In de loop van 2017 is de adoptie en de populariteit van Bitcoin, vergelijken met andere jaren, hard gestegen. Meer mensen kochten Bitcoin en hierdoor steeg de prijs. Dit had tot gevolg dat de blokken waarin transacties geplaatst worden voor goedkeuring door miners vol kwamen te zitten.

Daardoor stegen de miners fee’s die gebruikers moesten betalen en waren de transacties niet meer zo goedkoop als bedoelt. Dit is een van de redenen geweest dat er onenigheid is ontstaan in de Bitcoin gemeenschap over de voortgang van het project. Uit al deze commotie (waarover later meer) is Bitcoin Cash ontstaan.

Bitcoin Cash (BCH) is een afsplitsing (hard fork) van Bitcoin. Schaalbaarheid en de hoge transactiekosten zijn de belangrijkste redenen geweest voor deze fork. Door een verhoogde blokgrootte ten opzichte van de originele Bitcoin willen ze de Cryptocurrency worden die wereldwijd gebruikt wordt voor transacties en commercie. Deze verhoogde blokgrootte moet ervoor zorgen dat er meer transacties tegelijk gedaan kunnen worden en dat dit gedaan kan worden met lagere kosten voor de gebruiker.

Wat is Bitcoin Cash?

Halverwege 2017 steeg de prijs en het gebruik van Bitcoin meer dan andere jaren. Hierdoor werd duidelijk dat het Bitcoin netwerk nog niet klaar was om gebruikt te worden voor de hele wereld. Er is een hele tijd discussie geweest over de richting die gekozen moest worden voor Bitcoin.

Een gedeelte van de gemeenschap wilde de blokgrootte verhogen, en weer een ander gedeelte wilde een laag op het Bitcoin netwerk maken (het Lightning netwerk) of gebruikmaken van andere technologieën om dit te verhelpen (Segwit).

Op een bepaald moment liepen de gemoederen zo hoog op dat een groep van ontwikkelaars en ‘early adaptors’ van Bitcoin besloten hebben een nieuwe Cryptocurrency te maken, namelijk Bitcoin Cash.

Bitcoin Cash heeft dezelfde blockchain als Bitcoin, omdat ze door middel van een hard fork afgesplitst zijn van de originele Bitcoin blockchain. Tot blok 478558 waren de blockchains dezelfde, maar hierna vervolgden ze ieder hun eigen weg. Bitcoin gaat proberen op de huidige blockchain te innoveren en de schaalbaarheid te verbeteren en Bitcoin Cash ging verder met een aantal fundamentele veranderingen.

De belangrijkste verandering was een verhoging van de blokgrootte van 1MB naar 8MB. In Mei van 2018 is deze blokgrootte weer verhoogd van 8MB naar 32MB en daarbij is er de mogelijkheid geprogrammeerd om smart contracts te maken.

Bij de hard fork van Bitcoin naar Bitcoin Cash kreeg iedereen die BTC bezat een gelijke hoeveelheid Bitcoin Cash (BCH). Dus hoe meer Bitcoin je bezat, hoe meer BCH je kreeg. Dit had wel gevolgen voor de prijs van Bitcoin Cash, want mensen die zich niet konden vinden in het Bitcoin Cash project verkochten deze munten direct weer om meer BTC te hebben.

Een van de belangrijkste argumenten van de Bitcoin Cash gemeenschap is dat de originele Bitcoin niet meer de visie van Satoshi Nakamoto volgt, de bedenker van Bitcoin. Ze claimen dat met Bitcoin Cash ze de whitepaper aanhouden die hij gemaakt heeft en zijn visie naleven voor een elektronisch cash systeem dat gebruikt wordt om transacties te doen.

Bitcoin Cash fork
Hard fork

Bitcoin vs Bitcoin Cash

Nog steeds wordt er veel ruzie gemaakt tussen de BTC en BCH. Ook is er veel discussie over welk project nou beter is en daar mag iedereen zijn eigen mening over hebben uiteraard. Bitcoin maakt nog steeds gebruik van de 1MB blokgrootte en op dit moment zorgt dit niet voor problemen. De fee’s zijn laag en de blokken zitten tegen de limiet aan wat betekent dat het optimaal gebruikt wordt.

Ondertussen wordt er gewerkt aan nieuwe technologieën om de toekomstige adoptie soepel te laten verlopen. Door middel van het Lightning netwerk wat nu in ontwikkeling is kan ervoor gezorgd worden dat bepaalde data buiten de blockchain opgeslagen wordt. Dit betekent dat de transacties minder groot zijn waardoor er meer transacties in het 1 MB blok passen.

