Mavericks Dogecoin aan als betaalmiddel voor merchandise.

Wat doet de Dogecoin koers?

Zoals ik eerder ook al aangaf, is de Dogecoin koers ‘zomaar’ tot stand gekomen. Er was geen token sale of ICO en de verwachting was ook niet dat het veel geld waard zou worden. De oprichters hadden destijds miljarden tokens welke waardeloos waren. Iedereen kon de DOGE coins minen en dat kan nog steeds.

De eerste notering van Dogecoin op coinmarketcap vinden we terug op 19 december 2013. Dit maakt het een van de oudste cryptocurrency die nu nog in de top staat. De koers was destijds $ 0,0002. De actuele Dogecoin koers is $ 0.090684. De DOGE coin heeft een market cap van $ 12,872,379,878 en staat daarmee op plek 10 van de grootste cryptocurrency van dit moment.

De Dogecoin All Time High staat op $ 0.731578 (May 8, 2021). Het is 940 dagen geleden dat deze koers zo hoog stond. Fascinerend als je je bedenkt dat het allemaal als grap gemaakt is en er miljarden coins in omloop zijn.

In de afgelopen 24 uur was het koersverschil 6.38%. Het is goed om deze koers in de gaten te houden, want we hebben in het verleden al vaker gezien hoe hard het kan gaan met de koers van Dogecoin. Hieronder vind je daarom de Dogecoin koersgrafiek. Je moet voor de grap eens helemaal uitzoomen. Dat moet een van de grootste stijgingen uit de geschiedenis zijn geweest in 2021 (tot zover?).

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Dogecoin verwachting 2023 – 2028?

Het is behoorlijk lastig om een goede voorspelling te doen voor welke cryptocurrency dan ook. Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat dit praktisch onmogelijk is in het geval van Dogecoin. Het is interessant als je je bedenkt dat het eigenlijk alle schijn tegen heeft.

De oprichters hebben het gemaakt als grap en een échte use-case zoals we die bij andere cryptocurrency zien ontbreekt. Desondanks heeft het project een gigantische hoeveelheid enthousiastelingen aan zich weten te binden. Dit is een grote kracht en mag niet onderschat worden. Het is en blijft een markt dat werkt op vraag en aanbod en we hebben kunnen zien hoe hoog de vraag naar Dogecoin kan oplopen.

Een Dogecoin verwachting voor 2023 is niet te doen. Er zijn enorm veel factoren die hier invloed op kunnen uitoefenen. Wat betreft een Dogecoin verwachting voor 2028 gaat dit nog steeds op, maar ligt het wel iets anders.

Als je naar de trends kijkt van de DOGE koers zie je duidelijk dat er iedere bull markt een behoorlijke stijging gemaakt wordt. Mensen krijgen het enthousiasme terug en de koers schiet omhoog. Het verschil tussen de all time high in 2017 en die in 2018 was maar liefst 5496% (!). Is dat ook weer het geval in de volgende bull markt? Dan kun je je borst nat maken voor een flinke stijging.

* Currency in USD
Historical Price for Dogecoin
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de Doge coin?

Zoals je hebt kunnen lezen is de grote kracht van Dogecoin de community. Miljoenen mensen over de hele wereld zijn enthousiast over het project en zetten zich er voor in. De hoeveelheid aandacht die de DOGE coin krijgt is ongekend in de crypto wereld en slechts voor de allergrootsten weggelegd.

Als we echter naar de DOGE token kijken zien we al snel dat het wat betreft de schaarste opvallende statistieken heeft. Normaal gesproken praten we bij tokens vaak over de schaarste. Hieruit kun je vaak een prognose maken voor de potentiële waarde van de coin.

In het geval van Dogecoin is dit alleen niet aan de orde. Jaarlijks komen er namelijk 5 miljard tokens bij tot in de oneindigheid. Dit betekent concreet dat er iedere 1 minuut 10.000 nieuwe DOGE tokens ter wereld komen. Dogecoin moet het daarom niet hebben van de schaarste, maar van de enorme marketing machine die zich achter het project heeft gevoegd.

De actuele supply van Dogecoin is 142,093,446,384 DOGE. Het koersverschil in de afgelopen zeven dagen was 12.78%. Hou deze data in de gaten om mogelijke in- of uitstapmomenten te vinden. Er kunnen gekke dingen gebeuren met de Dogecoin waarde, dat is inmiddels wel duidelijk.

Huidige supply142,093,446,384 DOGEMaximale supply142,093,316,384 DOGE
% verschil 24u6.38%% verschil 7D12.78%

Waar Dogecoin kopen?

Wil je Dogecoin kopen om klaar te zijn voor een volgende bullmarkt? Dan kun je dat doen op de grootste exchange van Nederland, Bitvavo. Heb je hier nog geen account? Maak die dan vooral aan via onderstaande link en krijg € 1000 aan handelskosten cadeau.

 1. Geld storten met iDEAL
 2. Omzetten naar je gewenste crypto
 3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Het laatste Dogecoin nieuws

We hebben al meerdere factoren besproken die invloed hebben op de Dogecoin verwachting. Het is goed om in je onderzoek in elk geval de use-case, de coin data en dat soort zaken op te nemen. De enige ontbrekende schakel in dit hele verhaal is het Dogecoin nieuws van vandaag.

Door hiervan op de hoogte te zijn en vooral te blijven weet je als eerste de laatste nieuwtjes en de ontwikkelingen. Als je enkel uitgaat van Youtubers en influencers heb je de eerste kansen al gemist, want je loopt zo altijd achter de feiten aan. Het Dogecoin nieuws volgen kan o.a. via het twitteraccount.

FAQ

Dogecoin is oorspronkelijk een meme coin en als grap opgericht. Toch heeft het inmiddels geschiedenis geschreven en is het niet meer weg te denken uit de crypto wereld. Dogecoin heeft een market cap van $ 12,872,379,878 en staat daarmee op positie 10 van grootste crypto projecten. De huidige Dogecoin koers is $ 0.090684 en in de afgelopen dag had het een handelsvolume van maar liefst $ 1,161,621,938.

Helaas kan ik je niet vertellen of de Dogecoin koers gaat stijgen of dalen. Wel is duidelijk dat de DOGE crypto in het verleden behoorlijke sprongen heeft gemaakt en het is niet uitgesloten dat het weer gaat gebeuren met mensen als Elon Musk die het supporten.

De Dogecoin crypto is de currency die de mensen gebruiken bij het project. Bezitters kunnen het naar elkaar overmaken, ermee betalen en je koopt het als investering. Heb je vertrouwen in Dogecoin? Dan koop je de DOGE coin.

De Dogecoin koers in euro is 0,083298 .

De Dogecoin koers in dollar is $ 0.090684.

De Dogecoin koers stijgt als er veel aandacht is in de media en als veel beleggers vertrouwen hebben in de toekomst van het project. Ze kopen dan massaal de token waardoor de koers omhoog gaat.

De Dogecoin koers daalt als beleggers het vertrouwen verliezen in de coin. Ze verkopen dan allemaal tegelijk hun tokens waardoor de koers omlaag gaat. Negatief nieuws en dat soort zaken kan dit teweeg brengen.

Dogecoin heeft een eigen wallet, maar het is nog beter om gebruik te maken van een hardware wallet. Dit is de veiligste manier van opslag voor je cryptocurrency in het algemeen.

Door de populariteit van Dogecoin is het op veel exchanges te verkrijgen. In Nederland is Bitvavo hiervoor zeer geschikt, maar ook andere brokers bieden het aan. Vind een goed crypto platform in dit overzicht.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.