Schaalbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en onafhankelijkheid zijn belangrijke pijlers voor een cryptocurrency project. Helaas blijkt dit in de praktijk vaak minder eenvoudig uitvoerbaar te zijn. Dit is de reden dat Cosmos een ecosysteem aan het ontwikkelen is waar blockchains zich met elkaar kunnen verbinden. Cosmos noemt het zelf ook wel ‘het internet van blockchains’. 

In dit artikel kijken we naar Cosmos, de ATOM coin en bekijken we wat de Cosmos verwachting is voor de toekomst. Hiermee hoop ik je een beter beeld te geven over het project, de technieken die het gebruikt en de potentie. Wat gaat de Cosmos koers doen?

Wat is Cosmos?

Cosmos is een platform ontwikkeld om blockchains met elkaar te verbinden. Op dit platform willen ze een aantal van de belangrijke pijnpunten verhelpen zoals schaalbaarheid, interoperabiliteit, soevereiniteit en gebruikersvriendelijkheid.

Het idee achter Cosmos is dat ontwikkelaars hun eigen projecten op het platform kunnen ontwikkelen. Deze projecten kunnen vervolgens eenvoudig de verschillende currency’s met elkaar verhandelen. Dit zonder dat de eigen autoriteit op het netwerk teniet gedaan wordt. 

Schaalbaarheid

Schaalbaarheid is altijd een pijnpunt in de wereld van de cryptocurrency. Helemaal wanneer we het hebben over adoptie en de groei in gebruikers. In het verleden is al vaak gebleken dat projecten een plotselinge groei niet aankonden. 

Cosmos is geen voorstander van het originele Proof of Work zoals bij Bitcoin gebruikt wordt. Het zou langzaam zijn en moeilijk op te schalen. Ethereum daarentegen zou veel gebruiksvriendelijker zijn. 

Ontwikkelaars kunnen zonder de hoofd chain te belasten nieuwe projecten ontwikkelen op het Ethereum netwerk en iets vergelijkbaars heeft Cosmos ook in gedachte. 

Cosmos maakt gebruik van een ‘Byzantine Fault Tolerance (BFT) consensus mechanisme om een hoge schaalbaarheid te krijgen. De verwachting is dat het ongeveer 10.000 transacties per seconde aan kan met een bloktijd van 1 seconde. Dit alles noemen ze Tendermint.

Interoperabiliteit

Naast de schaalbaarheid heeft Cosmos ook toolkits voor ontwikkelaars (Cosmos SDK) zodat iedereen zijn creativiteit kwijt kan om projecten te ontwikkelen en te verbeteren. Door deze toolkits en de onderlinge verbinding op het Cosmos netwerk wordt het voor de blockchain onderling mogelijk om samen te werken en de coins ‘uit te wisselen’. 

Op dit moment opereren veel cryptocurrency projecten nog op hun eigen chain. Blockchains die ontwikkeld worden bij Ethereum staan ‘vast’ bij Ethereum. Met het platform dat Cosmos voor ogen heeft staan alle applicaties ontwikkeld op die chain met elkaar in verbinding.

Bovendien kan ieder project een onbeperkte hoeveelheid coins in het leven roepen. Ook deze staan direct met elkaar in verbinding. Cosmos is het ecosysteem en niet zozeer 1 enkel cryptocurrency project.

Wat doet de Cosmos koers?

De Cosmos crypto is begonnen met een token sale. Op 5 april 2017 werd de ICO gehouden en deze was zeer succesvol. In totaal is er $ 17,3 miljoen opgehaald. Beleggers konden destijds 1 ATOM coin kopen voor $ 0,10. De actuele Cosmos koers is $ 13.06.

Tijdens de eerste verkoopronde (seed) is er 5,08% van de totale supply verkocht aan beleggers voor $ 0,025 per stuk. 7,03% is verkocht in een andere ronde (strategic) voor $ 0,08 per ATOM crypto. 67,86% is via de publieke verkoop verkocht. Het bedrijf All in Bits, Inc heeft 10,03% van alle tokens gekregen en de resterende 10% is voor de foundation voor het runnen van het project.

Als we Cosmos bekijken op coinmarketcap zien we dat de eerste notering was op 16 maart 2019. Je kon toen voor $ 7,50 de Cosmos coin kopen. De koers heeft zich vervolgen zijwaarts bewogen om voor het eerst in de bull markt van 2021 grote sprongen te maken.

De Cosmos All Time High staat op een waarde van $ 44.45 (January 17, 2022). De laatste keer dat het project op dit hoogtepunt stond was 255 dagen geleden. De totale market cap bedraagt maar liefst $ 3,823,233,494 en het staat daarmee op plaats 23 van grootste crypto projecten.

