De laatste maanden neemt de interesse DeFi projecten (Decentralized Finance) toe. Er blijkt een grote behoefte te zijn aan financiële producten die niet gecontroleerd worden door bedrijven die er macht op kunnen uitoefenen. Projecten als MakerDAO of Bancor profiteren hiervan, maar Aave was een van de eerste. Het project is namelijk al opgericht in 2017 toen de term DeFi nog niet zoveel betekende. 

Een belangrijke eigenschap van Aave is dat het werkt met een liquidity pool. Hiermee worden geldschieters en leners bij elkaar gebracht en zijn directe leningen mogelijk zonder dat een individu dit moet matchen met een onderpand.

In dit artikel kijken daarom naar Aave. We gaan in op de verschillende technieken die het gebruikt, vertellen je meer over de AAVE coin en de historische koers. Met deze data hopen we je een beter beeld te geven over het project en je de tools te bieden om de juiste Aave verwachting op te maken. Wat gaat de Aave crypto doen?

Wat is Aave?

Aave is een decentraal cryptocurrency leen platform. Op het platform kunnen gebruikers met elkaar onderhandelen over leningen en de voorwaarden hiervan. Mensen die hun geld willen uitlenen (in de vorm van cryptocurrency) storten dit in een centrale ‘pot’. Leners kunnen vervolgens uit deze pot lenen zonder dat hiervoor een centrale partij de lening in beheer heeft zoals een bank. 

Om volatiliteit te voorkomen zet iedere ‘pot’ een klein percentage van het geld aan de kant, zodat mensen die geld uitlenen op ieder moment hun tegoed kunnen opnemen. Op het platform is het niet nodig om KYC-gegevens in te leveren of andere documenten te uploaden. Het is een platform waar iedereen zomaar gebruik van kan maken.

Op het leenplatform wordt gebruikgemaakt van een Chainlink Oracle om actuele prijsdata op te halen. Wanneer een lening ‘geliquideerd’ wordt, gebeurt dat met deze data. Hetzelfde geldt voor de rente, dit wordt per seconde weergegeven. 

De naam Aave staat voor het Finse woord voor Geest. De naam van de AAVE coin was voorheen anders, namelijk LEND. Dit is tijdens een rebrand in september 2018 verandert. Ook is er wat betreft de Aave crypto hierbij iets aangepast. De LEND tokens werden voor een 100:1 omgewisseld voor Aave coin.

Coins op het Aave platform:

Aave rentes

Er zijn verschillende rentes die je kunt krijgen over je cryptocurrency inleg, een variabele rente en een vaste rente. De variabele rente wordt bepaald door de hoeveelheid interesse in een bepaalde ‘pot’. Hoe hoger de vraag, hoe hoger de rente. De vaste rente wordt bepaald door het gemiddelde over de afgelopen 30 dagen. Je kunt met je lening ook wisselen van rente soort, dit kost alleen een kleine commissie in ETH. De rentepercentages kunnen uiteenlopen van 0,28% per jaar tot 30+% per jaar.

Flash loans

Als we het hebben over leningen is deze Aave flash loan functie een opvallende. Hier heb je geen onderpand nodig om te lenen en je kunt grote hoeveelheden cryptocurrency tegelijk gebruiken. De reden dat het flash loans heet is omdat het binnen no-time ook weer terugbetaald moet zijn. 

Op het moment dat je de lening afsluit moet het namelijk terugbetaald zijn tegen de tijd dat het volgende Ethereum block gemined is. Ben je niet op tijd? Dan betaal je 0,3% per block dat je te laat bent met terugbetalen.

Het is een hele korte tijd en voor de meeste mensen dan ook niet interessant. Met name in de toekomst zal deze functie ‘belangrijker’ worden. Er worden steeds meer DeFi projecten gemaakt waarvan we alle mogelijke toepassingen nog niet eens kennen. 

Deze functie zou bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden voor het handelen in valuta. Even snel een valuta op exchange a inkopen en weer verkopen op exchange b tegen een kleine meerwaarde. Direct de lening terugbetalen en het verschil is je winst. 

