In dit artikel gaan we het hebben over de Curve DAO Token, een crypto project dat alsmaar populairder lijkt te worden. De coin bestaat sinds eind 2020 en heet CRV. Het platform biedt automated market making en staat voor handelaren klaar om trading partners te vinden.

We gaan hier in op de Curve DAO Token, de historische koers en de Curve DAO Token verwachting. Hiermee hoop ik je een beter beeld te geven van het project en de potentie voor de toekomst. Wat gaat de Curve DAO crypto doen?

Wat is Curve DAO token?

Curve DAO Token is een gedecentraliseerde exchange waar je met stablecoins kan handelen. Net zoals Pancakeswap maakt CRV gebruik van automated market makers (AMM). Een AMM zorgt ervoor dat jij en ik kunnen handelen tegen een liquiditeitspool. Dit verschilt nogal met de normale markten die we zien bij bijvoorbeeld centrale exchanges.

Centrale exchanges maken gebruik van een orderboek om ervoor te zorgen dat er kopers en verkopers worden gekoppeld. Dit houdt in dat wanneer ik bijvoorbeeld 1 BTC wil kopen dit in het orderboek komt te staan die meteen op zoek gaat naar verkopers die een x aantal BTC verkopen voor dat bedrag. Uiteindelijk heb ik mijn 1 BTC, maar kan dit soms wel even duren.

Door een AMM-protocol kunnen kopers coins kopen vanuit een liquiditeitspool. Gebruikers van het netwerk kunnen liquiditeit verschaffen door een x aantal coins in de pool te stoppen. In ruil hiervoor krijgen gebruikers CRV coins. Hoeveel precies hangt af van het rendement.

Liquiditeit verstrekkers krijgen ook het recht om het beleid mede te bepalen. Hoe langer ze liquiditeit verstrekken hoe zwaarder hun stem weegt. Deze twee manieren gebruikt CRV als incentive. Hiermee hopen ze dat er altijd genoeg coins in de liquiditeitspool klaar staan om verhandeld te worden.

Liquiditeit verschaffen kan gevaarlijk zijn en zal pas bij hoge bedragen wat op kunnen leveren. Kijk dus eerst goed of dit wat voor je is. Nu zal het verlies bij Curve DAO Token doordat ze alleen stablecoins verhandelen niet enorm zijn, maar alsnog blijft het te allen tijde verstandig om jezelf goed in te lezen.

Mocht CRV in de toekomst blijven groeien en wordt er dus vaker gekozen voor de veilige Decentralized exchange dan kan dit gunstig zijn voor de CRV koers verwachting.

Wat doet de Curve Dao Token koers?

Er is geen ICO gehouden voor Curve DAO Token. Het was eigenlijk best een verrassing voor iedereen dat de token op de markt kwam aangezien er zomaar een CRV smart contract verscheen waar een dikke 8000 dollar voor was neergelegd aan Ethereum.

De eerste notering van de Curve Dao Token op coinmarketcap was op 15 augustus 2020. Beleggers konden de CRV crypto toen kopen voor $ 6,90. De actuele Curve DAO Token waarde staat op $ 0.916681.

De CRV All Time High staat op een waarde van $ 15.37 (August 14, 2020). Inmiddels is het 776 dagen geleden dat de koers op deze waarde stond. Sinds de start van het project heeft het een totale waarde (marketcap) weten te verzamelen van $ 360,527,010. Daarmee staat het op plaats 113 van grootste crypto projecten.

Hieronder vind je de Curve DAO token koersgrafiek.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Curve DAO Token verwachting 2022 – 2027?

Het smart contract dat was opgesteld door de persoon achter de Twitternaam 0xc4ad had eigenlijk niet moeten gebeuren. Het is deze persoon gelukt om de code op de GitHub van Curve Finance te gebruiken als referentie.

Het team van CRV was in rep en roer en zouden in eerste instantie de token lancering stoppen, maar ze hebben het toch gelanceerd nadat ze de code legitiem vonden. Het blijft wel vreemd dat dit is gebeurd. 0xc4ad heeft namelijk met deze actie 80.000 CRV coins te pakken gekregen die tegen een prijs van 3,1 ETH per CRV werden verkocht op Uniswap.

