Privacy is al lang een hot topic in de wereld van cryptocurrency. Er worden veel gegevens van je verzamelt door bedrijven en dit wordt ook nog eens tegen je gebruikt in de vorm van reclames. 

Nu digitale betalingen toenemen wordt privacy ook hier een belangrijk onderwerp, want zodra bedrijven ook je financiële gegevens in handen hebben is het hek van de dam volgens sommigen.

Zcash richt zich daarom op regelen van anonieme betalingen en transacties voor de gebruikers. In dit artikel kijken we naar de Zcash koers, de Zcash koers verwachting en nemen we de toekomst van Zcash onder de loep.

Wat is de kracht van Zcash?

Zcash maakt door een combinatie van blockchain en cryptografische technieken gebaseerd op computer wetenschap anonieme transacties mogelijk. 

Verschillende technieken zoals het Zero-knowledge proof zorgen ervoor dat er transacties mogelijk zijn zonder dat hier persoonlijke gegevens bij getoond worden. Deze transacties worden gedaan met de ZEC coin, welke hoort bij het netwerk van Zcash.

Het Zero-knowledge proof principe zorgt ervoor dat je transacties kunt doen zonder dat je hiervoor alle gegevens van jezelf hoeft te delen of die van de ander hoeft te weten. Dit is een belangrijke ontwikkeling, want hierdoor heb je de keuze om volledig anoniem transacties te doen. Het Zero-knowledge proof principe wordt bij Zcash het zk-SNARKS genoemd.

Met de opkomst van coins ontwikkeld door bedrijven als Facebook komen onze financiën steeds dichter in de buurt van deze grote bedrijven. 

Blijft Zcash er in slagen deze transacties anoniem aan te bieden, dan kan dit goed uitpakken voor de Zcash koers en dus ook de Zcash koers verwachting voor de toekomst.

Zcash koers verwachting

Naast de genoemde privacy voordelen van Zcash is het ook interessant voor gebruikers omdat het beveiligd wordt door middel van Proof of Work (mining). Dit is een van de veiligste methodes om een blockchain te beveiligen en iedereen kan er bovendien zelf aan meedoen. 

De Zcash koers is voor een groot gedeelte afhankelijk van deze factoren. Weet Zcash zich verder te ontwikkelen op het gebied van privacy en dit ook nog eens aan de man te brengen? Dan zijn de verwachten hoog voor Zcash. 

Het is een hele bekende cryptocurrency en met de nodige nieuwe partners kan dit de Zcash waarde naar nieuwe hoogtes brengen. De Zcash koers verwachting is dan ook erg positief volgens velen. 

Historische Zcash koers

Zcash heeft zoals de meeste cryptocurrencies hoge pieken en dalen gezien. Wat opvallend is aan de Zcash koers is dat de Satoshi waarde relatief gelijk is gebleven als we dit vergelijken met de Zcash euro of dollar koers.

Het lijkt er dan ook op dat de Zcash waarde voor een gedeelte afhankelijk is van de Bitcoin prijs zoals veel andere projecten.

Door een enorm volatiele markt en waarschijnlijk ook prijs manipulatie kan het deze twijfelachtige titel claimen.

Zcash prijs voorspelling 2020 – 2028

Privacy wordt steeds belangrijker en privacy projecten zoals Zcash kunnen hier flink van meeprofiteren. Zodra het sentiment weer omslaat en er een nieuwe aanwas van investeerders komt zal dit mogelijk de koers van Zcash omhoog stuwen.

Weet Zcash met zijn ZEC coin nieuwe technieken te ontwikkelen op het gebied van privacy, dan kan het de markt voorblijven en dit zal te zien zijn aan de prijs. De Zcash prijsvoorspelling voor het einde van 2020 is dan ook $200 ( $94,63). 

De verwachting is dat er in 2025 veel meer mensen interesse hebben in cryptocurrency en dat privacy nog belangrijker is geworden voor het grote publiek. Dit zorgt dan ook voor een hoge Zcash waarde vergelijken dit moment. De koers voorspelling voor 2025 voor de ZEC coin kan wel eens uitkomen rond de $1242.

Enkele andere Zcash voorspellingen die we gevonden hebben zijn:

2021: $ 153,11
2022: $ 186,76
2023: $ 217,50
2024: $ 271,55
2025: $ 310,71
2026: $ 349,07
2027: $ 404,14
2028: $ 457,59

Technische analyse Zcash

Veel mensen bepalen het juiste instapmoment met technische analyse. Wil je meer leren over het handelen van cryptocurrency? Lees dan meer over een crypto tradingbot en volg de cryptocurrency cursus.

Zcash kopen

Het voorspellen van de Zcash koers is geen vaste wetenschap. Het is dan ook belangrijk om zelf altijd goed onderzoek te doen naar de voor- en tegenargumenten. Pas wanneer je zelf helemaal overtuigd bent kunt kun je overwegen om Zcash te kopen.

Heb je je keuze gemaakt en denk je dat Zcash een goede aanvulling is voor je portfolio? Dan kun je Zcash kopen met iDeal op https://currentcrypto.nl/aanmelden-binancedeze exchange.  

MoneyTalks community & beste exchanges

Alles te weten komen over de werking van crypto en belangrijker nog, het geld verdienen met cryptocurrency? Met deze MoneyTalks community van Madelon Vos heb je het binnen de kortste keren onder de knie. Kom in contact met andere traders, stel al je vragen en krijg dagelijkse technische analyse.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

Ben je als ondernemer met Bitcoin en crypto bezig? Dan vind je hier meer informatie over Bitcoin voor bedrijven en de tools die je hiermee kunnen helpen.

Anoniem surfen op het internet? Gebruik een VPN en word nergens meer gevolgd. Pak hier je korting!

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?