Toen ik PancakeSwap voor het eerst ergens zag staan moest ik meteen denken aan SushiSwap en vroeg ik mij weer eens hardop af wat eten met crypto te maken had. Pannenkoeken en sushi hebben niet zoveel met elkaar gemeen, maar deze twee coins hebben wel degelijk veel gelijkenissen. 

Beide zijn namelijk decentrale exchanges die het mogelijk maken om gedecentraliseerd cryptocurrency met gebruikers waar dan ook ter wereld te verhalenden. Wél heeft de Pancakeswap crypto een aantal interessante features zoals de CAKE coin die het interessant maakt om nader te bekijken.

In dit artikel gaan we daarom kijken naar PancakeSwap. Hoe het gaat met de CAKE koers, wat is de use-case en hoe staat het ervoor met de PancakeSwap verwachting. Hiermee hoop ik je een beter beeld te geven over het project en de potentie voor de toekomst.

Wat is PancakeSwap?

PancakeSwap is een gedecentraliseerde exchange (DEX) voor het verhandelen van BEP20 tokens. Een gedecentraliseerde exchange is niet afhankelijk van een derde partij die de tegoeden beheert en het is volledig open en transparant. 

Er zit echter wel een nadeel aan vast. Het is namelijk vaak zo dat een DEX lage liquiditeit heeft. Lage liquiditeit zorgt er voor dat grote handelaren wegblijven aangezien het gebruiksgemak minder is. Het kan zo maar voorkomen dat er te weinig van een bepaalde munt op de DEX staat waardoor je niet het maximale uit je trade kan halen.

PancakeSwap lost het lage liquiditeits-probleem op door gebruik te maken van een liquidity pool. Zo’n pool wordt gevuld met coins van andere gebruikers. In ruil daarvoor krijgen de gebruikers tokens. Met deze tokens kunnen ze hun coins terugvorderen en krijgen ze een deel van de handelskosten die de handelaren maken met het handelen. 

Op deze manier kunnen gebruikers dus een passief inkomen verdienen en handelaren voorzien van genoeg coins om mee te handelen. De token die gebruikers krijgen wanneer ze de pool vullen word ook wel FLIP genoemd. Voeg iemand BAND en BNB toe aan de pool, dan krijgt hij BAND-BNB FLIP-tokens. 

Naast de FLIP-token heeft PancakeSwap ook de CAKE token in het leven geroepen. Deze token kan je verdienen door je FLIP-tokens te staken. Dit is dus nog een manier om passief inkomen te verdienen en door te staken help je het netwerk van PancakeSwap. 

Door te staken zorg je er voor dat transacties worden geverifieerd. Je draagt bij aan het onderhouden van het netwerk. Elke keer als een gebruiker op PancakeSwap crypto handelt wordt dit gezien als een transactie. Hoe meer FLIP-tokens je in dit geval staked hoe hoger de beloning. 

Voor de CAKE koers is het belangrijk dat ze groeien in het aantal gebruikers. Hoe meer er wordt gehandeld hoe beter. Mocht dit in de toekomst toenemen en zal de liquidity pool aangevuld blijven dan zal dit gunstig zijn voor de PancakeSwap koers verwachting.

PancakeSwap koers

Wat doet de PancakeSwap koers?

PancakeSwap heeft geen ICO gehouden om startkapitaal te krijgen. Om toch een goede start te maken heeft Binance $ 350.000 geïnvesteerd in PancakeSwap. Het was een eerlijke token distributie waarbij iedereen gelijke kansen had om CAKE coin te bemachtigen. 75% kwam door middel van farming ter wereld en de overige 25% werd verdeeld onder SYRUP token houders.

Je kon dus geen CAKE kopen met een goedkope ICO, maar je kon en kan nog steeds de BNB coin staken om op deze manier CAKE te verdienen. Op die manier bouw je langzaam CAKE coins op zonder dat je extra geld er in hoeft te stoppen, mits je natuurlijk al BNB coins hebt. 

De koers van PancakeSwap op Coinmarketcap begint op 28 september 2020. De waarde van een PancakeSwap coin was destijds $ 1,10. De grafiek laat zien dat de koers meteen daalde en rond de bullmarkt in 2021 weer opkrabbelde.

De PancakeSwap All Time High staat op een waarde van $ 43.96 (April 30, 2021). Deze koers werd 381 dagen geleden bereikt. Op dit moment heeft de CAKE token een market cap van $ 1,299,915,063 en daarmee staat het op plaats 54 van coinmarketcap.

