Op deze pagina gaan we dieper in op Algorand. Transactiesnelheid en de schaalbaarheid van cryptocurrency projecten zijn vaak de bottleneck. Hoe groter het gebruik van een blockchain wordt, hoe lastiger het is om deze snelheid hoog te houden. Algorand wil een platform ontwikkelen waarop iedereen succesvolle applicaties kan maken.

Op een publieke ledger kan iedereen data bewaren. Sales data, betalingen, afspraken en dat soort dingen. Het is hierop direct te zien om welke data het gaat en in welke volgorde dit is voorgevallen. Erg nuttig om de betrouwbaarheid van de data te controleren, maar moeilijk op te schalen.

In dit artikel kijken we naar Algorand. We nemen daarnaast de ALGO coin onder de loep en gaan in op de Algorand verwachting voor de toekomst. Hiermee hopen we je een beter beeld te geven van de vraag: “Is Algorand een goede investering?”. Wat gaat de Algorand crypto doen?

Wat is Algorand?

Algorand is een blockchain project dat werkt aan een transparant systeem waarop iedereen succesvolle projecten en applicaties kan ontwikkelen. Door het consensus mechanisme (Proof of Stake) hebben investeerders niet alleen een incentive om ALGO te bewaren. Het moet ook de prestaties, veiligheid en algemeen gebruik van het netwerk verbeteren.

De tools die Algorand op het platform beschikbaar stelt voor ontwikkelaars moeten ervoor zorgen dat de Algorand blockchain meer gebruikt gaat worden. Hierbij kun je denken de mogelijkheid om smart contracts te schrijven voor applicaties en het gebruiksgemak van het platform in het algemeen. 

Voor bedrijven kan het lastig zijn om te beginnen in een wereld van de decentrale economieën. Hoe beter Algorand deze problemen kan wegnemen voor de gebruikers van het platform, hoe beter dit zal zijn voor de ALGO koers. 

De use cases die gemaakt kunnen worden op Algorand zijn ongelimiteerd. De bedoeling is om de tools te bieden, zodat cryptocurrency projecten ermee aan de slag kunnen gaan. Enkele voorbeelden van deze mogelijkheden vind je in de video hieronder.

Het overgrote deel van ons geld (euro’s, dollars etc) zijn virtueel. Het wordt allemaal bijgehouden op een ledger. Hetzelfde geldt voor verzekeringen en eigenlijk alles waar onze wereld en economie op draait. Het hebben van een betrouwbare ledger is daarom erg belangrijk.

De reden dat bitcoin ooit begonnen is, is voor dezelfde reden. Een betrouwbare ledger die we allemaal kunnen gebruiken zonder dat iemand dit kan beïnvloeden en dit werkt. De crypto wereld in zijn geheel is inmiddels alleen veel groter dan alleen maar de opslag van financiële data.

Met ethereum is ook de smart contract wereld groot geworden en heeft dit voor nieuwe ontwikkelingen gezorgd zoals DeFi en NFT’s. Allemaal data dat op openbare ledgers bewaard wordt. Dus ook allemaal data dat via een mechanisme gecontroleerd dient te worden voordat de authenticiteit hiervan geverifieerd kan worden.

Deze activiteit kost steeds meer rekenkracht omdat de hoeveelheid transacties door die nieuwe ontwikkelingen in een sneltreinvaart omhoog gaat. Hiervoor moet dus een goede oplossing bedacht worden en Algorand zegt dit gevonden te hebben. Belangrijke eigenschappen van het project zijn:

 • Minimale hoeveelheid berekeningen. Ongeacht de hoeveelheid gebruikers zal de hoeveelheid berekeningen per gebruiker niet zoveel toenemen. Iedereen per 1500 gebruikers zal er niet meer dan een paar hoeven te doen via Proof of Stake
 • Iedere 10 minuten een nieuw block. Een block zal de blockchain nooit verlaten en zal er nooit langer dan 10 minuten over doen om geverifieerd te worden, ongeacht de drukte.
 • Geen entiteit de baas. De macht binnen het platform ligt bij gebruikers. Er is geen enkele entiteit die de volledige controle heeft over het netwerk of wie de transacties kan beïnvloeden.

Wat doet de Algorand koers?

De Algorand coin is voor het eerst verkocht tijdens een ICO in juni 2019. Deze verkoop was erg succesvol. In totaal is er ruim $ 122 miljoen opgehaald. Beleggers konden één ALGO coin kopen voor $ 2,40. De actuele Algorand koers is $ 0.345814.

De token sale is gedaan volgens een zogenaamde Dutch Auction waarbij de eerste beleggers ALGO konden kopen voor $ 2,40 p/s. Binnen de eerste vier jaar hebben deze kopers de mogelijkheid om tokens terug te verkopen aan de foundation voor 90% van de verkoopprijs. 25% van de supply is gereserveerd voor het team en de foundation en de rest wordt ingezet voor beloningen, het uitdelen aan de gemeenschap en veilingen.

Als we de koers erbij pakken zien we heel duidelijk dat de ALGO crypto op 26 juni 2019 voor het eerst te zien is op coinmarketcap voor een prijs van $ 2,16. Direct na de introductie lijkt de koers in te storten om vervolgens op een lager niveau geleidelijk weer te stijgen. De eerste grote stijging zien we weer terug begin 2021.

De Algorand All Time High staat op een bedrag van $ 3.56 (June 20, 2019). Het is in totaal alweer 1196 dagen geleden dat deze koers bereikt is. De totale market cap van het project staat op $ 2,404,098,077 en het staat daarmee op plaats 31 van grootste crypto projecten.