Belangrijke stakeholders Aave
Belangrijke stakeholders Aave

Wat doet de Aave koers?

Aave is tot stand gekomen vanuit een ICO. In eerste instantie was de ticker van het project LEND. Gedurende de token sale konden beleggers dan ook de LEND coin kopen. Inmiddels is hier AAVE van gemaakt. De sale werd gehouden in november 2017 en er is in totaal $ 17,86 miljoen opgehaald. Beleggers konden destijds één Ethereum omwisselen voor 27500 LEND, wat neer komt op ongeveer $ 0,017 per coin. De actuele AAVE waarde is $ 82.20.

De eerste token distributie van het project was als volgt:

 • 30% voor core development
 • 20% voor user experience
 • 20% voor management en legal
 • 20% voor promotie en marketing
 • 10% voor onverwachte kosten

Het is gezien de switch van LEND naar AAVE lastig om een goede verschuiving in de koers te geven. We doen dit dan ook vanaf het moment dat de nieuwe Aave crypto op coinmarketcap te vinden is, vanaf 5 oktober 2020 met een waarde van $ 53,20. Niet veel later bij het echte uitbreken van de bull markt zien we de koers omhoog gaan tot indrukwekkende hoogte om vervolgens weer iets terug te zakken.

De All Time High van Aave staat op een prijs van $ 661.69 (May 18, 2021). Het is 363 dagen geleden dat deze koers bereikt werd. Sinds het begin heeft het project veel beleggers aan zich weten te binden. In totaal heeft het hiermee een market cap van $ 1,133,812,630 waarmee het staat op plek 59 van grootste crypto projecten.

Het is naar mijn idee belangrijk om goed op de hoogte te zijn van dit soort koersdata. Hiermee kun je namelijk trends ontdekken in de prijs en hier snel op inspelen als de mogelijkheid zich voordoet. Volg je alleen influencers? Dan loop je helaas vaak achter de feiten aan. Hieronder daarom de Aave koersgrafiek.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Aave verwachting 2022 – 2027

Aava was een van de eerste echte DeFi projecten en helemaal nu met het positieve sentiment van deze tak van sport lijkt dit zeer positief voor Aava. Er zijn veel leen platformen, maar weinig hebben ook de flash loan functie.

Er zijn op het moment van schrijven 19 coins te gebruiken op het platform, maar naar alle waarschijnlijkheid zal dit in de toekomst alleen maar toenemen. Al met al is dit allemaal zeer positief voor de Aave koers verwachting voor de toekomst.

Onze wereld verschuift steeds meer richting decentraliteit. Voor leningen moeten we alleen nog vaak terugvallen op de ‘oude’ systemen zoals het bankwezen. We krijgen hier al nauwelijks rente meer, dus waarom zou je je geld niet lenen van andere gebruikers van hetzelfde netwerk? Jij krijgt een gunstige lening en die gebruikers krijgen de rente. Daar hebben we de banken helemaal niet meer voor nodig.

Het is nog toekomstmuziek om met dergelijke leningen serieuze dingen te kopen zoals een huis, maar je kun je voorstellen dat deze oude systemen geen lang leven gegeven zijn als projecten als Aave en anderen deze markt overnemen en betere voorwaarden weten te bieden.

Een belangrijke kanttekening bij dit verhaal is natuurlijk wel de regelgeving. Hoe zullen overheden het vinden dat ineens alle banken buitenspel gezet worden door dergelijke protocollen? Dit is voorlopig nog koffiedik kijken, hier is nog niet echt data over te vinden.

Als we kijken naar de Aave verwachting voor 2022 dan is hier nog lastig iets zinnigs over te zeggen. Op dit moment zijn de grootste leningen voor huizen etc nog niet mogelijk. Wél wordt de DeFi wereld steeds groter en daarmee ook het lenen. Op zo’n korte termijn is de belangrijke factor voor de koers alleen nog steeds het algemene sentiment op de markt. Slaat dit om naar positief / negatief? Dan kan het hard gaan met de koers.