Bitcoin Cash maakt op dit moment gebruik van blokken met een grootte van 32 MB. En hoewel dit een groot verschil is met de grootte van de Bitcoin blokken, zitten deze transacties op dit moment nooit vol. Af en toe wordt er een test gedaan om te kijken hoeveel MB het netwerk aan zou kunnen en deze testen gaan altijd goed.

Maar met de normale transacties wordt een blokgrootte van 1MB nooit behaald. Als de adoptie van Bitcoin Cash groeit in de toekomst zou de 32MB blokgrootte van pas kunnen komen, maar voorlopig hebben ze dit nog nooit nodig gehad.

Bitcoin Cash blokgrootte
Bitcoin Cash blokgrootte

Bitcoin Cash vs Bitcoin debat

Een van de langste discussies die ooit gevoerd is tussen de twee projecten is misschien wel die op de blockchain cruise gehouden in september 2018. Tijdens dit debat gaan aanhangers van BCH (Roger Ver) en aanhangers van Bitcoin (Tone Vays en Jimmy Song) met elkaar ‘in discussie’.

Persoonlijk vind ik dit een bedroevende vertoning van beide kanten, maar dat komt vooral door de manier waarop ze met elkaar omgaan. Ze maken, zoals de projecten altijd doen, veel ruzie met elkaar, laten elkaar niet uitpraten en zijn bij tijden simpelweg kinderachtig.

Maar als je hier doorheen komt maken ze af en toe wel goede argumenten, beide kanten. De figuren die aan het woord komen zijn toonaangevend in de Crypto wereld. En of je ze nou mag of niet, ze hebben veel betekent voor Bitcoin en nu dus Bitcoin Cash.

Nogmaals, het is naar mijn idee af en toe tenenkrommend en lachwekkend om naar te luisteren. Maar als je hier doorheen prikt hoor je van beide kanten soms goede argumenten voor Bitcoin vs Bitcoin cash.

Betrokkenen bij Bitcoin Cash

Een aantal (belangrijke) figuren uit de Crypto wereld hebben zich aangesloten bij het Bitcoin Cash project of hebben zelfs het initiatief genomen:

Roger Ver

Roger Ver is een ondernemer uit Amerika die nu woont in Japan. Hij was een van de eerste investeerders in Bitcoin bedrijven en is vanaf het begin enorm actief geweest om Bitcoin te promoten over de hele wereld. De schattingen van de hoeveelheid BTC die hij bezit liggen ver uiteen. Dit varieert van 1000 BTC tot misschien wel 100 tot 300 duizend, maar dit is niet zeker.

Doordat hij zo vroeg investeerde in Bitcoin heeft/had hij belangen in veel belangrijke Bitcoin bedrijven zoals Bitcoin.com, blockchain.info, kraken.com en Bitpay.com. Zijn activiteit als gepassioneerd promoter van Bitcoin heeft hem de bijnaam Bitcoin Jezus opgeleverd. Hij is nu een van de initiatiefnemers van Bitcoin Cash.

Jihan Wu

Jihan Wu is een ondernemer uit China bekend van zijn bedrijf Bitmain. Bitmain ontwikkeld mining apparatuur en beheert een van de grootste mining pools, Antpool. Ook is het bedrijf eigenaar van BTC.com en is hij nu een grote voorstander van Bitcoin Cash. Hij is belangrijk geweest voor de Bitcoin gemeenschap doordat hij speciale mining apparatuur ontwikkeld heeft.

Maar hij is in de ogen van sommige mensen ook een controversieel persoon omdat hij deze mining apparatuur zelf ook gebruikt om Bitcoin te minen. Omdat hij dit allemaal direct uit de fabriek kan gebruiken groeit zijn aandeel in de mining wereld hard.

Craig Wright

Craig Wright is een zakenman uit Australië en misschien wel de meest bijzondere persoon op deze lijst. Hij is vooral bekend om het feit dat hij claimt Satoshi Nakamoto te zijn, de bedenker van Bitcoin. Hij heeft hiervoor nooit definitief bewijsmateriaal geleverd. Daarom staat hij bij veel mensen te boek als een ‘oplichter’ of ‘charlatan’.

Het is een intelligente man die veel studies gedaan heeft. Maar ook op dit gebied niet geheel zonder tegenspraak. Zo heeft hij bijvoorbeeld aangegeven een PhD te hebben behaald op een universiteit. Maar heeft deze instelling aangegeven dat hij hier alleen een masters behaald heeft.

Sinds enige tijd geleden is er onenigheid ontstaan in de BCH gemeenschap, met name door Wright. Hij is het niet eens met de richting van BCH en is bezig met een hard fork van Bitcoin Cash, namelijk Bitcoin Satoshi Version (Bitcoin SV).

Bitcoincash mobile

Wat doet de Bitcoin Cash koers?