Het is belangrijk om dit soort koersdata in de gaten te houden. Doe je dit namelijk structureel? Dan heb je een grote voorsprong op de meeste beleggers die enkel en alleen afgaan op hype berichten. Door de PancakeSwap koers goed in de gaten te houden kun je trends ontdekken waar je vervolgens als eerste van kunt profiteren. Hieronder vind je daarom de PancakeSwap koersgrafiek.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de PancakeSwap verwachting 2022 – 2027?

Wanneer je denkt dat het bij PancakeSwap stopt bij FLIP tokens en CAKE tokens heb je het mis. Er is namelijk nog een token genaamd SYRUP. Zoals je misschien al door hebt hebben de namen allemaal te maken met pannenkoeken.

SYRUP houders verdelen 25% van de CAKE coin die vrijkomen wanneer er een blok wordt aangemaakt op de blockchain. Bij elk blok dat wordt gegenereerd komen er 40 cake tokens vrij. Doordat er 30.000 blokken per dag worden gegenereerd komen er elke dag 1.200.000 CAKE-tokens vrij. Hier kan jij door te staken ook wat van krijgen.

Er zit ook een keerzijde aan de hoeveelheid CAKE die vrijkomt elke dag. De prijs kan dalen wanneer het aanbod veel groter is dan de vraag. Gelukkig verbrand PancakeSwap CAKE om de inflatie in toom te houden wat goed is voor de CAKE koers.

Je kan ook meedoen aan een loterij. Met 10 CAKE coins kan je al meedoen. Je krijgt vier getallen waarmee jij CAKE crypto kan winnen. Het is een leuke toevoeging dat er voor zou kunnen zorgen dat er meer mensen CAKE zullen kopen. Daarnaast zal een deel van de ingelegde coins tijdens de loterij verbrand worden om de prijs stabiel te houden. 

Zo’n loterij hoort bij de gamificatie strategie. Door game-elementen toe te passen op het netwerk proberen ze toegankelijk te worden voor het grote publiek.

Gamificatie gebruiken om meer gebruikers naar het platform te trekken kan er zeker voor zorgen dat het meer aandacht krijgt. Het is wel verstandig om te blijven onthouden dat het handelen in crypto niet een spelletje is. Werkt deze strategie en wordt er meer ingelegd en gehandeld dan zal dit goed uitpakken voor de CAKE koers en leidt dit tot een hoge PancakeSwap koers verwachting.

Een exchange werkt niet wanneer handelaren er geen gebruik van maken. De wisselwerking tussen de liquiditeitsverschaffers en de handelaren moet goed in de gaten gehouden worden. Ze hebben elkaar nodig, maar ze zijn ook zo weg wanneer een van de twee niet aan de wensen voldoet. 

Een andere factor die de CAKE prijs voorspelling bepaald is de interesse in de algehele cryptomarkt. Wanneer de Bitcoin koers stijgt dan neemt de interesse toe en zal er meer gehandeld worden. De algehele interesse zal zeker bepalend zijn voor een positieve prijs voorspelling. 

Dit zijn allemaal belangrijke factoren die bijdragen aan je onderzoek naar de potentie van het project. Als we de PancakeSwap verwachting voor 2022 proberen te bepalen moet je er rekening mee houden dat er op de korte termijn van alles kan gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan plotseling positief of negatief PancakeSwap nieuws. Ook de trend in de algemene crypto markt is belangrijk. Het is daarom moeilijk om voor deze termijn een goede voorspelling te doen.

Kijken we naar de PancakeSwap verwachting voor 2027 dan is dit al anders. Decentrale exchanges worden alsmaar populairder, die trend lijkt over te gaan in de orde van de dag. Dit samen met de functionaliteiten en de gamification wekken vertrouwen voor de toekomst.

Weet het team deze lijn door te trekken en nieuwe gebruikers en ontwikkelaars aan zich te binden? Dan zijn stijgingen van 100% of zelfs meer niet uitgesloten. Dit zagen we bijvoorbeeld ook tussen 17 januari 2021 en 29 april 2021. De koers ging in die drie maanden met 5834% omhoog.

* Currency in USD
Historical Price for PancakeSwap
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de Cake coin?

De CAKE coin is zoals eerder in dit artikel al aangegeven de hoofd currrency op het netwerk. Gebruikers kunnen hiermee transactiekosten betalen en het inzetten om te staken. Het is een aandeel in het PancakeSwap netwerk en daarmee nauw verbonden met het succes.

Heb je vertrouwen in het project? Dan kan het een goede optie zijn om de PancakeSwap coin te kopen. In de afgelopen zeven dagen was het koersverschil -37.31%.

We hebben het al gehad over de use-case en de verwachting voor de toekomst en dit lijkt goed op orde te zijn. Een belangrijke factor in dit succes is daarnaast de CAKE coin en de data die hierbij hoort. Denk bijvoorbeeld aan de (toekomstige) schaarste van de token.

