Cardano is een cryptocurrency dat al tijden in de top staat van coinmarketcap. Het platform is opgericht om de problemen van schaalbaarheid van Ethereum te verbeteren. Door slimme technieken proberen ze niet alleen de capaciteit van de blockchain te vergroten, maar hebben ze ook een model ontwikkeld om voor de lange termijn actief te kunnen blijven.

In dit artikel kijken we daarom naar Cardano. We gaan in op de use-case en vertellen je meer over de achterliggende technieken. We bekijken daarnaast de ADA coin en vertellen je meer over de Cardano verwachting voor de toekomst. Hiermee hoop ik je een beter beeld te geven van het project en de potentie.

Wat is Cardano?

Cardano is gemaakt om gebruikers een platform voor smart contracts aan te bieden. Ontwikkelaars kunnen bovendien applicaties op het platform ontwikkelen. Het grote verschil tussen Cardano en bijvoorbeeld Ethereum of NEO is dat er bij Cardano gebruikgemaakt wordt van Sidechains.

Door deze sidechains kan de blockchain in theorie veel meer transacties aan. Normaal gesproken wordt het lastiger om alle transacties te controleren op een blockchain naarmate het aantal gebruikers en transacties toeneemt. Bij Cardano en de sidechains wordt de blockchain ontzien zodat er in theorie veel meer transacties per seconde gedaan kunnen worden.

Het doel van Cardano is om een van de meest milieuvriendelijke en duurzame blockchins te zijn. Door middel van een proof of stake consensus mechanisme genaamd Ouroboros moet dit voor elkaar gekregen worden. In tegenstelling tot het Proof of Work van bitcoin is hier geen speciale apparatuur voor nodig en verbruikt het daarom aanzienlijk minder stroom.

Daarnaast is een grote kracht van de Cardano crypto het Treasury model. Veel crypto projecten halen hun geld binnen bij een ICO, maar zien dit vervolgens langzaam krimpen doordat het uitgegeven wordt. Cardano heeft met het Treasury model een model voor de toekomst ontwikkeld. Van iedere ADA transactie wordt er namelijk een klein percentage in de Treasury gestopt, waarvan de ontwikkeling betaald kan worden.

Cardano is gemaakt aan de hand van wetenschappelijke en wiskundige principes en volledig gemaakt door experts. Hiermee is een van de populairste platformen van deze tijd ter wereld gekomen. Hierop moeten ontwikkelaars een nieuwe generatie decentrale applicaties kunnen bouwen.

Het platform biedt de tools om de dApp wereld voort te stuwen zoals Ethereum dat ooit eens begonnen is. Belangrijke problemen die het project oplost zijn:

 • Door de wiskundige technieken is de blockchain minder vatbaar voor aanvallen
 • Verschillende lagen waardoor de transactiesnelheid hoog is
 • Een beveiligde manier waarop bezitters van de ADA coin kunnen stemmen over de richting van het project
 • Oneindige schaalbaarheid door het consensus mechanisme

Wat doet de Cardano koers?

Inmiddels bestaat Cardano al even en heeft het zich een plek in de top regionen van coinmarketcap toegeëigend. De token sale van de Cardano coin komt uit 2016. Destijds is er zo’n $ 62,24 miljoen opgehaald, voor die tijd een gigantisch bedrag. Eén ADA coin ging toen over de toonbank voor $ 0,0024. De actuele Cardano koers staat op $ 0.54988.

Met deze koers heeft Cardano plek 7 bereikt op coinmarketcap. De eerste keer dat we de koers hierop terugvonden was begin oktober 2017. Het is duidelijk te zien dat het project de jaren daarna relatief rustig heeft bewogen tot de bull markt van 2021. In deze tijd bewees het zichzelf als een van de grootste projecten ter wereld.

De Cardano All Time High staat op een koers van $ 3.09 (September 2, 2021). Deze koers werd om precies te zijn 256 dagen geleden bereikt.

Bij de eerste distributie van de ADA tokens zijn er in totaal 31,112,484,646 coins uitgegeven. Het overgrote gedeelte (25,927,070,538) is via een publieke sale ter wereld gekomen. De overige coins zijn verdeeld onder drie entiteiten; de Cardano Foundation (ruim 600 miljoen tokens), EMURGO (ruim 2 miljard tokens) en IOHK (ruim 2,4 miljard tokens).