Als we iets verder vooruit kijken naar de Aave verwachting voor 2027 dan is het uiteraard nog niet zeker. Wel weten we zeker dat de algemene markt en de markt van DeFi in vijf jaar hard kan groeien. De truc is om het project zo goed te maken en dit te communiceren met regelgevers dat je eigen gek bent om nog een lening bij de bank af te nemen.

Of dit gaat lukken is natuurlijk de vraag. Het is de taak aan het team en de investeerders om hier mee bezig te zijn. In het beste geval kan het een grote hap uit de lending markt nemen en daarmee flink in waarde stijgen. Dit hebben we ook gezien begin 2021 toen de koers binnen no-time met 1000% omhoog ging.

Niets is zeker in de wereld van de cryptocurrency, laat ik dat voorop stellen. Ik wil je dan ook graag waarschuwen voor influencers die je grote voorspellingen voorschotelen. Niemand kan je met zekerheid zeggen wat een crypto koers gaat doen. Door zelf te onderzoeken naar de technieken, de coin en de use-case vorm je hierover hopelijk je eigen mening.

* Currency in USD
Historical Price for Aave
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de AAVE coin?

Op het netwerk is de Aave crypto de centrale token. Het wordt gebruikt bij het management van het protocol. Gebruikers die de coin bezitten kunnen stemmen over de richting die het project op moet. Daarnaast kun je het gebruiken om te staken en als investering. Met name deze laatste kan interessant zijn, gezien de maximale supply en de schaarste.

Je kunt de schaarste van de token bekijken door de huidige supply (13,716,037 AAVE) te vergelijken met de maximale supply (16,000,000 AAVE). Stijgt de vraag en zijn er al veel tokens uitgegeven? Dan betekent dit vaak meer schaarste omdat er weinig nieuwe tokens te verkrijgen zijn = een potentieel hogere waarde.

Het is goed om op de hoogte te zijn van deze data in combinatie met de verschuivingen van de koers. Eerder gingen we al in op de historische koers. Ook zijn schommelingen op de korte termijn belangrijk. Zo was het koersverschil in de laatste 24 uur -7.00% en in de laatste zeven dagen -34.65%.

Waar Aave kopen?

Je kunt om verschillende redenen besluiten om Aave te kopen. De schaarste van de token, maar ook de mogelijke toekomstige groei kunnen daarin factoren zijn. Ik hoop in ieder geval dat je iets hebt gehad aan dit artikel en de behandelde informatie. Wil je nu Aave kopen? Dan kan dat op een van de bekendere exchanges. Heb je nog geen account? Maak dan hieronder een gratis account aan en profiteer van de welkomstbonus.

 1. Stort euro’s via Bitvavo
 2. Omzetten naar je gewenste crypto
 3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Het laatste Aave nieuws

We hebben veel factoren behandelt in dit artikel. De historische koers, de use-case en coin data, allemaal belangrijk in je onderzoek naar de Aave verwachting. Wat tot slot nog goed is om te raadplegen is het Aave nieuws van vandaag.

Ben je namelijk altijd op de hoogte van deze ontwikkelingen? Dan loop je niet achter de feiten aan. Helaas komt dit nog veel voor bij investeerders die erop vertrouwen dat influencers direct bericht doen van belangrijke nieuwtjes en ook alles op de voet volgen. Je kunt naar mijn idee beter zelf de touwtjes in handen nemen. Hieronder daarom de Aave twitter voor het laatste nieuws rondom het project.

MoneyTalks community & beste exchanges

Alles te weten komen over de werking van crypto en belangrijker nog, het geld verdienen met cryptocurrency? Met deze MoneyTalks community van Madelon Vos heb je het binnen de kortste keren onder de knie. Kom in contact met andere traders, stel al je vragen en krijg dagelijkse technische analyse.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

Ben je als ondernemer met Bitcoin en crypto bezig? Dan vind je hier meer informatie over Bitcoin voor bedrijven en de tools die je hiermee kunnen helpen.

Anoniem surfen op het internet? Gebruik een VPN en word nergens meer gevolgd. Pak hier je korting!

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?