Bitcoin Cash is ter wereld gekomen zonder een ICO, maar met een hard fork van Bitcoin zelf. Dit betekent concreet dat de bitcoin blockchain op 11 juli 2017 verder is gegaan als twee afzonderlijke blockchain waarvan één Bitcoin Cash ging heten met de wijzigingen die eerder in dit artikel al genoemd zijn.

Iedereen die op dat moment (block 477.120) Bitcoin bezat kreeg precies dezelfde hoeveelheid extra aan Bitcoin Cash. Een snelle verdiensten dus voor de mensen die op dat moment veel bitcoin in hun wallet hadden staan. De actuele Bitcoin Cash koers is $ 200.52.

De Bitcoin Cash All Time High staat op een waarde van $ 3,785.82 (December 20, 2017). Het is 1609 dagen geleden dat deze koers bereikt werd. Inmiddels heeft het project een totale market cap van $ 3,826,519,234 waarmee het op plaats 24 staat van grootste crypto projecten.

Het is goed om de koers data op de voet te volgen om zo trends te ontdekken. Zie je plotselinge stijgingen of dalingen? Dan weet je dat er iets speelt en zou je daarop in kunnen spelen. In de afgelopen 24 uur was het koersverschil -3.38% en in de laatste zeven dagen was dat -23.42%. Hieronder vind je de Bitcoin Cash koersgrafiek.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Bitcoin Cash verwachting 2022 – 2027

Niemand kan je de exacte Bitcoin Cash koers verwachting geven voor de toekomst. Het is veel verstandiger om zelf onderzoek te doen naar de achterliggende redenen voor Bitcoin Cash, het laatste nieuws rondom het project en het team dat met de coin aan de slag is.

De belangrijke reden om af te splitsen van Bitcoin was de blokgrootte. De reden om dit te doen was om grotere blokken te kunnen implementeren zodat de transacties op de blockchain goedkoper werden en dat het volgens het team van de BCH coin weer gebruikt kon worden als ‘electronic cash’ zoals Bitcoin oorspronkelijk bedoeld was.

Een andere interessante eigenschap van de coin is het team dat zich ermee bezig houdt en welke het promoot. Het is overigens ook direct de grootste valkuil. Het team bestaat namelijk uit prominente mensen uit de crypto gemeenschap, maar ook mensen die regelmatig in opspraak komen.

Een van de belangrijkste factoren van Bitcoin Cash is de splitsing van Bitcoin zelf. Hiermee heeft het direct een gigantische hoeveelheid bezitters gekregen doordat iedereen bij de Fork de BCH crypto kreeg. Hoe meer mensen de token bezitten, hoe meer incentive mensen hebben om de koers te laten groeien.

Direct na de lancering stond het hoog op de lijst van coinmarketcap en hoewel het inmiddels gedaald is staat het nog steeds zonder al te veel moeite in de top. Nieuwe beleggers zien dit als een succes en dit maakt dat ze eerder in het project zullen stappen. Hierbij helpt ook de naam die Bitcoin bevat.

Wat de Bitcoin Cash verwachting voor 2022 is kan ik of wie dan ook ter wereld je niet precies vertellen. Dingen als de algemene crypto markt en de verdere ontwikkeling van het project zijn hierbij doorslaggevend. Hoe meer gebruikers het aan zich weet te binden, hoe beter het gaat met de koers.

Wat betreft de Bitcoin Cash verwachting voor 2027 geldt hetzelfde. Wel heeft het in een periode van vijf jaar aanzienlijk meer tijd om te ontwikkelen. De aanname in de crypto markt is dat deze zal stijgen in de loop der jaren en BCH zou mee kunnen groeien.

In het verleden hebben we ook grote stijgingen gezien. Zo ging de BCH koers na de oprichting snel omhoog met 1182% om vervolgens weer te dalen. Of dergelijke stijgingen weer voor zullen komen is niet duidelijk, maar onmogelijk is het zeker niet in de crypto markt.

Wat verder helpt, is dat de mensen achter het project ook andere websites hebben (grote nieuwswebsites zoals Bitcoin.com) waar de coin regelmatig gefeatured wordt. Hierdoor komt het onder de aandacht van nieuwe beleggers die kunnen denken dat het daadwerkelijk de nieuwe bitcoin is. Dit is in ieder geval de manier waarop de coin in de markt gezet wordt.

* Currency in USD
Historical Price for Bitcoin Cash
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de Bitcoin Cash coin?

De Bitcoin Cash coin is op de markt gebracht als een verbetering op Bitcoin. Het moet de eigenschappen van een elektronisch cash systeem beter bevatten dan Bitcoin zelf. De coin wordt dan ook gebruikt om transacties mee te doen. Je kunt er in webshops en fysiek mee betalen. Daarnaast is het natuurlijk een beleggingsinstrument waarin investeerders kunnen beleggen als ze vertrouwen hebben in de toekomstige BCH waarde.