In de afgelopen 24 uur was het koersverschil -1.52%. Ik geef je dit soort coin data omdat je hiermee een voordeel kunt krijgen ten opzichte van de mensen die deze data niet in de gaten houden. Weet jij precies hoe de Cardano crypto waarde zich beweegt? Dan kun je erop inspelen mocht er plotseling iets onverwachts gebeuren. Hieronder vind je daarom de Cardano koersgrafiek.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Cardano verwachting 2022 – 2027

Het is erg lastig om een precieze Cardano koers verwachting te schetsen. Dat gaat helemaal op als je dit wilt weten voor de korte termijn. Het is veel verstandiger om onderzoek te doen naar de eigenschappen van Cardano en de use-case. Weet je dat het hiermee goed zit? Dan is dat een veel betere basis dan afgaan op willekeurige voorspellingen op het internet.

Japan is een van de grootste landen voor Cardano en de ADA coin en dit is een grote markt, het wordt dan ook niet voor niets de Ethereum van Japan genoemd. Afhankelijk van de toekomstige regelgeving kan dit positief zijn voor Cardano. Hoewel dit beeld in de begindagen aan Cardano plakte heeft het zich inmiddels gevestigd als een van de grootste coins ter wereld.

Met het Proof of Stake mechanisme waarmee de blockchain gecontroleerd wordt heeft iedere gebruiker een incentive om in ADA te investeren. Je kunt namelijk passief extra Cardano verdienen door het beschikbaar te stellen aan het netwerk. Door je Cardano coin in een bepaalde wallet te plaatsen doe je automatisch mee aan het beveiligen van het netwerk en krijgt hiervoor een beloning.

Ook de sidechains zijn een belangrijke factor van het succes. De schaalbaarheid kan hiermee off-chain opgelost worden. De hoofd keten is hierdoor ‘rustiger’ en er kunnen dus meer transacties gedaan worden. Om de echte schaalbaarheid en adoptie van decentrale applicaties te stimuleren zijn dit de eigenschappen die de doorslag geven.

We kunnen dus wel concluderen dat het met Cardano wel goed zit wat betreft de use-case en de eigenschappen. Dat heeft zich ook al wel bewezen in de koers. De Cardano verwachting voor 2022 blijft echter lastig te voorspellen al ziet het er rooskleurig uit.

Kijken we echter verder en vraag je naar de Cardano verwachting voor 2027? Dan kunnen we er al iets meer over zeggen. Als we naar het koersverloop van de ADA coin kijken en de richting die het project heeft ingeslagen dan lijkt deze verwachting aanzienlijk hoger uit te komen. In het verleden zijn er coins geweest die met een factor van 10 en zelfs wel 100x zijn gestegen en Cardano was er hier een van.

Weet Cardano deze koers door te zetten en zich te profileren als een échte concurrent van Ethereum? Dan zal het de hoogste plekken binnen coinmarketcap nog jaren bezetten. In de wetenschap dat de algemene crypto wereld waarschijnlijk ook zal stijgen is het een best simpele rekensom dat dit ook wel eens zou kunnen gebeuren met de waarde van Cardano.

* Currency in USD
Historical Price for Cardano
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de ADA coin?

De ADA coin is de valuta op de Cardano blockchain. Het wordt gebruikt om de transactiekosten te betalen en voor de consensus. Bezitters kunnen het hiermee staken en zelfs een passief inkomen opbouwen. Koop je de Cardano crypto op Bitvavo? Dan krijg je hier ongeveer 5% per jaar rente op via de exchange. Dat is al aanzienlijk meer dan de rente op je bankrekening. Je kunt daar meer over lezen in ons artikel over Bitvavo staking.

Om te bepalen of de Cardano coin in waarde zal stijgen in de toekomst concludeerden we al dat de token, maar ook het project zelf zeer interessant is. Het heeft in het verleden al goede resultaten geboekt en bovendien blijft het hard werken aan nieuwe verbeteringen. Daarnaast is het ook verstandig om te kijken naar de ADA coin en de dat die hierbij hoort.

Schaarste is namelijk erg belangrijk. Dit kun je bepalen door de huidige supply (33,820,262,544 ADA) en de maximale supply (45,000,000,000 ADA) naast elkaar te houden. Hoe meer tokens er al zijn uitgegeven, hoe beter dit is voor de toekomstige ADA waarde.

