Het internationale betalingsverkeer is een van de vele handelingen die door middel van blockchain verbeterd kan worden. Stellar Lumens richt zich specifiek op dit internationale betalingsverkeer door het aanbieden van snelle transactietijden en enorm lage transactiekosten. In dit artikel gaan we in op het project Stellar Lumens, de oprichting en de koers. Er zal daarnaast gekeken worden naar de Stellar koers verwachting voor de toekomst.

Oprichten van Stellar

De ontwikkeling van Stellar Lumens is begonnen in 2014 en is gestart door Jed McCaleb en Joyce Kim. McCaleb is onder andere bekend als de mede oprichter van Ripple (XRP) en de Mt. Gox exchange.

De kracht van Stellar Lumens

Het Stellar project is volledig decentraal. Er zit geen bedrijf achter dat verantwoording af moet leggen aan bijvoorbeeld aandeelhouders. In plaats daarvan wordt het gerund door de Stellar Development Foundation. Dit is een non-profit organisatie die ervoor zorgt dat er geen belangrijke stakeholders zijn die invloed uit kunnen oefenen op de koers van het project. 

Andere belangrijke features van Stellar Lumens zijn de lage transactietijd en de lage transactiekosten. Het project is trots op een transactietijd van 2 tot 5 seconden. Dit betekent dus dat het niet uitmaakt waar ter wereld je bent. Het Is mogelijk om altijd binnen een paar seconden je Stellar Lumens te verzenden naar wie je maar wilt.

Daarnaast kost deze transactie ook nog eens nagenoeg niets, namelijk zo’n 0,00001 Stellar Lumens / XLM. Vooral voor mensen in lagelonenlanden kan dit uitkomst bieden. Vaak werkt de kostwinner in een ander land en stuurt deze het verdiende geld naar het gezin. Hiervoor worden altijd hoge kosten betaald (remittance) en dit kan oplopen tot soms wel 8% van het totale bedrag. Er blijft zo weinig over voor de mensen die afhankelijk zijn van deze middelen. 

Het Stellar project richt zich daarnaast dan ook duidelijk op microtransacties en daar sluiten deze goedkope en snelle transacties ook naadloos op aan.

Ook biedt Stellar veel tools en informatie voor ontwikkelaars. Developers kunnen met dit materiaal zelf aan de slag met XLM om het te implementeren in andere projecten. Door deze tools te bieden groeit het project niet alleen door de eigen ontwikkelaars, maar zijn er ook altijd andere developers mee aan het werk. Dit stimuleert natuurlijk de groei van het project en dit komt de Stellar Lumens koers en de verwachting voor de toekomst natuurlijk ten goede.

Stellar Lumens koers verwachting

De Stellar Lumens koers is afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Uiteraard moet het team achter de stellar coin zijn werk goed blijven doen. Een ‘slecht product’ zal niet in waarde stijgen. Maar het is daarnaast ook afhankelijk van partnerschappen die het project weet te sluiten.

Grote samenwerkingen zorgen ervoor dat de XLM crypto onder de aandacht komt bij meer mensen die het op hun beurt aan kunnen schaffen. Gaan veel mensen dit doen in de toekomst? Dan zal de verwachting van de XLM koers ook goed zijn.

Wat het project zelf betreft is het ook duidelijk dat de potentie in ieder geval daar is. Goedkope transacties en een snelle verzending is erg handig en hier zijn tal van use-cases voor te bedenken. Niet op de minste plaats het naar huis sturen van geld door werkers in andere landen. De Stellar Lumens koersverwachting is dan ook positief.

Historische Stellar Lumens koers

Zoals ieder ander project hebben ook de Stellar Lumens een volatiele tijd gehad. Zo ging gedurende de eerste token sale een XLM over de toonbank voor $0,002. De actuele XLM koers vind je hieronder:

Stellar Lumens prijs voorspelling 2020 – 2026

Er zijn veel voorspellingen gedaan over de Stellar Lumens koers. De een ziet geen heil in het project en verwacht dat het op termijn zal verdwijnen. De ander gelooft in de visie van het project en denkt ook dat er daadwerkelijk nieuwe partnerschappen gesloten kunnen worden. Mocht dit het geval zijn dan kan dit wel eens resulteren in een flinke prijsstijging zijn de verwachtingen. 

Zo voorspelt Coinswitch bijvoorbeeld dat de koers eind 2020 wel een rond de $0,664 ($ 0,21) kan eindigen. Met name de verwachting van nieuwe partnerschappen met techbedrijven zijn hiervoor de oorzaak.

Zet deze lijn zich voort en worden de aangekondigde partnerschappen met verschillende banken werkelijkheid? Dan kan de XLM koers er in 2025 wel eens nog rooskleuriger uitzien. Er wordt zelfs gesproken over prijzen van rond de $0,77.

Slaat het project echt aan en weten ze partnerschappen te sluiten met IBM en de Australische overheid zoals al eerder ter sprake is gekomen? Dan kan de Stellar Lumens koers in 2030 wel eens ruim boven de $1 eindigen, op een waarde van $1,14. Met het oog op de huidige waarde is het in ieder geval het overwegen waard. 

Enkele andere Stellar voorspellingen die we gevonden hebben zijn:

2021: $ 0,59
2022: $ 0,73
2023: $ 0,84
2024: $ 1,01
2025: $ 1,11
2026: $ 1,20

Stellar Lumens kopen

Mocht je besloten hebben dat Stellar Lumens een goede aanvulling is op je portfolio, dan doe je er goed aan dit te kopen op een exchange met lage fees. Zo weet je zeker dat je optimaal profiteert van je aankoop. Bitvavo is hiervoor uitermate geschikt.

Je kunt gemakkelijk je bankrekening koppelen en betalingen doen met iDeal en ook je winst is weer snel uit te cachen mocht je dit willen. Door je via onderstaande link aan te melden profiteer je ook nog eens van een actie en hoef je in de eerste week tot € 1000 geen fee te betalen. 

  1. Inloggen op Bitvavo ( << schrijf je in via deze link en ontvang direct korting op je handelskosten!)
  2. Geld storten met iDeal
  3. Omzetten naar je gewenste crypto
  4. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

XLM bewaren

Je Stellar coins bewaren doe je het veiligste op een hardware wallet. Gelukkig is er dan ook een samenwerking met bijvoorbeeld Ledger, zodat je zeker weet dat je XLM coins niet gestolen zullen worden door hackers.

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.