Belangrijk in dit verhaal is de schaarste van de coin en deze lijkt op die van Bitcoin bezien de fork. Er is van alles verandert, maar de supply is hetzelfde gebleven. Interessant hieraan is dan ook de cyclus van vier jaar waarin een halving plaatsvindt. De hoeveelheid nieuwe tokens wordt net zoals Bitcoin iedere vier jaar door de helft gedaan.

De huidige supply van Bitcoin Cash is 19,064,825 BCH op een maximum van 21,000,000 BCH. In de regel kun je ervan uitgaan dat hoe meer tokens er al zijn uitgegeven, hoe beter dit is voor de koers. Dat neemt niet weg dat het project nut moet hebben overigens.

Waar Bitcoin Cash kopen?

Dat de meningen verdeeld zijn over Bitcoin Cash en de mogelijke toekomstige waarde is duidelijk. Dit betekent alleen niet dat er geen geld mee te verdienen is. De BCH koers schommelt net zoals iedere andere cryptocurrency  en wanneer je hier slim op in weet te spelen kun je hier je voordeel mee doen. In deze cursus leer je de beginselen voor het handelen in cryptocurrency.

Wil je direct Bitcoin Cash kopen? Dan kun je daarvoor gebruik maken van Bitvavo. Een geschikte Nederlandse exchange waar je makkelijk met iDeal kunt betalen. Ook winsten worden direct weer op je rekening gestort. Met de actie die ze op dit moment hebben kun je zelfs de eerste €1000 gratis traden, hierover betaal je geen fee.

 1. Stort euro’s via Bitvavo
 2. Omzetten naar je gewenste crypto
 3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Het laatste Bitcoin Cash nieuws

De factoren die genoemd zijn op deze pagina zijn belangrijk bij je keuze voor de Bitcoin Cash crypto verwachting. Toch is er nog een belangrijke schakel in dit verhaal en dat is het Bitcoin Cash nieuws. De laatste nieuwtjes rondom de vorderingen van het project, het team en de pogingen om het tot hét betaalsysteem op het internet te maken zijn belangrijk.

Ben jij als eerste op hoogte van het Bitcoin Cash nieuws van vandaag? Dan kun je hier ook als eerste op inspelen. Negatief nieuws bereikt de meeste beleggers via influencers. Door het nieuws zelf in de gaten te houden ben je er als eerste bij en dus ook de meute voor. Hier kun je flink van profiteren als het goed gaat. Het beste kun je daarvoor o.a. kijken naar Reddit voor de ontwikkelingen.

FAQ

Bitcoin Cash is een peer to peer electronic cash systeem en direct afgeleid van Bitcoin. Door een Fork is het in 2017 afgesplitst van de Bitcoin blockchain en is met wijzigingen in o.a. de blokgrootte zelfstandig doorgegaan. De actuele Bitcoin Cash koers is $ 200.52 en het staat daarmee op plaats 24 van coinmarketcap. In totaal heeft het project een marketcap van $ 3,826,519,234 en in de laatste 24 uur was het handelsvolume $ 977,512,997.

Het is niet met 100% zekerheid te zeggen of de Bitcoin Cash koers gaat stijgen of dalen. Hoewel de populariteit is afgenomen sinds het begin, staat het nog relatief hoog op coinmarketcap. Er zijn dus nog veel mensen die geld in het project hebben zitten. Al deze mensen hebben een incentive dat de koers omhoog gaat in de toekomst.

De Bitcoin Cash koers in euro is 192,61 .

De Bitcoin Cash koers in dollar is $ 200.52.

De Bitcoin Cash koers stijgt zodra er meer kopers dan verkopers op de markt zijn.

De Bitcoin Cash koers daalt zodra er meer verkopers dan kopers op de markt zijn.

De beste Bitcoin Cash wallet blijft een bitcoin hardware wallet. Hierop kun je je crypto bewaren zonder dat het in contact staat met het internet.

De beste Bitcoin Cash exchange voor Nederlanders is naar mijn mening Bitvavo. Verder hebben we nog een overzicht voor je gemaakt met geschikte crypto brokers waaruit je kunt kiezen.

MoneyTalks community & beste exchanges

Alles te weten komen over de werking van crypto en belangrijker nog, het geld verdienen met cryptocurrency? Met deze MoneyTalks community van Madelon Vos heb je het binnen de kortste keren onder de knie. Kom in contact met andere traders, stel al je vragen en krijg dagelijkse technische analyse.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

Ben je als ondernemer met Bitcoin en crypto bezig? Dan vind je hier meer informatie over Bitcoin voor bedrijven en de tools die je hiermee kunnen helpen.

Anoniem surfen op het internet? Gebruik een VPN en word nergens meer gevolgd. Pak hier je korting!

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?