In de afgelopen zeven dagen was het koersverschil -25.79%. Cardano heeft een marketcap van $ 18,585,963,241 en een handelsvolume van $ 1,154,764,557 in de afgelopen 24 uur. Door deze data te checken blijf je op de hoogte van de richting van de ADA token en hiermee kun je veel winst behalen als je dat goed doet.

Waar Cardano kopen?

Iedere voorspelling op het internet moet je natuurlijk met een korrel zout nemen. Maar het is wel duidelijk dat de Cardano verwachtingen goed zijn. Uiteraard blijft dit afhankelijk van het aantal nieuwe ontwikkelingen dat Cardano zelf doet.

Heb je besloten dat Cardano een goede aanvulling is voor je portfolio? Dan kun je Cardano kopen op deze exchange. Schrijf je je nu in via onderstaande link? Dan koop je je eerste € 1000 aan Cardano zonder dat je hiervoor een fee hoeft te betalen.

 1. Stort euro’s via Bitvavo
 2. Omzetten naar je gewenste crypto
 3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Het laatste Cardano nieuws

We hebben het op deze pagina gehad over de Cardano verwachting, de use-case en ADA coin data. Allemaal belangrijke informatie die je kan helpen bij het maken van een potentieanalyse. De laatste schakel hierbij is het Cardano nieuws. Belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Veel berichten die je leest op social media zijn namelijk enkel en alleen maar hype. Het is veel verstandiger om je te houden bij feiten en deze kun je vinden op de Twitter pagina van Cardano. Door dit regelmatig te checken blijf je de meute voor en ben je altijd op de hoogte van o.a. de nieuwste samenwerkingen.

FAQ

Cardano is een cryptocurrency dat met nieuwe technieken de duurzaamheid, maar ook de schaalbaarheid van de blockchain wil verbeteren. Het is een cryptocurrency project met een market cap van $ 18,585,963,241 en staat daarmee op plaats 7 van grootste cryptocurrency. De actuele Cardano koers is $ 0.54988 en in de laatste 24 uur had het een handelsvolume van $ 1,154,764,557.

Helaas kan niemand je met zekerheid vertellen of de Cardano koers gaat stijgen of dalen. Hoe meer mensen vertrouwen hebben in het project en de techniek, hoe waarschijnlijker dit is. Het nieuws rondom het project is hierbij belangrijk, maar ook de verdere ontwikkelingen die het team maakt.

De Cardano coin is de currency binnen het ecosysteem. Bedrijven die gebruik willen maken van het platform doen transacties met behulp van ADA en ook beleggers kopen de coin als ze vertrouwen hebben in het project.

De Cardano koers in euro is 0,528187 .

De Cardano koers in dollar is $ 0.54988.

De Cardano koers stijgt zodra er meer kopers dan verkopers op de markt zijn. De vraag naar de ADA coin is hoog en dus betalen deze beleggers meer voor dezelfde token. Er zijn simpelweg niet genoeg aanbieders om aan de vraag te voldoen. Hierdoor stijgt de Cardano waarde.

De Cardano koers daalt als er meer verkopers dan kopers op de markt zijn. Door bijvoorbeeld negatief nieuws, onenigheid binnen het team of een daling in het algemene sentiment op de crypto markt kunnen beleggers massaal besluiten de Cardano coin te verkopen. Er zijn dan niet genoeg kopers om alle coins op te vangen en de verkopers moeten zodoende hun prijs omlaag doen om toch van de tokens af te komen. Hierdoor daalt de Cardano koers.

Iedere crypto heeft haar eigen wallet. Toch blijft de beste Cardano wallet een hardware wallet. Hiermee sla je je cryptocurrency los van het internet op en blijf je hackers voor.

Beleggers kunnen Cardano kopen op verschillende exchanges. Wij Nederlanders kunnen hiervoor Bitvavo gebruiken. In dit overzicht met crypto exchanges vind je daarnaast andere geschikte exchanges.

MoneyTalks community & beste exchanges

Alles te weten komen over de werking van crypto en belangrijker nog, het geld verdienen met cryptocurrency? Met deze MoneyTalks community van Madelon Vos heb je het binnen de kortste keren onder de knie. Kom in contact met andere traders, stel al je vragen en krijg dagelijkse technische analyse.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

Ben je als ondernemer met Bitcoin en crypto bezig? Dan vind je hier meer informatie over Bitcoin voor bedrijven en de tools die je hiermee kunnen helpen.

Anoniem surfen op het internet? Gebruik een VPN en word nergens meer gevolgd. Pak hier je korting!

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?