Het is naar mijn idee erg belangrijk dat je dergelijke data tot je neemt. Veel beleggers gaan namelijk enkel uit van de mening van anderen, maar waarop zou je dat geloven als het om jouw geld gaat? Beter is het om aan de hand van data zelf een mening te vormen en daar proberen we je hier mee te helpen op deze pagina. Hieronder daarom de Algorand koersgrafiek.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Algorand verwachting 2022 – 2027?

Algorand heeft een enorm lastige en vooral competitieve use case uitgekozen. Er zijn veel projecten die het nieuwe platform willen worden waarop ontwikkelaars aan het werk gaan. Algorand moet zich dan ook goed onderscheiden willen ze genoeg nieuwe gebruikers naar zich toe trekken.

Het project is ook wel eens de Ethereum killer genoemd. Een belangrijk voordeel dat het heeft t.o.v. dat project is dat het een maximale supply heeft. Aan de andere kant is een groot gedeelte van de Algorand crypto direct naar de founders en de foundation gegaan in tegenstelling tot projecten die volledig op de open markt zijn verkocht. Belangrijke punten om te overwegen.

Lukt dit ze wel? Dan is dit zeer positief voor Algorand en de Algorand crypto verwachting voor de toekomst. Op het moment dat ontwikkelaars nieuwe producten op de ALGO blockchain maken, trekken deze producten ook weer nieuwe gebruikers aan. Het balletje gaat dan rollen en dit is goed voor de ALGO verwachting.

Het mag duidelijk zijn dat de use-case in ieder geval erg belangrijk is. Met het oog op de toenemende interesse in een decentrale wereld met technieken als NFT’s en DeFi wordt een decentrale ledger die een grote hoeveelheid transacties aan kan steeds belangrijker. Weet het project de go-to ledger te worden? Dan lijkt geen voorspelling te gek.

Als we kijken naar de Algorand verwachting voor 2022 dan is de termen kort. In een bull of een bear markt heeft deze periode meer invloed op de koers dan de ontwikkelingen van het project zelf in de meeste gevallen. Ook het laatste nieuws en overige koersdata kan op de korte termijn voor schommelingen zorgen.

Als we de Algorand verwachting voor 2027 proberen te formuleren is het al anders. Het is nooit zeker dat een coin gaat stijgen, maar met het oog op de toenemende vraag naar ledgers die grote volumes transacties aankunnen heeft het project potentie.

Niets is zeker in crypto wereld en de ontwikkeling hangt voor het grootste gedeelte van de hoeveelheid nieuwe beleggers en ontwikkelaars aan zich weet te binden. Doen ze dit goed in een periode van vijf jaar, dan bestaat de kans dat het project met de algemene crypto markt mee zal groeien. Zo zagen we begin 2021 ook al eens een stijging van 553% binnen één maand.

* Currency in USD
Historical Price for Algorand
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de ALGO coin?

De Algorand coin (ALGO) is de valuta op het netwerk. Als belegger koop je het als je vertrouwen hebt in de toekomstige koers en als gebruiker van het netwerk betaal je het om transacties te doen en dat soort zaken. Ook kun je het via Proof of Stake gebruiken om een passief inkomen op te bouwen.

Om transacties te doen op het platform wordt er een beroep gedaan op de bezitters van de ALGO crypto. Door dit beschikbaar te stellen voor het staken ontvang je een beloning en help je het netwerk te beveiligen. Gemiddeld liggen deze rentepercentages tussen de 7 – 9% per jaar.

Als belegging is het goed om bij de Algorand crypto goed te kijken naar de schaarste zoals bij de meeste andere coins. In totaal worden er maximaal 10 miljard tokens uitgegeven waarvan er 25% in beheer is van de founders/foundation. Hoe meer tokens er van het geheel al zijn uitgegeven (6,931,160,649 ALGO), hoe beter dit vaak is voor de toekomstige waarde.

In de afgelopen 24 uur was het koersverschil -0.87% en in de laatste zeven dagen was dit 4.73%. Door de data op deze pagina naast elkaar te houden en dit te vergelijken met andere projecten kom je hopelijk een stap dichter in de buurt van een goede portfolio waarmee je geld zult verdienen.

Huidige supply6,931,160,649 ALGOMaximale supply7,161,975,162 ALGO
% verschil 24u-0.87%% verschil 7D4.73%

Waar Algorand kopen?

Wil je Algorand kopen? Dan kun je dit doen op de goedkoopste exchange van Nederland, Bitvavo. Je betaalt gemakkelijk met iDEAL en ook eventuele winsten kun je direct laten uitbetalen op je bankrekening. Heb je nog geen account op Bitvavo? Maak dan hieronder een gratis account aan en begin direct met handelen.

ExchangeOmschrijvingRating
Bitvavo (Onze aanrader!☝️)De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5Bezoek exchange
eToroGrootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst!4,2/5Bezoek exchange
BinanceDe grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s2/5Bezoek exchange

Het laatste Algorand nieuws

Ik heb je op deze pagina al een aantal belangrijke dingen genoemd die je kunt overwegen in je onderzoek naar de Algorand verwachting. De ALGO coin data, historische koers data en het nut van de token zelf. De laatste belangrijke factor in dit verhaal is het Algorand nieuws van vandaag.

In de crypto wereld is geen dag hetzelfde. Er kan dus veel gebeuren met het algemene sentiment, maar zeker ook met individuele projecten. Door het ALGO nieuws op de voet te volgen ben je als eerste op de hoogte en kun je hier dus ook als eerste op inspelen. Veel mensen gaan voor hun belegging alleen af op het woord van influencers, maar daarmee loop je eigenlijk altijd achter de feiten aan.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?