Curve DAO Token koers verwachting
Gebruiker 0xc4ad op Twitter

Gelukkig zakte de prijs snel omdat er steeds meer CRV coins op de markt kwamen. Dit heeft nog wel een dikke tien dagen geduurd, maar daarna stond de prijs op 3 dollar. Het is zeker controversieel en wat er precies mee is gedaan weet ik zelf niet zo goed, maar het blijkt niet een groot probleem te zijn aangezien de exchange nog steeds groeit.

Weet Curve DAO Token een van de grootste decentrale exchanges te blijven en zal het meer gebruikers aantrekken die gaan handelen, dan zal dit goed uitpakken voor de CRV koers. Het doen van een exacte voorspelling is alleen lastig.

Als we kijken naar de Curve DAO token verwachting voor 2022 is de termijn eigenlijk te kort. De grillen van de crypto markt zijn hierin vaak belangrijker dan eventuele ontwikkelingen bij een project zelf.

De Curve DAO verwachting voor 2027 is al wel iets anders. Een periode van vijf jaar geeft de ontwikkelaars en de achterban genoeg tijd om grote stappen te maken. Niets is zeker in de crypto wereld, maar in vijf jaar kan er veel gebeuren.

Grote stijgingen zijn niet uitgesloten. Dat hebben we al veel vaker met de CRV koers gezien. Begin 2021 steeg de koers bijvoorbeeld binnen enkele maanden met 865%!

* Currency in USD
Historical Price for Curve DAO
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de CRV coin?

De Curve DAO coin wordt gebruikt op het netwerk als valuta en als belegging, zeg maar een aandeel in het netwerk. Je zou het dus ten eerste kunnen gebruiken om transacties mee te doen. Daarnaast zou je het kunnen kopen als je verwacht dat de waarde in de toekomst hoger zal worden, bijvoorbeeld doordat er veel nieuwe ontwikkelingen staat te gebeuren.

In dit laatste geval is het goed om te letten op de supply, de totale hoeveelheid tokens in omloop en de trends op de korte termijn. Bijvoorbeeld de schommelingen van de koers in de laatste dag en week.

Huidige supply391,958,099 CRVMaximale supply1,827,665,112 CRV
% verschil 24u0.21%% verschil 7D-2.98%

Waar Curve DAO kopen?

Wil je Curve DAO kopen? Dan kun je dit doen op de goedkoopste exchange van Nederland, Bitvavo. Je betaalt gemakkelijk met iDEAL en ook eventuele winsten kun je direct laten uitbetalen op je bankrekening. Heb je nog geen account op bitvavo? Dan kun je die aanmaken via deze link en profiteren van een welkomstbonus. Je trade de eerste € 1000 namelijk zonder handelskosten.

ExchangeOmschrijvingRating
Bitvavo (Onze aanrader!☝️)De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5Bezoek exchange
eToroGrootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst!4,2/5Bezoek exchange
BinanceDe grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s2/5Bezoek exchange

Het laatste Curve DAO nieuws

Op deze pagina hebben we je hopelijk iets meer kunnen vertellen over Curve DAO. De historische koers, de use-case en de toestand uit het verleden zijn allemaal belangrijke factoren die je zou moeten overwegen in je onderzoek naar de Curve DAO verwachting. De laatste factor is het CRV nieuws.

Volg je het Curve DAO token nieuws op de voet? Dan weet je precies welke stappen er ondernomen worden om te groeien in de toekomst. Dit is belangrijke informatie als je overweegt te beleggen in het project. Een goede bron van informatie is de twitterpagina. Als bonus zie je hier namelijk ook direct hoe actief het project nog is.

Hoe wordt de CRV koers bepaald?

De CRV koers wordt onder andere bepaald door het aantal gebruikers. Hoe meer hoe beter dit is voor de koers

Wat is de beste wallet voor CRV?

CRV kan je altijd bewaren op Binance. Mocht je dit niet willen dan kan je de cold wallet van Ledger gebruiken.

Hoe koop je CRV?

CRV kan je kopen via Binance.

Is CRV een goede investering?

Het is mogelijk om de coin te verhandelen op exchanges en op die manier geld te verdienen, maar doe altijd eerst goed onderzoek voordat je geld investeert in een project. Kijk op deze pagina voor crypto koers verwachtingen.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • πŸ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • πŸ‘‰ Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
 • πŸ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • πŸ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiΓ«le beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • πŸ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking πŸš€ Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?