Het is belangrijk om deze koersdata goed in de gaten te houden. Door dit op de voet te volgen kun je namelijk trends ontdekken en hier snel op inspelen. Veel beleggers zijn afhankelijk van Youtubers of andere influencers voor hun Cosmos nieuws en lopen daarom altijd achter de feiten aan. Hieronder daarom de Cosmos koersgrafiek.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Cosmos verwachting 2022 – 2027?

Cosmos is het ecosysteem en de ATOM coin is currency die mensen kunnen kopen om het netwerk te gebruiken en bij te dragen aan de richting van het netwerk. Ook worden transacties op het netwerk met ATOM betaald. Ook kun je ATOM gebruiken om te staken (Proof of Stake) om zo extra ATOM coins te verdienen.

De ATOM verwachting is afhankelijk van het gebruik van het Cosmos ecosysteem. Hoe meer projecten er ontwikkeld zullen worden op het platform, hoe meer de vraag zal stijgen naar ATOM. Weet Cosmos dus veel projecten naar het platform te trekken dan zal dit goed uitpakken voor de ATOM koers.

De Cosmos crypto verwachting is moeilijk te voorspellen, dit is sterk afhankelijk van de mate waarop het Cosmos platform gebruikt zal worden. Als we kijken naar het doel van Cosmos is dit ambitieus en de use-case bijna noodzakelijk.

Ook wordt de technologie regelmatig door bekende namen in de crypto wereld genoemd als interessant. Dit is niet alleen een goed teken voor de technologie maar hierdoor komt het project ook onder de aandacht bij veel potentiële investeerders.

Aan de andere kant is de ambitie van het project ook een valkuil, er is namelijk veel competitie op dat gebied. Projecten als ARK en WAVES werken namelijk aan hetzelfde probleem. 

Als we kijken naar de Cosmos verwachting voor 2022 dan kunnen we hier moeilijk een uitspraak over doen. Op een dergelijke korte termijn kan er veel gebeuren. Positief/negatief Cosmos nieuws, maar ook plotselinge veranderingen in de crypto markt kunnen veel impact hebben.

Zodra we verder vooruit kijken, bijvoorbeeld naar de Cosmos verwachting voor 2027 dan is dit al anders. De aanname is dat de crypto markt in een periode van vijf jaar zal groeien. Genoeg kansen dus voor het project om mee te groeien. Weten ze meer gebruikers en beleggers aan zich te binden, en daar lijkt het op het moment van schrijven op, dan is geen enkele voorspelling te gek.

De Cosmos ATOM verwachting heeft in het begin van de bull markt van 2021 in ieder geval alle verwachtingen overtroffen. Binnen één jaar ging de koers met ruim 760% omhoog. Dit is natuurlijk geen garantie voor de toekomst, maar het geeft wel aan wat er mogelijk is als Cosmos met de crypto markt mee blijft groeien.

Wat is het nut van de ATOM coin?

Binnen het Cosmos ecosysteem is de ATOM crypto de valuta. Je kunt het als belegger kopen als je vertrouwen hebt in de toekomst. Je kunt het dan ook wel zien als een aandeel in het netwerk zelf. Daarnaast wordt het gebruikt om de veiligheid up-to-date te houden via het consensusmechanisme. Hiermee kun je als bezitter met je coins bijdragen aan het netwerk en hiervoor een beloning ontvangen.

Als je het wilt kopen als investering is het goed om te kijken naar de schaarste van de coin. Dit kun je bekijken door de huidige supply (292,586,164 ATOM) te vergelijken met de maximale supply (0 ATOM). Hoe meer coins er al zijn uitgegeven, hoe schaarser dit is in de toekomst. Vaak is dit positief voor de waarde.

Waar Cosmos kopen?

Heb je na je eigen onderzoek besloten dat Cosmos een interessant project is om in te investeren? Dan kan dat op een van de grootste exchanges van Nederland, Bitvavo. Heb je hier nog geen account? Maak dan een gratis account aan en begin direct met handelen.

ExchangeOmschrijvingRating
Bitvavo (Onze aanrader!☝️)De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5Bezoek exchange
eToroGrootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst!4,2/5Bezoek exchange
BinanceDe grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s2/5Bezoek exchange

Het laatste Cosmos nieuws

Hopelijk heb ik je een beetje meer kunnen vertellen over Cosmos en de use-case waarmee het aan het werk is gegaan. De laatste belangrijke factor in je onderzoek naar de ATOM Cosmos verwachting is het laatste nieuws rondom het project.

Door het Cosmos nieuws goed in de gaten te houden ontdek je als eerste welke kant het project op wil. Negatief of positief nieuws hebben vaak invloed op de koers en als je hier als eerste van op de hoogte bent kun je hier ook als eerste op inspelen om zo het echte geld te verdienen. Andere beleggers zijn voor hun nieuws afhankelijk van anderen. Door de twitterpagina van Cosmos in de gaten te houden weet jij als eerste de nieuwtjes.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?