Dit kun je bekijken door de huidige supply (294,776,502 CAKE) te vergelijken met de hoeveelheid tokens die er nog ter wereld zullen komen. Hoe meer van deze token er al zijn uitgegeven, hoe schaarser het wordt in de toekomst. Helemaal als straks meer mensen willen profiteren van het staken en een passief inkomen op willen bouwen kan het roofgoed zijn.

Graag wil ik je nog wel waarschuwingen voor CAKE voorspellingen die je soms voorbij ziet komen op het internet. Dit soort hype berichten zijn lang niet altijd oprecht. Het is naar mijn idee dan ook veel beter om zelf onderzoek te doen dan om blind te vertrouwen op dergelijke prijs voorspellingen. De data op deze pagina moet je daarbij helpen.

Waar Pancakeswap kopen?

Wil je CAKE kopen? Dan kun je dit doen op de goedkoopste exchange van Nederland, Bitvavo. Je betaalt gemakkelijk met iDEAL en ook eventuele winsten kun je direct laten uitbetalen op je bankrekening. Heb je nog geen account op Bitvavo? Dan kun je die hieronder aanmaken en profiteren van een welkomstbonus. Je handelt de eerste € 1000 namelijk zonder handelskosten.

 1. Stort euro’s via Bitvavo
 2. Omzetten naar je gewenste crypto
 3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Het laatste Pancakeswap nieuws

We hebben in dit artikel het doel van het project bekeken, de koersdata onder de loep genomen en gekeken naar de CAKE coin. Allemaal belangrijke factoren die je zou moeten overwegen bij de potentie analyse. De laatste belangrijke factor in dit verhaal is het PancakeSwap nieuws. Volg je dit op de voet en combineer je dit met je verdere kennis? Dan kun je snel in- en uitstapmomenten bepalen en hier veel winst mee boeken.

De beste plaats om het laatste PancakeSwap nieuws te volgen is op Twitter naar mijn idee. Niet de hype berichten, maar de officiële Twitter pagina van het project zelf. Zo weet je altijd direct wat de laatste ontwikkelingen zijn, of er nog nieuwe samenwerkingen komen en of er ingrijpende dingen gaan gebeuren die invloed hebben op de Pancakeswap verwachting. Hieronder daarom het PancakeSwap nieuws van vandaag.

FAQ

PancakeSwap is een decentrale exchange dat het probleem met de liquiditeit op wil lossen in deze wereld. Het project heeft een market cap van $ 1,299,915,063 en daarmee staat het op plaats 54 van de grootste crypto projecten. Op dit moment heeft PancakeSwap een waarde van $ 4.39 en in de afgelopen 24 uur was het handelsvolume $ 90,010,895.

Helaas kan niemand je met zekerheid vertellen of de PancakeSwap koers gaat stijgen of dalen. Er zijn veel factoren die hier invloed op hebben. De verwachting is dat DeFi en de crypto markt in het algemeen omhoog zullen gaan en wie weet kan PancakeSwap meegroeien.

De PancakeSwap coin is de main currency op het netwerk. Op de DEX betaal je er de handelskosten mee en je kunt het ook wel zien als een aandeel in het netwerk. Heb je vertrouwen in het project? Dan koop je de CAKE coin.

De PancakeSwap koers in euro is 4,22 .

De PancakeSwap koers in dollar is $ 4.39.

De koers van PancakeSwap stijgt als er meer kopers dan verkopers op de markt zijn. De verkopers kunnen meer geld vragen voor hun tokens omdat er weinig aanbod is.

De PancakeSwap koers daalt als er meer verkopers dan kopers op de markt zijn. Het aanbod is groter dan de vraag en daarom daalt de koers.

Iedere crypto heeft haar eigen wallet, maar de beste manier op PancakeSwap te bewaren blijft toch een hardware wallet. Hackers kunnen zo veel moeilijker bij je cryptocurrency.

Als belegger in Nederland hebben we het goed voor elkaar. We kunnen heel makkelijk PancakeSwap kopen op Bitvavo. Bovendien zijn er talloze andere goede crypto brokers, daarover hebben we een mooi overzicht gemaakt.

MoneyTalks community & beste exchanges

Alles te weten komen over de werking van crypto en belangrijker nog, het geld verdienen met cryptocurrency? Met deze MoneyTalks community van Madelon Vos heb je het binnen de kortste keren onder de knie. Kom in contact met andere traders, stel al je vragen en krijg dagelijkse technische analyse.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

Ben je als ondernemer met Bitcoin en crypto bezig? Dan vind je hier meer informatie over Bitcoin voor bedrijven en de tools die je hiermee kunnen helpen.

Anoniem surfen op het internet? Gebruik een VPN en word nergens meer gevolgd. Pak hier je korting!

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?